AniMalcolm – David Baddiel, Jim Field

21 iunie 2019 Carmen Mihalca

0.00
9.8

Valoare educațională

10.0/10

Amuzament

9.0/10

Mesaje pozitive

10.0/10

Calitate

10.0/10

Experiență lectură

10.0/10

Ce mi-a plăcut

 • situațiile în care e pus personajul
 • faptul că acțiunea se petrece în lumea modernă
 • personajele
 • cartea e impărtiță în capitole scurte, ideală pentru copii care încep să citească singuri
 • umorul

animalcolmAniMalcolm – o viață de animal este sălbatică…. – un subtitlu care m-a dus cu gândul la aventuri cu animale și o copertă care m-a făcut să zâmbesc. Asta e o carte care trebuie citită pentru că, deși nu prea îndrăgim toate animalele, avem acasă un hamster care încet, încet a început să facă parte din familie, să ne fie drag, să ne îngijoreze dacă este apatic și să ne bucure când se cațără pe cușcă să îl luăm în mână să ne jucăm cu el. Și, parcă în părul personajului este un hamster. Aveam să descoperim însă, că este o șinșilă.

Malcolm este un băiețel care nu iubea animalele, deși părinții lui erau înebuniți după animale, aveau multe animale de companie și obișnuiau să meargă în fiecare weekend la grădina zoologică.

Își dorea să primească de ziua lui, „cel mai tare laptop de pe pământ”. Împlinea 11 ani și era o vârstă importantă. Însă părinții nu au primit lista de cadouri de ziua lui. Pe principiul „câinele mi-a mâncate tema”, lista de dorințe lipită pe peretele din bucătărie a fost ruptă de pisicile familiei și ronțăită de cățelul familiei sau de hamster sau să fi ajuns pe fundul cuștii iguanei.

Pentru marea majoritate a oamenilor, asta ar însemna că familia avea destule animale. Nu însă și pentru familia lui Malcolm. O familie numeroasă trebuie să aibă multe animale, iar Malcolm primește cadou o de ziua lui, o șinșilă.

Toți(mama, tatăl, surioara adolescentă, fratele mai mic, bunicul) erau încântați de cadoul oferit. Doar Malcolm era trist. Totuși acesta nu este singurul cadou pe care îl primește. Primește și un ghid de îngrijire a șinșilei, 5 kg de gustări delicioase pentru șinșile, minibiluțe colorate de ronțăit, o șinșilă de pluș și un plic. În plic era o factură de la școala lui. Părinții îi plătiseră excursia de 3 zile cu clasa, în care își dorea foarte mult să meargă.

Surpriza și mai mai mare e că excursia era la o fermă de animale. Deși Malcolm știa că tuturor copiilor ar trebui să le placă animalele, el nu simțea nimic pentru ele. Preocupările lui erau altele. Dar, în excursie își dorea să meargă. Așa că, peste o săptămână se afla la fermă împreună cu colegii lui, ascultând povești plictisitoare despre animale.

Dar, aventura abia începe… Malcolm întâlnește un țap înțelept și deștept căruia îi adresează în gând câteva întrebări despre cum o să fie viitorul lui. Iar apoi îl întreabă de ce nu iubește el animalele și care e rostul animalelor în lumea asta. Țapul îl privește insistent, cu ochi mari și… Malcolm se simți hipnotizat.

Se trezi apoi cu greu și descoperi că era o …. broască țestoasă.

Avea să descopere mai târziu că se transformă în diverse animale, cărora le înțelege limba, le descoperă stilul de viață și … Ei, dar vă las să îi descoperiți aventurile singuri.

Oare în ce animale se va transforma Malcolm? Ajunge să se întoarcă acasă la familia lui?

Despre AniMalcolm

Seria de autor David Baddiel reunește cărțile cunoscutului scriitor, scenarist și umorist britanic care a cucerit inimile a milioane de copii cu romanele sale amuzante, dar în același timp profunde.

Cartea este presărată cu ilustrații simpatice, realizate de Jim Field, laureat, printre altele, al Roald Dahl Funny Prize (2011) si Oscar’s Book Prize (2017).

Recomad cartea copiilor peste 7 ani.

Imagini din AniMalcolm

ANIMALCOLM 1 ANIMALCOLM 2
ANIMALCOLM 4
ANIMALCOLM 3

Prezentare

Cod: GAM978-973-149-794-5

An apariție: 2017
Autor: David Baddiel
Categoria: Literatura Universală
Colecție: Seria de autor David Baddiel
Ediție: Necartonată
Editura: GAMA
Format: 200 x 130 mm
Nr. pagini: 368
Traducător: Andra Hancu
Vârsta: 7-10 ani
Vârsta: +10 ani

 

Cartea poate fi cumpărată pe pe Libris, Emag

 

Wrap Up

 • 10/10
  Valoare educațională
 • 9/10
  Amuzament
 • 10/10
  Mesaje pozitive
 • 10/10
  Calitate
 • 10/10
  Experiență lectură

Ce mi-a plăcut

 • situațiile în care e pus personajul
 • faptul că acțiunea se petrece în lumea modernă
 • personajele
 • cartea e impărtiță în capitole scurte, ideală pentru copii care încep să citească singuri
 • umorul

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii