Povestea unchiului Shelby despre Lafcadio, leul care nu s-a lăsat păgubaș – Shel Silverstein

8 mai 2016 Madalina Rusu

10

poveste

10.0/10

experienta lecturii

10.0/10

ilustrații

10.0/10

traducere

10.0/10

calitate ediție

10.0/10

Ce mi-a plăcut

  • umorul
  • povestea
  • Lafcadio te provoacă să îți pui întrebări mari
  • dragostea lui Lafcadio pentru bezele
  • finalul

Ce mă face pe mine să fiu eu, cel care sunt? este o întrebare pe care învățăm să o analizăm și adresăm, de obicei, mult mai târziu în viață. Însă unchiul Shelby, cum îi place autorului să se numească, îi provoacă pe copii să facă acest lucru. Este prima carte pentru copii scrisă de el, și e una tare drăguță. Am citit-o singură într-o seară, pentru că nu am putut să o las din mână. Acțiunea e atât de incitantă, încât te prinde și cu greu mai scapi.

Un leu tânăr, fără nume, foarte curios, a vrut să afle ce e acela un vânător. Când a aflat, a fost oarecum dezamăgit că nu s-a putut înțelege cu el, l-a mâncat, i-a luat pușca și apoi, în decurs de câțiva ani, a învățat să tragă. Apoi ajunge în lumea oamenilor, primește un nume, și, încet-încet, se domesticește. La final e puțin confuz dacă e leu sau om, dacă e fericit sau nu…

Povestea protagonistului, un leu iubitor de bezele, este spusă cu mult umor delicios pentru mici și mari deopotrivă. Învățăm despre curiozitate, perseverență și hotărâre, compromisuri, dorințe, relații dintre oameni, toate acestea fiind cuprinse în cuvinte simple, glume plăcute, dialog savuros.

Finalul deschis lasă loc de discuții și multă imaginație. Discutați cu cei mici, întrebați-i ce cred ei că a făcut Lafcadio mai departe și trimiteți-ne răspunsurile lor.

Vă invit să o citiți cu voce tare, cartea fiind foarte potrivită. Cartea se poate citi de la 4-5 ani. Copiii mai mari pot să o citească singuri, fiind ușor de citit, are textul aerisit si ilustrații pe aproape fiecare pagină. Poate fi citită de copii până la 13-14 ani, deși este delicioasă și pentru adulți.

Descriere

Povestea lui Shel Silverstein despre leul Lafcadio, bogat si celebru, imbracat in costum si iubitor de bezele, ii va face pe copii sa rada cu lacrimi, iar pe cei mari ii va pune serios pe ganduri.

Sunt multe carti frumoase pentru copii. Uneori, avem norocul sa intalnim capodopere. Foarte rar insa ne iese in cale o carte despre care sa stim, inca de la primele randuri, ca o vom iubi mereu. Si ca o vom iubi atat de mult, incat le-o vom citi cu drag copiilor nostri si, mai tarziu, o vom reciti alaturi de copiii acestora.

Am adunat cu grija cateva astfel de bijuterii. Acestea sunt Cartile lui Radu...

Autor și ilustrator: Shel Silverstein
Titlu original: Lafcadio: The Lion Who Shot Back
Editura: Arthur, 2013
Traducator: Alexandra Columban
Format: 165×235
Tip coperta: Cartonata
Numar pagini: 112
ISBN: 978-606-8044-17-0

 

Puteți cumpăra cartea de AICI sau de AICI

 

Wrap Up

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii