24 de povesti de Craciun COPERTA
0
9.7/10
Când vine Craciunul? 24 de povești de citit împreună în așteptarea Crăciunului – Antonie Schneider

Toamna cea colorată se apropie de sfârșit. Vremea e tot mai mohorâtă și frigul ne provoacă să ne scoatem hainele groase din dulap. Copiii deja se gândesc la zăpadă, la vacanță, la … Crăciun. La Moș Crăciun. Și încep deja listele pentru Moșu… Oare acest lucru este ceea ce ne dorim pentru copiii noștri de Crăciun? Cadouri, peste cadouri, dorințe, dulciuri frumos colorate și iarăși cadouri? Dorința cea mai arzătoare a copiilor este să stea mai mult cu noi, părinții, doar că nu știu că pot trece acest lucru pe lista lor de dorințe. Noi vrem să le transmitem adevăratul spirit al Crăciunului, dar uneori nu știm cum. În această perioadă încep să mă gândesc la cărțile de iarnă care le vom citi la gura sobei, adică pe covorul pufos așezat lângă caloriferul decorat ca un șemineu :), sau lângă brăduțul nostru mititel pe care îl scoatem prin 6 decembrie din cutie și îl tot decorăm până la Crăciun. Sunt multe cărți de Crăciun cu coperți frumos decorate care s-au dovedit a fi total nepotrivite pentru copii. Am dat peste cărți „de Crăciun” care aveau povești înfiorătoare, sau prea moralizatoare, deci fiți atenți ce cumpărați și aruncați măcar o privire…

Poezie cadou – Madalina M

Întotdeauna am iubit poezia și versurile mă făceau să îmi doresc să citesc mai mult și mai mult. Am început să ne jucăm ”de-a rimele” când piticul meu avea 2 ani jumate. Acum la 6 ani, încă e jocul lui preferat când suntem în mașină și înainte de somn, categoric după poveștile multe pe care le citim. Așa că descoperind Poezie Cadou care ne pune mesajul în versuri, nu a putut decât să ne bucure. Ilustrațiile sunt minunat realizate de Nidhi iar calitatea cărții este foarte bună. E un cadou minunat pentru copii, părinți și bunici deopotrivă. Mai jos puteți citi Strompanica, scrisă special pentru David, un băiețel tare norocos și care iubește elefantii. Dăruind o poezie: ​arăți prețuire, dăruiești ceva unic, creați amintiri pe viată.​​ Comandă poezia de pe http://poeziecadou.weebly.com/ Vă recomandăm să citiți: Cadou de ziua ta – Paul Stewart, Chriss Riddell Balul florilor – Sigrid Laube, Silke Leffler Uite ce-a ieșit din ou – Margaret Wise Brown Te iubesc zi și noapte – Smriti Prasadam – Halls, Alison Brown

Prima mea carte despre culori – Eric Carle

Din colecția Prima mea carte despre, aceasta prezintă piticilor culorile într-o manieră originală Eric Carle. Paginile sunt tăiate în două, partea de sus având o culoare, iar partea de jos are o imagini de diferite culori. Provocarea pentru pitici este de a potrivi culoarea cu imaginea. Atunci când citiți această carte cu piticul vostru, nu vă grăbiți să îi găsiți voi imaginea. Opriți-vă la fiecare imagine și spuneți cu voce tare denumirea obiectului din imagine și culoarea lui. Ilustrațiile Eric Carle nu sunt pe placul tuturor, adulții găsindu-le uneori ciudate, dar copiii le îndrăgesc. Le plac culorile vii, imaginile mari și formate din bucățele de texturi diferite. Puneți-le la dispoziție cărți frumoase, pentru a le provoca dragostea de cărți. Cartea are un format ușor de ținut cu mânuțele mici, și pagini cartonate de foarte bună calitate. Colțuri rotunjite și pagini ușor de răsfoit. Chiar dacă momentan nu ma este disponibilă de achiziționat, o găsiți la biblioteci sau la copii ce au crescut și nu o mai folosesc. Merită osteneala de a o căuta. Din aceeași colecție Prima mea carte despre forme Prima mea carte despre  numere Descriere „Prima mea carte despre culori” este o carte cu activități, concepută astfel încât…

Quiet Book for Baby Owls

Cautai de mult o carte senzorială pentru fetița sau băiețelul tău? Am găsit pentru tine o cărticică senzorială, pe care o poți personaliza. Ce poate fi mai draguț decât să ai o carte personalizată cu numele tău. Această carte o recomandăm copiilor care nu au împlinit vârsta de 3 anișori. Dar, e o plăcere să te joci cu ea, adult fiind. Quiet Book for Baby Owls combină stimularea senzorială cu activități care dezvoltă mușchii mâinii, coordornarea ochi-mână, comunicarea, limbajul, memoria, imaginația dar și puterea de concentrare. Figurinele din această carte pot fi prinse de mânuța bebelușului, mângâiate, smotocite, simțite, pupăcite. Vă invităm să vizionați filmul de prezentare de mai jos și să vă bucurați de experința acestei cărți. Pentru că, nu-i așa, cărțile te învață să crești.   Activități incluse: puzzle, ordonare după culori și forme, stimulare sonoră (clopoțel), ușițe, prindere fundiță, buzunare etc. Materiale folosite: bumbac 100%, fetru, panglica, lemn, scai Dimensiuni: 23 x 23 cm Numar file: 12 Coperta se poate personalize cu numele bebelușului tău Recomandăm folosirea cărții sub supravegherea unui adult. Figurinele din această cărticică sunt prinse prin coasere. Dacă totuși se desprinde o figurină recomandăm să o îndepărtați imediat. Cartea se realizează la comandă. O…

Recenzie Pupici pupici - Selma Mandine
0
9.9/10
Pupici pupici – Selma Mandine
1-2 ani / 3 mai 2016

De când avem „Pupici pupici”, fetiţa mea a-mpărţit pe sortimente sărutările pe care le dă celor apropiaţi ei. Iar cercul de privilegiaţi care primim pupici de la ea e încă atât de mic, încât suntem doar tatăl ei – mândru purtător de pupici dulci, şi eu – copleşită cu pupici moi. Cu un text simplu, scurt, accesibil oricărui copil de peste un an şi jumătate, cartea inventariază forma, gustul şi textura manifestărilor de afecţiune ale celor din familia apropiată a copiilor – părinţi, bunici şi prietenul patruped. Tipurile de pupici – cel „moale ca un ghemotoc de vată” al mamei, cel „cu ţepi” al tatălui, cel „zgomotos” al bunicii şi cel „umed” al lui Rex – sunt descrise pentru a-l lămuri pe miratul ursuleţ de pluş ce sunt si cum arată săturările pline de dragoste. Şi pentru că lecţia teoretică, deşi ingenuu ilustrată cu pupici-inimioare pentru fiecare categorie, este insuficientă, băieţelul care ştie deja ce înseamnă dragostea cu buze îl iniţiază şi pe prietenul său de jucărie în această formă de declarare a iubirii, strângându-l în braţe şi sărutându-l. Din aceasta carte lipsesc cu desăvârşire – aşa cum este şi firesc – pupicii de convenienţă, invocaţi insistent de presiunea socială sau…

Uite ce-a ieșit din ou – Margaret Wise Brown

Multă vreme nu am cumpărat această carte din cauza ilustrației de pe copertă. Ce poate să iasă dintr-un ou încondeiat? Dar când am văzut-o într-o librărie am luat-o să o răsfoiesc. Și am avut așa o surpriză de plăcută! Mulțumim editurii Cartea Copiilor, pentru că publică așa cărți minunate! Protagonistul este un iepuraș, dar care nu are legătură cu cel ce aduce cadouri (ceea ce mie mi-a plăcut foarte tare). Nu, acesta e un iepuraș obișnuit care, singur fiind, s-a bucurat mult de găsirea unui ou din care se auzea ceva mișcându-se. Cartea nu are printre personaje un ou încondeiat, cum se pare la prima vedere, ci un ou adevărat, mai exact unul din care va ieși un pui. Iepurașul încearcă să interacționeze cu oul, urmând ca apoi puiul din ou să facă același lucru… Povestea este frumos închegată și vorbește despre curiozitate, descoperirea lumii înconjurătoare, grijă, dorința de a avea un prieten, prietenie, primăvară.  Finalul e minunat, ca de altfel toată povestea. Ilustrațiile nu îmi plac în mod deosebit, mai ales cele de pe fundal. Personajele prind viață dar fundalul mereu diferit este încărcat și un pic agasant. Cu toate acestea, povestea e extraordinară, și v-o recomand cu drag,…

Cadoul Gărgăriței Suzette – Quentin Greban

Am citit cu plăcere împreună cu băiețelul meu Aventura gărgăriței Suzette și am ramas cu o amintire drăguță despre dragostea dintre gărgărița Suzzete și mama ei. Am împrumutat cartea Cadoul Gărgăriței Suzette de la bibilotecă, pentru că nu mai aveam răbdare să o comandăm. Am citit-o în bibliotecă împreună cu băiețelul meu și am hotărât împreună că merită recitită. Bineînțeles că am recitit-o seara înainte de culcare. Ieri, fiind Ziua Internațională a Cărții, Grădina Botanică din Cluj Napoca a avut un eveniment „Ai o carte la tine, intri gratuit la Grădina Botanică” care ne-a bucurat tare mult. Așa că am luat Cadoul Gărgăriței Suzette și ne-am îndreptat să citim împreună cu florile, buburuzele și toate gâzele această carte minunată. Suzzete este o gărgăriță drăgălașă, care are acum 4 ani și jumătate și este deja la școală. Iar, împreună cu colegii săi este în căutarea cadoului perfect pentru mămica lor.  Băncile nu sunt reci și impersonale, ci fiecare gâză învață în propria lui floare. Cum să nu fii înduioșat de drăgălășenia acestei școli, și cum să nu îți dorești ca la 5 ani să mergi la școală? Fiecare copil lucrează cu avânt să creeze cadoul perfect pentru mamica lui. Suzzete, care…

Ghici cât de mult te iubesc – Sam McBratney

Voiam să vă povestesc cum am aflat noi de această carte minunată, dar m-am răzgândit :). O să vă povestesc direct despre „Ghici cât de mult te iubesc”. Am comandat cartea pentru a o avea în biblioteca proprie, deoarece consider că e important ca un copil să aibă propria bibliotecă, propriile cărți pe care să le poată îngriji, îndrăgi, răsfoi, respecta, citi, ori de câte ori dorește. Am îndrăgit-o înainte de a o deschide. Coperta atrage prin ilustrația înduioșătoare, care îndeamnă la iubire. „Ghici cât de mult te iubesc” se citește la culcare, în brațele mamei sau a tatălui, la trezire și în orice moment al zilei, în care puiuțul tău simte nevoia. Se crează o legătură între personajele cărții, părinte și copil. Copilul începe să viseze, să își exprime sentimentele de iubire, să îi arate părintelui cât de mult îl iubește. Părintele poate să își arate iubirea, să înteleagă ca nu e nimic greșit în a arăta copilului iubire necondiționată. Am citit si recitit povestea, ne-am jucat, ne-am arătat iubirea, am chicotit, am sărit, am inventat modalități noi de a ne spune „Te iubesc”.   Cartea prezintă într-o manieră candidă și amuzantă, jocul de dinainte de culcare al iepurașilor…

Cadou de ziua ta – Paul Stewart, Chriss Riddell

Am citit cu mare interes „Ghici cât de mult te iubesc” de Sam McBratney, cu ilustrații de Anita Jeram și am cautat alte cărți scrise în aproximativ același stil vesel, iubitor, cald și cu ilustratii frumoase și atrăgătoare. Cartea atrage prin ilustrațiile deosebite și te îndeamnă să îi descoperi interiorul. Am găsit 3 cărți la promoție pe www.libris.ro, și pentru că au promoții periodice și transport gratuit la orice comandă (asta ne bucură întotdeauna) le-am cumpărat împreună cu „Magia Copacului Depărtărilor„. Bucuria și nerăbdarea ne-a făcut să le citim pe toate într-o singură seară și apoi să le recitim a doua zi de dimineață. Hai să vă spun despre cărticică. Ariciul și Iepurașul sunt doi prieteni nedespărțiți care nu știu când sunt zilele lor de naștere. Așa că, hotărăsc să își serbeze ziua a doua zi, ca să se asigure ca nu o pierd. Ce cadouri să își facă? Vă lăsăm să descoperiți împreună cu copilul vostru. Îmi place mult că deschide un subiect atât de uzual în viața noastră – ce cadou facem unui prieten bun? Fiecare personaj pregătește cadoul gândindu-se la ce anume îi place lui personal, și asta nu e mereu același lucru cu ce îi place…

Istorioare amuzante despre prietenie
1-2 ani , 2-3 ani , Cu animale / 16 aprilie 2016

Ce mi-a plăcut – povestioarele sunt scurte, au fiecare o mică intrigă, se rezolvă cu un gest drăguț al cățelului Bobiță, protagonistul întregii cărți. Cartea nu povestește neapărat despre prietenie, ci despre cum ajutăm atunci când vedem că cineva se luptă cu o problemă. De ajutor aș spune, în ziua de azi când mulți aleargă doar să își rezolve treburile personale. Problemele din povestioare se transpun în viața copiilor în diverse variante, și sunt practice. Finalul povestioarelor e puțin brusc, prietenia este amintită doar pe alocuri și nu e subiectul principal cum indică titlul. Se folosesc unele regionalisme care trebuie explicate copiilor (covată, …) Ca și realizare cartea lasă mult de dorit. Nu apare un autor sau ilustrator al poveștilor – ceea ce ridică semne de întrebare și în rândul copiilor (ai mei, cel puțin). Ilustrațiile sunt digitale. Partea draguță este surpriza de la fiecare poveste, fiecare pagină având o bucată ascunsă ce o descoperi doar la timpul potrivit. Astfel copiii nu văd finalul decât când ajungeți cu cititul la acel punct. Paginile sunt cartonate, cartea fiind potrivită și pentru copii mai mici (sub 3 ani). Vârstă recomandată de 1 – 5 ani, mi se pare ușor exagerată. Pentru un…