Sunt furios, ce să fac? – Dagmar Geisler

22 aprilie 2016 Madalina Rusu

9.6

idee și text

10.0/10

ilustratii

8.0/10

utilitate

10.0/10

traducere

10.0/10

calitate ediție

10.0/10

Ce mi-a plăcut

  • prezintă simptomele furiei
  • prezintă cauzele frecvente
  • ne oferă soluții

Furia e o temă care e abordată în mai multe cărți pentru copii, lucru care mă bucură, deoarece furia e o emoție atât de prezentă în viețile micuților încât au nevoie de ajutorul nostru pentru a le-o gestiona, inițial, apoi pentru a le explica ce se întâmplă cu ei. În nici un caz nu ajută să îi pedepsim sau să îi certăm pentru că sunt furioși.

Această carte, în mod special, ne-a plăcut tare mult. Poate fi folosită și ca și carte terapeutică, dar și ca și lectură acasă pentru a le arăta copiilor noștri că știm și noi ce e furia.

Autorul îl ia pe copil cu el încă de pe prima pagină – Ești și tu uneori furios? Oare ce copil ar spune nu… Și așa copilul pornește împreună cu protagonistul poveștii fără a se simți acuzat sau arătat cu degetul. În poveste aflăm motivele cele mai dese pentru care se înfurie copiii, și ce își doresc copiii să facă în astfel de momente. Dar, e foarte clar că unele lucruri nu sunt potrivite sau corecte. Și atunci primim câteva sugestii de ajutor în astfel de situații. Aici puteți elabora cu prichindeii voștri pentru a găsi care sunt metodele fiecăruia de a se liniști înainte de a acționa.

Prezentare

Ti se intampla sa te infurii?
Si mie.
Uneori sunt atat de furios, incat imi vine sa zbier, as vrea sa tip la cineva, sa rup ceva in bucati sau sa lovesc ceva cu piciorul.
Cand sunt furios, inima imi bate mult mai repede ca de obicei, ma trec caldurile si ma inrosesc la fata…

Cartea prezinta intr-un mod intuitiv tipurile de furie care exista. In acelasi timp, va da posibilitatea sa vorbiti cu copiii despre aceasta emotie importanta si va ofera solutii pentru a o controla.

Autor: Dagmar Geisler
Produs publicat in 2016 de Univers Enciclopedic Gold
Numar pagini: 36
ISBN: 978-606-704-162-0

Comandă acum de aici sau aici.

 

Wrap Up

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii