Domnul și doamna Hormon – Babette Cole

21 aprilie 2016 Madalina Rusu

9

idee și text

8.0/10

ilustratii

8.0/10

experința lecturii

9.0/10

traducere

10.0/10

calitate ediție

10.0/10

Ce mi-a plăcut

  • vorbește despre schimbările din pubertate
  • este și pentru fete și pentru băieți
  • umorul
  • se prezinta finalitatea

Ce nu mi-a plăcut

  • ca hormonii s-au înfuriat când le-a sosit vremea să se trezească
  • trecerea bruscă de la îndrăgostiți la bebeluș
  • ilustrarea hormonilor ca niște monstruleți

Toți copiii cresc. Toți copiii trec prin pubertate. Toți copiii au dreptul la informație corectă, completă și de încredere în ceea ce privește corpul lor.

Asta cred nu doar eu, dar e și convingerea multor specialiști, astfel că în țări precum Olanda, Suedia, educația sexuală începe din grădiniță.

La noi e mai greu. Am fost crescuți fără a avea posibilitatea de a explora acest subiect, și fiecare s-a descurcat cum a putut mai bine – de la prieteni, colegi, reviste, cărți.

Nu totdeauna cele mai potrivite surse pentru un subiect atât de important. Am fost crescuți cu ideea că sexul este ceva rușinos, și ca e o obrăznicie să discuți despre acest subiect. Știu că majoritatea părinților doresc să își schimbe atitudinea și să transmită altceva copiilor lor. Și iată că primim ajutor.

Cartea Domnul și doamna Hormon, este una care ajută părinții să le spună ce se va întâmpla cu corpul lor o dată cu creșterea.

Când sunt mici vor să devină adulți și sunt atât de încântați să audă de cum se va schimba corpul lor. Povestindu-le din timp despre schimbările ce vor avea loc îi pregătim pe mai multe planuri – le oferim informație corecta, să știe la ce să se aștepte, le schimbăm atitudinea asupra modificărilor hormonale ca fiind ceva normal, natural și nu ceva murdar, rușinos.

Astfel, vor deveni adulți ce își vor trata corpul cu responsabilitate.

În carte găsim explicații scurte și simple la menstruație, poluții nocturne, modificările corpului, schimbările de stare, îndrăgostire, și apariția bebelușului. Toate acestea povestite de un ursuleț unei fetițe.

Ted, ursulețul, spune povestea părinților de pe vremea când erau mici. Astfel limbajul este foarte simplu și clar, tonul este unul prietenos și foarte lejer.

Ilustrațiile tipice Babette Cole sunt simpatice, amuzante, și grăitoare pentru a prezenta copiilor adevărul despre ce-i așteaptă într-un mod cât mai plăcut.

Recomandarea mea rămâne – citiți cartea înainte de a o prezenta copilului.

Autor și ilustrator Babette Cole
Editura Pandora M
Data aparitiei: Martie 2016
Traducator: Domnica Drumea
Format: 240×235
Numar pagini: 32
ISBN: 978-606-8780-21-4

 

Cartea se poate cumpăra de aici, aici sau aici

 

Wrap Up

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii