Aiurea-n tramvai – Adina Rosetti

10 decembrie 2018 Madalina Rusu

10

Valoare educațională

10.0/10

Muzicalitate

10.0/10

Mesaje pozitive

10.0/10

Calitate

10.0/10

Experiență lectură

10.0/10

Ce mi-a plăcut

  • Interactivitate - e o carte ce te provoaca la discutii
  • Explicarea expresiilor
  • Protagonistul - constructia personajului
  • Calitatea

Ce nu mi-a plăcut

  • Uneori expresiile sunt introduse putin fortat

Tocmai am terminat de citit impreuna cu copiii o noua carte de Adina Rosetti, o minunata poveste despre cuvinte cu talc, curaj si perseverenta. Noua ne-a placut mult mesajul de inceput al autoarei, care dedica cartea nu doar copiilor ei, Anton si Clara, dar si tuturor copiilor „care iubesc cuvintele”. Asa ca Vlad a ajuns in al noualea cer, deoarece cartea ii e dedicata si lui ;).

Rezumat

Anton, un baietel ca multi altii, isi doreste sa devina arhitect dar, pana mai creste, este nevoit sa se inteleaga cu sora lui mai mare. Nereusind de mult ori sa faca acest lucru, ajungea sa foloseasca vorbe urate. Dupa o cearta mare cu sora lui, Anton ajunge in Tara Cuvintelor Anapoda.

Aici intalneste o multime de personaje care mai de care mai ciudate (un domn chel cu o tichie de margaritar, o fetita care ingheata apele – stiti oare de ce?, o pupaza ce isi cauta colacul, pe Coate-Goale, Zgarie-Branza, Mate Fripte, Linge Blide, Teleleu Tanase si multi altii), ce ii vorbesc intr-un limbaj greu de inteles la prima vedere.

Incet, incet, Anton incepe sa inteleaga ce se intampla, porneste intr-o aventura hotarat sa se intaorca. Pe drum isi face prieteni, e de ajutor, ia decizii bune care de multe ori sunt grele. Va reusi oare Anton sa vada un porc zburand, un plop ce face pere si o rachita ce face micsunele? Va reusi sa plece spre casa? Va invitam sa cititi si sa aflati!

Perceptia mea

Cartea e foarte simpatica, Livia Coloji reusind sa ilustreze foarte bine povestea plina de haz.

La finalul cartii avem o lista cu toate expresiile folosite cu explicatii. Ceea ce e de ajutor, deoarece unele dintre ele sunt mai greu de explicat. Noi ne-am distrat cu majoritatea din ele – am aflat ce inseamna la Sfantu’ Asteapta, cum e sa mananci rabdari prajite, cum dispar copiii cand ii trimiti sa faca ceva – ca magaru’n ceata.

O precizare – cand va porniti sa cititi, sa stiti ca nu merge repede. Adunati-va multa rabdare, si abordati cartea cu entuziasm si bucurie. E o bijuterie, dar nu e potrivita pentru serile in care sunteti obositi si vreti sa cititi repede o poveste.

Mini-seria de clipuri amuzante „Să vorbim aiurea-n tramvai” poate fi vizionată pe canalul de YouTube al editurii.

Lectura si distractie placuta!!

Descriere

Anton, personajul principal al poveștii, se ceartă tot timpul cu sora lui mai mare şi foloseşte cuvinte… nepotrivite. Asta până ajunge într-o lume a vorbelor cu adevărat anapoda, unde tot ce se spune îşi pierde sensul obişnuit, iar realitatea devine bramburită și încep să se întâmple tot felul de ciudățenii. Oamenii îndeasă mâţele-n saci, la restaurant se servesc răbdări prăjite, pupezele de neam ales poartă colac, iar copiii se joacă de-a despicatul firului în patru şi de-a tăiatul frunzei la câini.

Autor: Adina Rosetti
Ilustrator: Livia Coloji
Colecție: Cărţi pentru copii
Anul apariției: 2018
Număr pagini: 82
Format: 24 * 32 cm
ISBN: 978-606-44-0070-3

Volumul „Aiurea-n tramvai. Aventurile lui Anton în țara cuvintelor anapoda“ este disponibil în librăriile din țară sau online pe Libris, Cărturești

 

Wrap Up

  • 10/10
    Valoare educațională
  • 10/10
    Muzicalitate
  • 10/10
    Mesaje pozitive
  • 10/10
    Calitate
  • 10/10
    Experiență lectură

Ce mi-a plăcut

  • Interactivitate - e o carte ce te provoaca la discutii
  • Explicarea expresiilor
  • Protagonistul - constructia personajului
  • Calitatea

Ce nu mi-a plăcut

  • Uneori expresiile sunt introduse putin fortat

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii