Trambulina, bat-o vina! – Nicoleta Sibișan

29 ianuarie 2017 Carmen Mihalca

9.2

Ilustrații

10.0/10

Povestea

8.0/10

Personajele

9.0/10

Limbaj

9.0/10

Prezentare

10.0/10

Ce mi-a plăcut

  • Lecțiile de cultură generală
  • Calitatea ediției
  • Grafica

Ce nu mi-a plăcut

  • Rimele puțin greoaie
  • Personajele parcă adăugate pentru a umple paginile

Cresc un copil care este mare fan al trambulinei. Iubește mșcarea, rimele și poveștile. Dacă s-ar putea, ar povesti și ar sări zi si noapte. Așa că, o poveste despre o trambulină i s-a părut atractivă și și-a dorit mult să o citim.
Mulțumim editurii Cutiuța cu povești pentru această carte și abia așteptăm să citim mai multe cărți minunate de la voi.

Ne-a plăcut calitatea ediției și ne-au amuzat ilustrațiile minunate.

”O girafă balerină care sare-n trambulină,
Și o bufniță ciudoasă îi cam joacă ei o farsă!
Tina, brusc, a dispărut. Spune tu, ce-i de făcut?
Dar uite, uite-o că apare!
Se zărește mică-n zare
Pe-un meteorit călare!
Căci, ce-i oare mai special
Decât surfingul stelar?
Ai văzut așa ceva?
Nici eu, dar girafa da!”

Trambulina bat o vinaTrambulina, bat-o vina” prezintă în rime aventura girafei balerine, Tina, în urma unei sărituri excepționale pe o trambulină. Tina este o girafă foarte amuzantă și cu expresii faciale demne de un comic profesionist. Sentimentele prin care trece in timpul săriturilor sunt perfect ilustrate.

57baa879 38f8 46f8 9937 0d63ac1f0c73 1 1 57baa7eb 66a8 46c4 aa2f 7300ac1f0c73 1 1 57baa827 9a68 467e afad 0958ac1f0c73 1 1Este ”încurajată” să sară mai sus, stârnindu-i curiozitatea, o bufniță ghidușă. Și reuși să o facă pe Tina să sară până unde credeți? Până pe Lună.

Dacă vă întrebați ce sunt formele pe care le vedeți pe Lună, așa ca țânțarii și șoriceii din poveste, sau ați auzit diferite mituri, să nu le credețit. Acolo  e Tina, balerina. Mă rog, era acolo, până a găsit un meteorit să o plimbe prin spațiu și să o aducă înapoi în copacul bufniței.

57b897c7 3320 4ebd 9f97 6947ac1f0c73 1 1 square Dar, cine știe? Poate a mai sărit în trambulina ei, și a ajuns, incâ o dată acolo sus pe Lună. Sau, poate se plimbă și acum printre stele cu meteoritul ei. Călătoria i-a plăcut foarte mult.

O recomand copiilor preșcolari, pentru că e exact perioada în care își dezvoltă umorul de situație.

Iar descoperirea părții a doua, ”Descoperă Sistemul Solar cu Tina” o să îi ajute să își dezvolte cultura generală. În patru pagini, ilustrate minunat, găsim informații despre univers, galaxii, stele, planete și sistemul nostru solar. Informațiile sunt prezentate sub forma unor întrebări ”Știai că…”. Textul este cules și prelucrat de Cristina Dumitru-Călinoiu împreună cu Adrian Șănka de la Observatorul Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu” – Muzeul Minicipilui București.

Interesantă ni s-a părut ilustrația sistemului nostru solar, și am ne-am reamintit ca planeta Pluto, a fost exclusă din rândul planetelor sistemului nostru solar.

Și, când credeați că se termină, puteți să răspundeți la chestionarul ”Ești gata de surfing stelar?” ca o recapitulare la ce ați citit. Activitatea de recapitulare mi se pare o idee excelentă, în acest fel, poți să îți confirmi faptul că povestea și informațiile citite au fost ascultate și înțelese de cel mic, iar pentru adult vin ca o reîmprospătare a informațiilor adânc ascunse în subconștient.

Te invit să citești un fragment aici dau să vizionezi o animație drăguță, înainte de a comanda cartea


Prezentare
Autor: Nicoleta Sibișan
Ilustrator: Amandine Bănescu
Format:A4
Anul publicației: 2016
Categorie: Cărți cu dedicație

 

Wrap Up

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii