Biblioteca ursului – Poppy Bishop, Alison Edgson

28 martie 2017 Madalina Rusu

10

Ilustratii

10.0/10

Povestea

10.0/10

Valoare educațională

10.0/10

Modele pozitive

10.0/10

Prezentarea

10.0/10

Ce mi-a plăcut

 • povestea
 • căldura personajelor
 • subiectul - cărți și biblioteca
 • ilustrațiile
 • Finalul

Știți cărțile acelea care îți vine să le strângi în brațe? Să le ții mereu aproape? Pe care îți e greu să le împrumuți și celor mai buni prieteni – care știu să se poarte bine cu cărțile? Iată că am ajuns la una din aceste cărți. Editată cu grijă și drag de Cartemma și oferite copiilor din România. Mulțumim, Cartemma!

Patru prieteni – Ariciul, Iepurele, Șoarecele și Vulpoiul, iubesc poveștile și le place mult să citească. Citesc mereu și mereu singura carte pe care o au. La un moment dat se întreabă cum ar fi dacă ar avea și altă carte… Apoi își dau cu presupusul despre cum și de unde apar cărțile. Pornind în căutarea unei cărți, descoperă o casă ce avea pe pereți rafturi întregi de cărți. Încep să citească și citesc, citesc, până când apare stăpânul acasă. Acesta era un urs foarte grijuliu cu cărțile sale, care se supără când vede ce s-a întâmplat la el acasă. Ce se întâmplă mai departe vă las să descoperiți voi, pentru că povestea e încântătoare.

Am citit cartea pe nerăsuflate când a sosit coletul și am rămas fără cuvinte. Era … povestea mea și a Comorii mele. Eram atât de încântată. Le-am citit-o și copiilor și ei au fost de aceeași părere – e povestea bibliotecii Comoara!

Cartea e una din cele pe care le-aș citi mereu și mereu copiilor, pentru a aprecia bucuria cărților. Pentru a învăța despre prietenie, cooperare și dărnicie, și despre cărți – de unde vin cărțile? cum se fabrică? cine le scrie? cine le desenează? cum avem grijă de cărți?

Când citiți în familie sau într-un grup puteți să discutați despre cât de greu este pentru unii copii care nu au acces la cărți, despre cum se scriu și produc cărțile, despre cum ne comportăm cu cărțile – fie ele ale noastre sau împrumutate, despre bibliotecă.

Sunt multe modele pozitive pe care copiii le simt și le desprind din această poveste. Citiți-o cu drag, împreună!

Prezentare

Iepurele iubeste povestile cu aventuri. Ariciul iubeste finalurile fericite.

Iar Soarecele si Vulpoiul adora cititul impreuna. Deci, cand cei patru prieteni descopera o casa misterioasa, plina de carti, visul lor devine realitate. Dar – of si vai! – aceste carti ii apartin unui urs tare morocanos…!

O poveste calda si fermecatoare despre lectura si aventura – perfecta pentru soriceii de biblioteca mari si mici!

Autor: Poppy Bishop
Ilustrator: Alison Edgson
Editura: Cartemma
Titlu original: Bear’s House of Books
Nr. pagini: 23
Format: Cartonata

O puteti cumpăra de la Cartemma sau de aici

 

Wrap Up

One Comment

 • Carmen Mihalca 28 martie 2017 at 21:30

  Ilustratii

  10

  Povestea

  10

  Valoare educațională

  10

  Modele pozitive

  10

  Prezentarea

  10

  Ne-a umplut și nouă sufletul de bucurie și am răsfoit-o cu mare drag. O recomand cu plăcere și vă invit să o citiți cu voce tare și să o recitiți în șoaptă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii