impreuna poza 1 rotated
0
9.8/10
Împreună, chiar și departe – Ramona Carmen Cotruș

Așa cum spune autoarea, această carte este o colecție de scrisori de dragoste pentru copii, scrisori care ne vorbesc și nouă, adulților, în egală măsură. Cartea vorbește despre dragoste și dor și ajută copiii să simtă iubirea celor de departe, pe care poate ei nu știu cum să o transmită. Deasemenea, ajută părinții și bunicii aflați la distanță să găsească metode noi de a-și exprima dragostea pe înțelesul piticilor. Oricât de mare ai fi, e greu să-ți fie dor și această minunăție de carte face dorul să fie mai ușor. Limbajul este unul simplu pentru  a putea fi înțeles de cei mici dar totuși plin de semnificații. Scrisori scrise cu drag unui copil aflat la depărtare, scrisori care ung ca un balsam sufletele mici și mari care au fost la un moment dat separați de cei dragi de distanțe mari. Organizată pe zilele săptămânii, textele sunt mai lungi sau mai scurte așa cum și zilele nu sunt toate la fel. Uneori cu rimă, alteori nu, unele provocând cititorii la desen, joacă sau visare. Fiind o lectură plăcută, melodioasă, cartea este atrăgătoare pentru copii până pe la 10 ani aș spune eu, poate și mai mari dacă se identifică cu destinatarul…

gethumb.php
0
10/10
Împreună, soluții de joacă și iubire la probleme mici și mari – Ioana Chicet-Macoveiciuc

Încă de la prima carte a prințesei urbane ne-am îndrăgostit de stilul ei narativ și de minunatele ilustrații ale Laviniei Trifan. Cel mai mult o iubește Nico, care citește pe nerăsuflate cărțile cu Ema și Eric de cum le zărește undeva. Aceasta a fost în pachetul de Crăciun, printre cărțile de savurat împreună lângă brad, dar până să apuc eu să o citesc, deja Nico îi citise lui Vlad toată cartea. Deci succesul e garantat la copii. Pe mine m-a fermecat prin simplitate, idei foarte bune de pus în practică, cu soluții la problemele din viața de părinte – centura de siguranță, aparitia unui nou frate in familie, agresivitate între copii, renunțarea la suzetă, mersul la grădiniță, operațiunea olița, și, preferata mea – ora de culcare. Toate poveștile au la centru dragostea, educația cu blândețe și familia împreună. Ilustrațiile sunt atât de expresive încât dau viață poveștilor. Rar am găsit o carte în care două persoane distincte spun aceeași poveste – sunt multe detalii ce explică sau clarifică textul, și dau viață personajelor. Scurte și pline de umor, povestioarele din carte ne încântă încă, seară de seară. Copiii se identifică cu prichindeii Ema și Eric, iar noi adulții ne reamintim…

Coperta Doar titi ramane mica
0
10/10
Doar țiți rămâne mică – Dana Gânja
Relatia parinte-copil , Dragoste , Recomandate / 29 decembrie 2017

De mult prea multă vreme încerc să scriu despre această carte și parcă nu îmi găsesc cuvintele. De fiecare dată când mă gandesc la „Doar țiți râmâne mică” mă încearcă o multitudine de sentimente: dorul unui pui mic care suge cu nesaț pentru că lăpticul mamei e hrana lui, nostalgia unui pui mare care își găsește liniștea și calmul la sânul mamei, calmul și liniștea care se instalează când somnul îi învăluie pleoapele celui mic, explozia de bucurie și entuziasm că această carte există. Și, multe altele pe care nu le pot exprima în suficiente cuvinte. Bucuria de a scrie despre această carte îmi inundă sufletul și, de câte ori am ocazia, povestesc cu fiecare mamă despre minunatele ei cuvinte și ilustrații. Am citit și recitit cartea de zeci de ori, dar sentimentele mele sunt aceleși. Aceasta e o carte pe care să o citești tu mama și să o păstrezi pentru când vei deveni bunică, să o oferi mamei să citească la momentul potrivit. Și da, e cea mai potrivită carte pe care să o oferi cadou unei proaspete mămici. În „Doar țiți râmâne mică” o să descopere o lume caldă, liniștită și un drum lin spre „dragostea cea…

cinci minute de ragaz m
1
10/10
Cinci minute de răgaz – Jill Murphy

Orice mamă vede coperta acestei cărți va dori măcar să o deschidă. Priviți aici, nu am dreptate? Ce mămică nu dorește rețeta la cinci minute de răgaz? Am văzut-o la librăria Tutimi și Titoc (Cluj-Napoca, str. Baba Novac nr.30, unde va invit să mergeți – au doar cărți pentru copii, și nu orice cărți – ci cărți minunate! ) și am luat-o acasă pentru mine!! Am ajuns acasă și fetița mea cea mare a văzut-o – Pentru cine e, mami? -Pentru mine, am răspuns repede. Atunci surpriză – a început să-mi citească. Și mi-a citit-o de două ori, ca să am mai multe minute de răgaz. Cu paginile pline de ilustrații nostime și expresive, autoarea ne transpune în poveste, reușind să ne facă parte din familia de elefanți. Cartea privește viața de zi-cu-zi a mămicilor de pretutindeni cu mult umor și relaxare. Atunci când crezi că ai un moment de respiro, hop apar și piticii. Te muți în altă cameră, țop apar și acolo. Ce facem atunci? Citim împreună această poveste și discutăm cu copiii despre cum se întâmplă lucrurile în familia noastră. Găsim soluții care funcționează în fiecare familie. Stabilim că și mami și tati au nevoie de liniște…

Prima Monstrulina. Numaratul oitelor e o prostie

Ce te faci cand iti doresti fierbinte sa se culce copilul, ca sa te poti prabusi undeva dupa o zi luuuunga? Inventezi o poveste chiar atunci cand credeai ca n-ai chef de asa ceva. Cand vocea mica iti cere o poveste cu monstri, te conformezi si-ti scotocesti sufletul de copil ca s-o creezi fix asa cum e comanda: cu o fata monstru care sa nu fie roz! 🙂 Chiar daca e pasionata de cartile cu vampiri, dragoni si monstri si declara raspicat ca „rozul e o prostie”, micuta Mia e si ea o fetita care are nevoie de apropiere, intimitate si fantezie impartasita pentru a se putea lasa cucerita de somn. Si, cum nu cedeaza usor si pune o multime de intrebari, tatal n-are incotro decat sa-si deschida ochii si mintea spre universul in care totul e posibil, pentru a incropi din mers o poveste care sfarseste prin a-l prinde si pe el. Asa se naste Prima Monstrulina – o creatura prietenoasa fara insistente, fireasca in Monstrorasul in care o duce in vizita pe Mia, in cautarea somnului. Impins de la spate de intrebarile Miei, tatal ii creioneaza Monstrulinei trupul, sufletul, orasul si preferintele, intr-un decor in neasteptat, dar departe…

secretul lui milton o aventura a cunoasterii prin intermediul puterii prezentului 1 fullsize
0
8.4/10
Secretul lui Milton – Eckhart Tolle şi Robert S. Friedman

Prima carte pentru copii scrisă de Eckhart Tolle și Robert S. Friedman, oameni serioși ce scriu, de obicei, cărți pentru adulți. Oare despre ce se vorbește în carte? Are așa un titlu de apetisant … Apoi am văzut și mențiunea din josul coperții O aventură a cunoașterii prin intermediul puterii Prezentului care m-a convins că e necesară la noi în bibliotecă. Dar cumva nu a fost dorită de fetița mea, pentru care o cumpărasem cu atâta convingere, și a rămas o vreme pe raft fără a fi deschisă. Dar i-a sosit timpul zilele acestea, fiind vacanță și petrecând mai mult timp în … prezent. Cartea ne poartă în lumea unui băiat pe nume Milton, ce duce o viață cât de poate de normală, fiind școlar, cu drag de școală și de doamnă învățătoare, căruia îi place să se joace, să mănânce înghețată, ce mai – un copil cu care se pot identifica foarte mulți copii. Fiind desenat foarte expresiv și cu părul buclat în vânt și fetele îl vor plăcea. Într-o zi, Milton este agresat de un copil bătăuș (nu-mi plac etichetele dar nu există cuvântul bullie în limba română) la școală. Incidentul este oprit de doamna învățătoare, dar agresorul…

Cadoul Gărgăriței Suzette – Quentin Greban

Am citit cu plăcere împreună cu băiețelul meu Aventura gărgăriței Suzette și am ramas cu o amintire drăguță despre dragostea dintre gărgărița Suzzete și mama ei. Am împrumutat cartea Cadoul Gărgăriței Suzette de la bibilotecă, pentru că nu mai aveam răbdare să o comandăm. Am citit-o în bibliotecă împreună cu băiețelul meu și am hotărât împreună că merită recitită. Bineînțeles că am recitit-o seara înainte de culcare. Ieri, fiind Ziua Internațională a Cărții, Grădina Botanică din Cluj Napoca a avut un eveniment „Ai o carte la tine, intri gratuit la Grădina Botanică” care ne-a bucurat tare mult. Așa că am luat Cadoul Gărgăriței Suzette și ne-am îndreptat să citim împreună cu florile, buburuzele și toate gâzele această carte minunată. Suzzete este o gărgăriță drăgălașă, care are acum 4 ani și jumătate și este deja la școală. Iar, împreună cu colegii săi este în căutarea cadoului perfect pentru mămica lor.  Băncile nu sunt reci și impersonale, ci fiecare gâză învață în propria lui floare. Cum să nu fii înduioșat de drăgălășenia acestei școli, și cum să nu îți dorești ca la 5 ani să mergi la școală? Fiecare copil lucrează cu avânt să creeze cadoul perfect pentru mamica lui. Suzzete, care…

Ghici cât de mult te iubesc – Sam McBratney

Voiam să vă povestesc cum am aflat noi de această carte minunată, dar m-am răzgândit :). O să vă povestesc direct despre „Ghici cât de mult te iubesc”. Am comandat cartea pentru a o avea în biblioteca proprie, deoarece consider că e important ca un copil să aibă propria bibliotecă, propriile cărți pe care să le poată îngriji, îndrăgi, răsfoi, respecta, citi, ori de câte ori dorește. Am îndrăgit-o înainte de a o deschide. Coperta atrage prin ilustrația înduioșătoare, care îndeamnă la iubire. „Ghici cât de mult te iubesc” se citește la culcare, în brațele mamei sau a tatălui, la trezire și în orice moment al zilei, în care puiuțul tău simte nevoia. Se crează o legătură între personajele cărții, părinte și copil. Copilul începe să viseze, să își exprime sentimentele de iubire, să îi arate părintelui cât de mult îl iubește. Părintele poate să își arate iubirea, să înteleagă ca nu e nimic greșit în a arăta copilului iubire necondiționată. Am citit si recitit povestea, ne-am jucat, ne-am arătat iubirea, am chicotit, am sărit, am inventat modalități noi de a ne spune „Te iubesc”.   Cartea prezintă într-o manieră candidă și amuzantă, jocul de dinainte de culcare al iepurașilor…

Aventura gărgăriței Suzette – Quentin Greban

Am găsit la bibliotecă o cărticică care ne-a atras prin coperta frumos colorată și culorile intense. Am răsfoit-o și am hotărât că trebuie aprofundată. La miez de seară, am citit-o și recitit-o împreună cu băiețelul meu. I-am răspuns la întrebări și nelămuriri, am clarificat și aprofundat sentimente. Să vă spun si despre „Aventura gărgăriței Suzette”. Suzzette e o gărgăriță pictoriță care s-a pierdut de mama ei, încercând să picteze o lăcustă. În căutarea mamei întâlnește mai multe viețuitoare ale pădurii: furnici, libelule, o vidră. Cartea prezintă într-o manieră nevinovată sentimentele prin care trece mica gărgăriță din momentul pierderii până în cel al regăsirii mamei ei. Este o carte cu ilustrații frumoase, potrivită pentru a fii răsfoită, mirosită, explicată, citită și recitită. O recomandăm de la 2 ani.   Autor: Quentin Greban Cod: NOM978-606-535-610-8 An aparitie: 2014 Categoria: Literatura Universala Editura: NOMINA Format: 28X23 cm Nr. pagini: 20   Cartea se poate comanda de aici Vă recomandăm să citiți: Cadoul Gărgăriței Suzette – Quentin Greban Ghici cât de mult te iubesc – Sam McBratney Dorinţa iepuraşului – Paul Stewart, Chriss Riddell Cadou de ziua ta – Paul Stewart, Chriss Riddell

Pădurea fermecată – Enid Blyton

Primul volum din seria „Copacul Depărtărilor” ne-a atras prin coperta colorată, care promitea o carte interesantă. Inițial am cumpărat cartea pentru a o face cadou unei fetițe de 6 anișori, dar băiețelul meu de 4 ani jumate nu voia să o lase din mână. Așa că, seara înainte de culcare am început o călătorie fascinantă împreuna cu Beth, Frannie și Joe, personajele principale ale aceste cărți. Am descoperit Pădurea Fermecată văzută prin ochi de copil și abia așteptam să citesc următoarele capitole. Mărturisesc, că după ce citeam aproximativ 3 capitole pe seară, am ajuns să vreau sa aflu eu ce tarâm minunat o să fie în vârful Copacului Depărtărilor în capitolele următoare. Descriere Dacă credeai că ai citit toate cărţile despre copaci fermecaţi şi păduri misterioase, te așteaptă o mare surpriza. Trei fraţi Beth, Frannie şi Joe au parte de aventura vieții lor în pădurea de lângă noua lor casă. Împreună cu ei, vei întâlni cele mai neobişnuite personaje pe măsură ce urci tot mai sus pe crengile Copacului Depărtărilor: domnul Barbă-Lungă, doamna Spălăceală, Moş Cratiţă, Lună-Plină și zâna Mătăsuţă. Personaje surprinzătoare, care-şi poartă magia… în buzunare! Aventura nu se oprește aici. În vârful Copacului Depărtărilor se află periodic un…