23 aprilie: Ziua Internaţională a Cărţii şi 4 ani de FiledeVis

23 aprilie 2020

23 aprilie 2020 marchează atât Ziua Internaţională a Cărţii şi a drepturilor de autor, Ziua Bibliotecarului, cât și 4 ani de la lansarea platformei FiledeVis.ro. 

la multi ani

Conform Wikipedia

Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor sau Ziua Internațională a Cărții se sărbătorește anual pe 23 aprilie și este organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfășurat în 1995.

23 aprilie marchează trecerea în eternitate a doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare și Miguel de Cervantes, precum și a altor scriitori: scriitorul peruan Inca Garcilaso de la Vega (1616), poetul englez William Wordsworth (1850), scriitorul francez Jules Barbey d’Aurevilly (1889) și poetul englez Rupert Brooke (1915).

Prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată „Ziua Bibliotecarului din România”, astfel că în România, începând cu 2005, în ziua de 23 aprilie se sărbătorește și Ziua Bibliotecarului concomitent cu Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor.

Prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr.189 din 08 februarie 2010, anual, la 23 aprilie, în Republica Moldova se va consemna sărbătoarea profesională – Ziua Bibliotecarului

Avem, așadar, foarte multe motive să ne bucurăm azi, să sărbătorim cartea, autorii acestor minunate comori, bibliotecarii care ne ajută să alegem cărțile potrivite. Le spunem tuturor un călduros La mulți ani și ne urăm și nouă, FiledeVis.ro să creștem constant și să bucurăm cât mai mulți copii șă părinți cu cărțile recomandate.

Despre cum s-a născut FiledeVis.ro citiți în secțiunea Despre noi.

Dacă doriți să contribuiți cu recenzii a cărților pe care le citiți împreună cu copilul vostru, accesați pagina Vrei să scrii o recenzie?.

 

 

No Comments