„Cum alegem o carte” FiledeVis a vizitat Liceul Teoretic Elf Cluj Napoca

16 iunie 2018
178305 8y9eKmbrcpTLnH1lu2xD„Cum alegem o carte?” a fost subiectul dezbătut cu copii Clasei Pregătitoare D, de la Liceul Elf, Cluj-Napoca în penultima zi de școală.
 
Alegem cartea după culoarea coperții, dupa titlu, ilustrații?
Citim scurta recenzie de pe spate?
Răsfoim cartea înainte de a o cumpăra?
 
Acestea au fost întrebările pe care le-am adresat micilor cititori.
Răspunsurile lor au fost variate și interesante.
 
Le-am prezentat 3 cărți:
intepenitIMG 4512.JPG3287
lupul cel mare si lupul cel mic m

Instinctiv aproape toți copiii au ales să citim Înțepenit, pentru că e cu un copac și un copil. Le-am citit recenzia de pe spatele cărții:

„Totul a început când zmeul lui Floyd s-a blocat într-un copac… o poveste care te face să râzi în hohote despre hotărâre și inventivitate semată de celebrul autor de cărți ilustrate – Oliver Jeffers”

Au râs în hohote. S-au distrat și au oferit soluții despre cum s-ar fi putut rezolva situația. Au fost creativi, inventivi și foarte curioși despre ce vor face cei rămași în copac.

Au insistat să citim si Lupul cel Mare și Lupul cel Mic.  Dacă la Înțepenit au fost gălăgioși, veseli și entuziasmați despre întâmplare, la lecturarea Lupul ce Mare și Lupul cel Mic în sală s-a lăsat liniștea. Copii empatizau cu lupul cel mare. Am simțit emoția și am preluat-o. La un moment dat, mi-a tremurat vocea și mi-am dat seama cât de important e să citești povești într-un grup mare de copii.

Am descoperit împreună că e natural să ai emoții, să îți dorești să ai prieteni, să îți fie frică de necunoscut, să tânjești după un prieten plecat, să faci sport, să mănânci sănătos și să reciclezi.

Cărțile au ajuns în clasă pentru a fi răsfoite, mirosite, atinse. Am văzut priviri curioase și zâmbete.

Pentru că Micul Prinț este ediția completă, această carte doar am răsfoit-o. Dar, sper să o citească împreună cu părinții cât mai curând.

Le mulțumesc doamnelor învățătoare pentru invitație și sper să repetăm experiența aceasta minunată și anii următori.

 

 

No Comments