21 aprilie – Ziua Întemeierii Romei

21 aprilie 2017

Azi, 21 aprilie se sărbătorește Ziua Întemeierii Romei.

Wikipedia ne spune că în anul 753 î.Hr., conform legendelor, a fost construită Roma de către Romulus și Remus, marcând astfel nașterea vechiului Imperiu Roman.

titus liviusPrincipala sursă de informație privind originile Romei o constituie relatările scriitorilor antici: Titus Livius, Plutarh și Vergilius, fiecare având cate o versiune proprie în ceea ce privește întemeierea Romei. 

Cu ocazia aceasta, am căutat să citesc despre acest eveniment important în istoria noastră. Așa că am găsit câteva cărți și resurse online pe care vreau să vi le recomand.

Ce moment mai bun să citim despre Roma, copiilor noștri!

 

Iulius Cezar. Istoria pe înțelesul copiilor

iulius cezar istoria pe intelesul copiilor 1 fullsizeIulius Cezar face parte din seria Istoria pe înțelesul copiilor, care combină poveștile captivante cu texte usor de citit. Seria a fost creată cu ajutorul lui Alison Kelly, lector la Universitatea Roehampton.

În anul 44 I.C., Iulius Cezar a fost înjunghiat mortal in Senatul Roman. Uciderea lui cumplită a dus la prăbușirea Republicii Romane, veche de 450 de ani, și la nașterea Imperiului Roman. Dar cine era el și de unde venea? Poți urmări ascensiunea spectaculoasă a lui Cezar, de la avocat de succes și comandant militar de excepție până la statutul de cel mai puternic om din Roma.

Produs publicat in 2016 de Pandora M
Data aparitiei: Aprilie 2016
Traducator: Camelia Ghioc
Format: 135×205
Tip coperta: Cartonata
Numar pagini: 64

O găsești de cumpărat aici

Enciclopedii vizuale: Roma antică

roma anticaFragment din enciclopedie:

„Romanii erau deosebit de pricepuți la prelucrarea oricărui material, de la piele, textile și lemn pînă la metal si sticlă. În unele regiuni, olăritul constituia o industrie uriașă, amfore de vin (p. 60) și vase samiene roșii (p. 47) fiind fabricate cu milioanele în ateliere imense. Alte meșteșuguri se practicau la scara mai mică, artizani individuali lucrand în prăvălia lor, în orașe ca Pompeii. Mulți olari erau sclavi sau liberti. Numele păstrate în inscripții arată că ei și alți mesteșugari erau aproape exclusiv bărbați.”

An aparitie: 2016
Autor: Simon James
Categoria: Carti educative
Colecție: Enciclopedii vizuale
Editie: Cartonată
Format: 290×220
Nr. pagini: 72
Vârsta: 7-10 ani
Vârsta: +10 ani

O găsești de cumpărat aici sau aici

 

She wolf suckles Romulus and RemusDespre Întemeierea Romei.Legenda lui Romulus si Remus vă invit să citiți și online aici sau pe scribd.com

Pe descopera.ro, citiți despre Povestea adevărată a fondării Romei.

 

 

 

 

Dacă ai găsit și alte cărți despre întemeierea Romei, asteptăm sugestiile tale.

 

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii