Skye Byrne Henry si puterea imaginatiei 606 33 0529 0 785334312554
0
10/10
Henry și puterea imaginației – Skye Byrne, Nic George

Henry și puterea imaginației a ajuns la noi la momentul potrivit. Căutam o carte pe care băiețelul meu să o citească singur și pe care să o îndrăgească așa cum își îndrăgește ursulețul de pluș.  Cartea a fost citită pe nerăsuflate, în mașină, în drum spre casă, venind de la școală, iar apoi recitită, în tihnă, seara înainte de culcare. Este o poveste ușor de parcurs, dar care îți lasă loc de întrebări, răspunsuri, discuții și exerciții de imaginație. Puterea imaginației trebuie exersată și doar dacă o exersezi ajungi să o folosesși la potențialul maxim.   Despre Henry și puterea imaginației Skye Byrne și Nic George prezintă o poveste fără vârstă, în continuarea fenomenului literar internațional SECRETUL, al scriitoarei Rhonda Byrne. Iepurașul iubit al lui Henry dispare, iar bunicul îl sfătuiește pe băiat să-și folosească imaginația pentru a-și regăsi prietenul de jucărie. Când Henry începe să-și pună imaginația la treabă, aventura începe cu adevărat. Va putea Henry cu puterea imaginației sale să-l aducă înapoi pe Pomiță? Sau Pomiță e pierdut pentru totdeauna? Înfățișând povestea prieteniei dintre un băiețel și iepurașul lui de jucărie prin puterea fanteziei, Puterea imaginației lui Henry va deveni cu siguranță o lectură clasică pentru cititorii de…

coperta nu vreau sa fiu broasca
0
10/10
Nu vreau să fiu broască – Dev Petty, Mike Boldt
3-5 ani , 5-7 ani , 5-8 ani , Cu animale , Prima lectura / 12 iulie 2019

Dacă ai vrea să fi un animal, oricare din lumea aceasta, ce ai prefera să fi? Îți las puțin timp de gândire, dar sigur nu ai spune că ai vrea să fi broască. Nu-i așa? Păi de ce? Pentru că broaștele sunt ude, alunecoase, verzi, mănâncă prea multe insecte și pentru că, dacă ai putea alege, ai alege să fi un alt animal, mai mare, mai maiestuos, mai înțelept. Poate un iepure, o pisică sau o bufniță. Așa și cu personajul nostru, mica broscuță. Își dorește să fie orice animal, doar broască nu. Dar, bineînțeles că nu poate. De ce? Simplu. Pentru că e broască. Dialogul dintre broscuța care își dorește să fie altcineva și broasca mamă este surprinzător și amuzant. Descoperim o broscuță mofturoasă și o mamă calmă și cerebrală care tratează situația cu amuzament. Fiecăruia dintre noi i-ar plăcea să trăiască în pielea altui personaj, pentru că i se pare că a fi altcineva este mai bine, mai înălțător și cu avantaje sunt mai multe. A te vedea alt personaj, alt om sau animal este un proces normal de autocunoaștere și depășire a barierelor mentale. E un proces firesc pe care vă invit să îl experimentați. Ce alt…

animalcolm
0
9.8/10
AniMalcolm – David Baddiel, Jim Field

AniMalcolm – o viață de animal este sălbatică…. – un subtitlu care m-a dus cu gândul la aventuri cu animale și o copertă care m-a făcut să zâmbesc. Asta e o carte care trebuie citită pentru că, deși nu prea îndrăgim toate animalele, avem acasă un hamster care încet, încet a început să facă parte din familie, să ne fie drag, să ne îngijoreze dacă este apatic și să ne bucure când se cațără pe cușcă să îl luăm în mână să ne jucăm cu el. Și, parcă în părul personajului este un hamster. Aveam să descoperim însă, că este o șinșilă. Malcolm este un băiețel care nu iubea animalele, deși părinții lui erau înebuniți după animale, aveau multe animale de companie și obișnuiau să meargă în fiecare weekend la grădina zoologică. Își dorea să primească de ziua lui, „cel mai tare laptop de pe pământ”. Împlinea 11 ani și era o vârstă importantă. Însă părinții nu au primit lista de cadouri de ziua lui. Pe principiul „câinele mi-a mâncate tema”, lista de dorințe lipită pe peretele din bucătărie a fost ruptă de pisicile familiei și ronțăită de cățelul familiei sau de hamster sau să fi ajuns pe fundul cuștii…

received 181755889445755
0
10/10
ȚUP. Salvatoarea iernii – Alex Donovici

TUP, salvatoarea iernii este o poveste despre un pui de ciocarlie ager la minte, un melc sprinten, cu cochilia plina de carti, si o bufnita vegetariana, care salveaza impreuna padurea si aduc iarna. Insa dincolo de povestea frumoasa pentru mine cartea asta este plină de lecții despre acceptare, bunătate, prietenie. Despre cum fiecare vrea să se simtă iubit și acceptat, nimeni nu vrea să fie singur, ne dorim cu toții o familie și prieteni care să ne iubească și să ne accepte așa cum suntem. Cât de bine ar fi să renunțăm la prejudecăți și să-l vedem pe cel de lângă noi așa cum e, asta ar fi de ajuns. Teama că nu ești suficient e mare și de aici grija permanentă că nu vei fi iubit pentru ce ești, că doar dacă vei fi intr-un anume fel te vei putea integra. Este o carte despre curaj, despre cum cu mic, cu mare, chiar dacă suntem diferiți, fiecare putem face o schimbare. Putem ajuta la a crea o lume mai bună. Nu putem să mai fim indiferenți la ce se întâmplă, trebuie ca fiecare să facă ceva, atât cât poate să contribuie pentru a salva cât încă mai avem ce salva….

tup coperta
0
10/10
Țup Imposibil e doar un cuvânt – Alex Donovici

Ne plac poveștile de orice fel. Ne place să le citim, să le ascultăm, să le vizionăm, să le trăim. Ne bucurăm de ele, în orice moment al zilei: când ne trezim somnoroși ca să aflăm continuarea poveștii neterminate cu o seară înainte, în drum spre grădiniță sau școală, afară cu prietenii, seara înainte de culcare. Uneori ne plac anumite povești atât de mult încât le purtăm cu noi în suflet și le recomandăm tuturor.

Un pui de somn pentru Puiut si alte sase povesti
0
9.8/10
Un pui de somn pentru Puiut si alte sase povesti

Cartea „Un pui de somn pentru puiut” contine 6 povesti, fiecare cu morala, pentru copiii cu varste mici. Ele sunt structurate in asa fel incat si cei mai mici sa poata intelege ce se intampla din ilustratii. Limbajul folosit este simplu si usor de inteles de catre copilasi, ilustratiile sunt cu tehnici diferite si foarte frumoase, scrisul e mare si lectura in sine este usor de parcurs. Fiecare titlu este sugestiv, prin urmare nu e nevoie sa citesti intreaga poveste pentru a sti exact la ce anume face referire. Personal mi-a placut ultima poveste, cea care da si titlul cartii: „Un pui de somn pentru puiut.” Fetitei mele de 1 an si jumatate (la momentul achizitiei cartii) i-au placut toate povestile, insa in mod deosebit cea cu Josh-cangurul. Prezentare An aparitie: 2016 Categoria: Povesti, basme, legende Editie: Necartonata Editura: GIRASOL Format: 250×230 Nr. pagini: 156 Traducator: Luana Schidu Varsta: 3-5 ani Varsta: 5-7 ani   Cartea se poate comanda de pe libris.ro Vă recomandăm să citiți: Pandora – Victoria Turnbull Te iubesc zi și noapte – Smriti Prasadam – Halls, Alison Brown Ghici cât de mult te iubesc – Sam McBratney Elmer și monstrul – David Mckee

61Fr7c1KCvL. SX258 BO1204203200
0
10/10
Pandora – Victoria Turnbull

„Pandora e o vulpiță, dar nu una oarecare. Pandora repară lucruri obișnuite, un ceainic spart, o păturică ruptă, un ursuleț de pluș murdar și necăjit. Ea locuiește singură într-o casă înaltă care ar ajunge până la nori dacă aceștia ar exista. Singurătatea micuței făpturi nu ar fi atât de tragică dacă în jurul ei nu ar fi grămezi și grămezi de lucruri aruncate, stricate, uitate. Peisajul gri, ilustrat atât de fidel de Victoria Turnbull, arată un scenariu din viitor asupra căruia se pot crea discuții constructive alături de cei mici. Poluarea, indiferența, risipa – toate, atribute ale lumii moderne. Din punctul acesta de vedere, autoarea punctează aspecte ale realității de care copiii se lovesc zi de zi, dar le ilustrează frumos, plastic, centrând un personaj ludic, drăgălaș, cu care aceștia să se asocieze. Când într-o zi, o mică vrăbiuță cade pe fereastra Pandorei, aceasta nu știe cum să reacționeze. Ar repara-o, dar cum? Așa că o veghează o noapte întreagă și noaptea următoare, și încă o noapte, până când mica pasăre prinde puteri și își ia zborul. În fiecare zi mica prietenă a vulpiței aduce câte o crenguță, câte un mugure, un fruct. Până când, brusc, pasărea nu mai apare….

O girafa in spatiu si alte sapte lumi ascunse
0
9.9/10
O girafă în spațiu și alte șapte lumi ascunse – Cristina Donovici

Ne plac mult poveștile cu girafe. Vedeți și Trambulina bat-o vina. Ni se par animale inteligente, simpatice și comice iar când am descoperit încă o girafă pasionată de spațiu în povestea „O girafă în spațiu” de pe poveștilecristinei.ro, am fost super încântați. Am citit-o pe nerăsuflate de mai multe ori, iar când am aflat că o să o avem și în format fizic, am fost și mai încântați. Yuhuu!! Vă invit să citiți povestea online, dacă nu ați facut-o încă, sau să o ascultați citită de Teo. Până atunci, să vă prezint cartea aceasta minuntată care ne-a surprins de la ilustrațiile de pe copertă. Între minuntatele coperți se ascund 8 povești care atrag prin ilustrații și texte scrise spre a atrage la lectură. Crabul fericit – este povestea pe care trebuie să o citiți copiilor care „își doresc și luna de pe cer” și cred că dacă o să reușească să o aibă, o să fie cei mai fericiți din lume. Este o poveste despre prietenie, conlucrare, fericire și nefericire. Este povestea unui crab visător și dorința lui de înavuțire. Este povestea drumului său spre îndeplinirea visului și despre pierderea și recâștigarea prietenilor. Norișorul Roz e povestea unei familii de…

mielut la cina
0
9.6/10
Un mieluț la cină – Steve Smallman, Joelle Dreidemy

De cum am văzut cartea pe raft am vrut să o citesc. Ilustrația este atât de amuzantă și incitantă, încât este greu să te abții. Am așteptat cu greu Jocul de-a povestea de la Tutimi si Titoc, să nu stric surpriza copilului, dar eu am citit-o în avans. Apoi ne-am amuzat împreună citind-o de multe ori, toată sâmbăta. Autorul ne amuză cu povestea unui lup flămând ce primește în casa lui… un mieluț. Oare cât durează până când acesta va ajunge tocăniță? Mai multe despre conținut nu vă spun, că stric surpriza, dar vă invit să o citiți, este delicioasă. Povestea unei relații între două persoane foarte diferite, și cum ajunge dragostea și micile gesturi ce o înconjoară să schimbe lumea! Cuvintele și ilustrațiile se împletesc completându-se reciproc, lăsând impresia că în spatele cărții se află o singură persoană. O recomand cu mare drag pentru citit împreună, iar dacă și jucați un pic rolul lupului cei mici se vor prăpădi de râs. Voi ce părere aveți despre carte? Lăsați un comentariu mai jos ca să știm dacă v-a plăcut. Descriere La primirea unei vizite neașteptate din partea unui mieluț, bătrânul și flămândul lup începe să viseze la o delicioasă tocăniță…

Tropote fermecate. Povești cu cai fantastici – Josepha Sherman, Linda Wingerter

Mărturisesc că nu căutam în mod special o carte despre cai și nici nu ne plăceau în mod special caii. DAR, ”Tropote fermecate. Povești cu cai fantastici” promitea să ne ducă prin lumea întregă și să descoperim aventuri cu căluți. Și promisiunea nu a fost încălcată nici de conținut și nici de ilustrații. Cartea ne-a atras de la copertă, iar mirosul de proaspăt tipărit ne-a încântat simțurile. Am răsfoit cartea înainte de a o citi, pentru că nu știam ce poveste să alegem prima. Apoi am scos o hartă și am studiat-o pentru a ne hotarî. Grozav exercițiu! Poate vă întrebați de ce am scos harta? Ei, uite, pentru că, în cartea găsim basme și povești populare din toate colțurile lumii, despre cai cu puteri magice: “Inima-Singuratică și calul cel bătrân” (America de Nord) “Nărăvașul” (Nordul Indiei) “Iapa albă” (Țara Bascilor) “Căluțul cocoșat” (Rusia) “Petit Jean și calul alb” (Canada franceză) “Manzul Qeytas” (Iran) “Băiatul care a mers călare până pe tărâmul morților” (Albania) “Calul fermecat” (Ungaria) Răsfoiți și voi înainte de a comanda cartea pentru că merită să o aveți în bibliotecă. : ”Tropote fermecate” este o carte pe care o recomand pentru incursiunea în lumea magică a basmelor…