Fram Ursul polar emotiile mic
0
8/10
Fram în lumea emoțiilor și a întunericului – Irina Forgaciu

Am fost rugată acum câteva săptămâni să scriu o recenzie pentru trei cărți cu Lumea Lui Fram Ursul Polar! Am primit cartea Fram în lumea emoțiilor și a întunericului și cele două volume reeditate și rescrise din Fram Ursul Polar. Îl mai știți pe FRAM? E unul din prietenii copilăriei mele. Eu îmi amintesc foarte bine filmul pe care îl vedeam în alb-negru cu ursul cel haios și sufeream îngrozitor când I se întâmplă cate ceva. Ei bine, spre deosebire de film, cărțile sunt foarte frumoase și pun accentul pe emoții. Cărțile au picat la fix pentru că Sonia are uneori probleme în a dormi în camera ei din cauza fricii de întuneric. Prima parte a cărții lui Fram în lumea emoțiilor este chiar despre emoții, este prezentată sub forma unei povești scrise pe înțelesul copiilor de la 2 ani în sus, aș spune, sub formă de dialog între Fram și prietena lui, Ana. Nu vreau să dezvălui prea mult, însă pot spune doar că Sonia a fost captivată de dialogul simplu și clar, imaginile frumos colorate și modul în care mă maimuțăream eu :)). La finalul poveștii despre emoții sunt câteva jocuri pe care le puteți face cu copilașii…

coperta bruno
0
10/10
Numele meu este Bruno – Cristina Dumitru-Călinoiu, Diana Necșulescu

„Numele meu este Bruno” este o poveste adevărată. Și puțin imaginată. Dar complet autentică. Ce îl face pe un câine unic? Ce îl deosebește de ceilalți câini? Ce își dorește cu adevărat? Afli toate aceastea, din biografia unui câine, povestită chiar de el. Povestea e impresionantă prin puterea pe care un animal de companie o poate avea în viața ta. Dacă ai un cățel, o pisică, un hamster sau orice alt animal de companie, această poveste te va emoționa. Dacă nu ai un animal de companie, această poveste o să te facă să îți dorești să adopți unul. Bruno este un câine adoptat. Povestea adapatării lui la viața de familie te pregătește pentru încercările pe care le poți avea dacă adopți un câine. Dar, te ajută să înțelegi și ce simte câinele tău: frică, curiozitate, iar frică, acceptare și multe altele. Dacă adopți un câine înveți și că viața lor e plină de aventură, de zbenguială, de bucurii, dar poate fi și foarte scurtă(comparativ cu a omului). Și, înveți că după ce câinele tău nu o să mai fie, el rămâne împreună cu tine, în amintirea ta. Așa că, adoptă un câine și schimbă o viață! De fapt, chiar două…

gethumb.php
0
10/10
Împreună, soluții de joacă și iubire la probleme mici și mari – Ioana Chicet-Macoveiciuc

Încă de la prima carte a prințesei urbane ne-am îndrăgostit de stilul ei narativ și de minunatele ilustrații ale Laviniei Trifan. Cel mai mult o iubește Nico, care citește pe nerăsuflate cărțile cu Ema și Eric de cum le zărește undeva. Aceasta a fost în pachetul de Crăciun, printre cărțile de savurat împreună lângă brad, dar până să apuc eu să o citesc, deja Nico îi citise lui Vlad toată cartea. Deci succesul e garantat la copii. Pe mine m-a fermecat prin simplitate, idei foarte bune de pus în practică, cu soluții la problemele din viața de părinte – centura de siguranță, aparitia unui nou frate in familie, agresivitate între copii, renunțarea la suzetă, mersul la grădiniță, operațiunea olița, și, preferata mea – ora de culcare. Toate poveștile au la centru dragostea, educația cu blândețe și familia împreună. Ilustrațiile sunt atât de expresive încât dau viață poveștilor. Rar am găsit o carte în care două persoane distincte spun aceeași poveste – sunt multe detalii ce explică sau clarifică textul, și dau viață personajelor. Scurte și pline de umor, povestioarele din carte ne încântă încă, seară de seară. Copiii se identifică cu prichindeii Ema și Eric, iar noi adulții ne reamintim…

24 de povesti de Craciun COPERTA
0
9.7/10
Când vine Craciunul? 24 de povești de citit împreună în așteptarea Crăciunului – Antonie Schneider

Toamna cea colorată se apropie de sfârșit. Vremea e tot mai mohorâtă și frigul ne provoacă să ne scoatem hainele groase din dulap. Copiii deja se gândesc la zăpadă, la vacanță, la … Crăciun. La Moș Crăciun. Și încep deja listele pentru Moșu… Oare acest lucru este ceea ce ne dorim pentru copiii noștri de Crăciun? Cadouri, peste cadouri, dorințe, dulciuri frumos colorate și iarăși cadouri? Dorința cea mai arzătoare a copiilor este să stea mai mult cu noi, părinții, doar că nu știu că pot trece acest lucru pe lista lor de dorințe. Noi vrem să le transmitem adevăratul spirit al Crăciunului, dar uneori nu știm cum. În această perioadă încep să mă gândesc la cărțile de iarnă care le vom citi la gura sobei, adică pe covorul pufos așezat lângă caloriferul decorat ca un șemineu :), sau lângă brăduțul nostru mititel pe care îl scoatem prin 6 decembrie din cutie și îl tot decorăm până la Crăciun. Sunt multe cărți de Crăciun cu coperți frumos decorate care s-au dovedit a fi total nepotrivite pentru copii. Am dat peste cărți „de Crăciun” care aveau povești înfiorătoare, sau prea moralizatoare, deci fiți atenți ce cumpărați și aruncați măcar o privire…

Poezie cadou – Madalina M

Întotdeauna am iubit poezia și versurile mă făceau să îmi doresc să citesc mai mult și mai mult. Am început să ne jucăm ”de-a rimele” când piticul meu avea 2 ani jumate. Acum la 6 ani, încă e jocul lui preferat când suntem în mașină și înainte de somn, categoric după poveștile multe pe care le citim. Așa că descoperind Poezie Cadou care ne pune mesajul în versuri, nu a putut decât să ne bucure. Ilustrațiile sunt minunat realizate de Nidhi iar calitatea cărții este foarte bună. E un cadou minunat pentru copii, părinți și bunici deopotrivă. Mai jos puteți citi Strompanica, scrisă special pentru David, un băiețel tare norocos și care iubește elefantii. Dăruind o poezie: ​arăți prețuire, dăruiești ceva unic, creați amintiri pe viată.​​ Comandă poezia de pe http://poeziecadou.weebly.com/ Vă recomandăm să citiți: Cadou de ziua ta – Paul Stewart, Chriss Riddell Balul florilor – Sigrid Laube, Silke Leffler Uite ce-a ieșit din ou – Margaret Wise Brown Te iubesc zi și noapte – Smriti Prasadam – Halls, Alison Brown

Biblioteca ursului – Poppy Bishop, Alison Edgson

Știți cărțile acelea care îți vine să le strângi în brațe? Să le ții mereu aproape? Pe care îți e greu să le împrumuți și celor mai buni prieteni – care știu să se poarte bine cu cărțile? Iată că am ajuns la una din aceste cărți. Editată cu grijă și drag de Cartemma și oferite copiilor din România. Mulțumim, Cartemma! Patru prieteni – Ariciul, Iepurele, Șoarecele și Vulpoiul, iubesc poveștile și le place mult să citească. Citesc mereu și mereu singura carte pe care o au. La un moment dat se întreabă cum ar fi dacă ar avea și altă carte… Apoi își dau cu presupusul despre cum și de unde apar cărțile. Pornind în căutarea unei cărți, descoperă o casă ce avea pe pereți rafturi întregi de cărți. Încep să citească și citesc, citesc, până când apare stăpânul acasă. Acesta era un urs foarte grijuliu cu cărțile sale, care se supără când vede ce s-a întâmplat la el acasă. Ce se întâmplă mai departe vă las să descoperiți voi, pentru că povestea e încântătoare. Am citit cartea pe nerăsuflate când a sosit coletul și am rămas fără cuvinte. Era … povestea mea și a Comorii mele. Eram atât…

fina poneiul norilor coperta
0
9.8/10
Fina, poneiul norilor – Barbara Rose

Din cine stie ce motive pe care nu sunt in stare sa le investighez, poneii par sa aiba un lipici grozav la copii. La fete, cel putin. Asa ca, dupa „Poneiul meu din stele”, mi s-a parut cumva firesc sa completez ‘herghelia’ cu „Fina, poneiul norilor”. Pe langa o noua aventura intr-o lume fantastica, plina de sensibilitate si de lumina, am primit si-o poveste despre acomodarea la gradinita. Vă recomandăm să citiți: Poneiul meu din stele – Harriet Grundmann Elefantastic in Africa! – Michael Engler, Joelle Tourlonias Dorinţa iepuraşului – Paul Stewart, Chriss Riddell Te iubesc zi și noapte – Smriti Prasadam – Halls, Alison Brown

Printesa Rozmarin
0
5.8/10
Printesa Rozmarin – Betina Gotzen-Beek
2-3 ani , 3-5 ani , Imaginație , Prietenie / 1 martie 2017

Eram in goana dupa ‘carti cu printese’, asa ca Printesa Rozmarin a intrat pe lista de cumparaturi cu pret redus si transport gratuit. Cele doua beneficii cumulate ma consoleaza oarecum, dar tot regret ‘bonusul’ care-a venit odata cu cartea: o vrajitoare sloboda la gura si cu atata patos in balacareala, c-ar trebui s-o cheme ‘Biiip’. Vă recomandăm să citiți: Ghici cât de mult te iubesc – Sam McBratney Făt-Frumos când era mic – Octav Pancu-Iasi Trambulina, bat-o vina! – Nicoleta Sibișan Povestea calităților – poveste personalizată- Madeleine Matthews

manusa cover big
0
9.2/10
Mănușa – Jan Brett

Iarna e incă aici. Anotimpul magic care place atât de mult copiilor, în ciuda vremii urâte, a frigului și viscolului. Îmi place să citim și cărți ce povestesc despre vremea de afară în fiecare anotimp, așa că am căutat cărți despre iarnă. Așa am ajuns la aceasta. Mănușa. Povestea este încântătoare. Mi-a plăcut mult introducerea făcută de autor poveștii, și grija lui pentru a găsi povestea potrivită, pentru a păstra acuratețea culturală. Să nu o evitați. Citiți-o împreună cu copiii, le va plăcea să afle povestea din spatele poveștii, să învețe că și autorii muncesc pentru a scrie o poveste frumoasă. Protagonistul este un băiețel ce își dorește mănuși albe ca zăpada, dar bunica lui îi spune că nu sunt practice. Insistând, primește ceea ce dorește. Și ce să vezi – bunica avea dreptate, manușa chiar s-a pierdut. Aici noi am vorbit de răsfăț și cum e bine să ascultăm argumentele pentru care adulții ne refuza unele lucruri… Apoi începe aventura mănușii în zăpadă. Amuzant, încet, încet, în mănușă își fac loc animăluțele din pădure. E drăguț cum căldurica le aduce la un loc pe toate – nimeni nu se ceartă, se acceptă unul pe celălalt pentru că mereu cel…

Pull-back busy car book
Cărți Usborne , 2-3 ani , 3-5 ani , Grupe de vârstă / 15 decembrie 2016

Această carte conține cinci pagini foarte groase, în interiorul cărora copilul se poate juca cu mașina inclusă, pe traseele aflate în interiorul fiecărei pagini. Mecanismul este ușor de folosit de copii, mai devreme decât vârsta menționată pe pagina editurii – 3 ani. Cartea ajută la împrietenirea copiilor cu cărțile și la trezirea interesului ulterior înspre lectură. Ilustrațiile, paginile și jucăria sunt de o calitate înaltă, oferă distracție și învățare în același timp.   Conține descrieri scurte în limba engleză despre traseul mașinii, dezvoltând imaginația și facilitând îmbogățirea dicționarului cu cuvinte noi atât în limba română, cât și în limba engleză. Eu am cumpărat cartea copilului când avea 2 ani și 8 luni și o cere zilnic să ne jucăm și să povestim pe baza imaginilor. Folosesc poveștile pe baza imaginilor, sau lectura scurtă la această vârstă, deoarece copiii sub trei ani nu dau dovadă de răbdare suficientă pentru a asculta povești lungi. Autor: Editura Usborne Vă recomandăm să citiți: Dorinţa iepuraşului – Paul Stewart, Chriss Riddell Aventura gărgăriței Suzette – Quentin Greban Cadou de ziua ta – Paul Stewart, Chriss Riddell Ghici cât de mult te iubesc – Sam McBratney