Elefantastic in Africa! – Michael Engler, Joelle Tourlonias

22 aprilie 2016 Madalina Rusu

Elefantastic în Africa!

9.6

idee și text

8.0/10

ilustratii

10.0/10

experința lecturii

10.0/10

traducere

10.0/10

calitate ediție

10.0/10

Ce mi-a plăcut

  • povestea
  • aventura prin Africa
  • dovada de prietenie a fetiței
  • apare tristețea ca o emoție firească

Ce nu mi-a plăcut

  • băiatul se cațără pe dulap

Mulțumim editurii Univers Enciclopedic pentru ca a publicat așa multe cărți care dau aripi copiilor si îi ajută să se îndrăgostească de cărți. Și mai mulțumim că le-a grupat în pachete și am avut posibilitatea de a le cumpăra la reducere. Așa am ajuns acasă cu o cutie plină de cărți.

Prima care i-a atras privirea baiețelului meu de aproape 5 ani a fost aceasta. Oare cine e Elefantastic, mami? m-a întrebat el. Nu știu, hai să vedem, am spus eu, și ne-am așezat comozi și am pornit pe aripi de carte împreună. Am ajuns acasă la un băiețel, pe nume Anton, care face hărți cu comori și se joacă de-a exploratorul. Cu el împreună, am descoperit un elefant de pluș, a cărui nume e … Timbo, și apoi am plecat prin Africa. Călătoria este plină de imaginație, cu ilustrațiile ce ajută copilul prin trecerea treptată de la camerei la un decor de savană africană și cu povestea privită cu ochi de copil, ce mai e o aventură elefantastică!(uite de unde vine numele cărții, a spus Vlad cu încântare).

Ce e simpatic tare, e că povestea nu se termină aici. Mai continuă și vă lăsăm pe voi să vedeți cum, noi cu siguranță mai mergem în Africa!

Mi-a plăcut mult că mama nu l-a certat pe Anton, că au rezolvat problema împreună, că băiețelul a fost lăsat să fie trist…

Nu mi-a plăcut cățăratul pe mobilă, mai ales că mobila pare destul de înaltă.

Prezentare

Un pachet mare – ce grozav! Iar acolo se afla un elefant de plus vorbitor.

Lui Anton nu-i vine sa creada ce noroc a dat peste el si porneste  impreuna cu noul lui prieten intr-o calatorie plina de aventuri: urca pe Kilimanjaro, in stepe se intalnesc cu leii  si se balanseaza pe liane.

Anton petrece o dupa-amiaza palpitanta – pana  cand mama intra in camera pe neasteptate: pachetul era de fapt pentru Luiza, vecina  lui de la etaj…

Autor: Michael Engler
Ilustrator: Joelle Tourlonias
Publicat in 2016 de Univers Enciclopedic Gold
Numar pagini: 32
ISBN: 978-606-704-169-9

 

Wrap Up

Elefantastic în Africa!

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii