Cei sapte papa-lapte – Mary Ann Hoberman

21 iunie 2019 Madalina Rusu

10

Valoare educațională

10.0/10

Amuzament

10.0/10

Mesaje pozitive

10.0/10

Calitate

10.0/10

Experiență lectură

10.0/10

Ce mi-a plăcut

 • Povestea
 • Ilustratiile
 • Traducerea
 • Stradania copiilor de a face o surpriza mamei

A inceput vacanta cu multe, multe carti  ce asteapta a fi citite. Pachetul de la Cartea Copiilor este generos si speram ca toate ne vor incanta.

Prima carte aleasa din cutie a fost Cei sapte papa-lapte, sunt sigura ca din cauza copertei plina de fete vesele de copilasi. Am citit-o impreuna cu Vlad, care este incantat sa citim impreuna (fiecare cate o pagina) si astfel cititul se exerseaza mai usor si e placut.

O poveste a unei familii ce creste de la an la an, si in care fiecare nou membru are alte pretentii culinare – Peter vrea doar lapte cald, Lucy-limonada, Mac gris cu lapte fara cocoloase, Mary Lou vrea doar paine proaspoata iar gemenele Flo si Fran mananca doar oua – una din ele fierte cealalta prajite. Uite-asa avem o mamica foarte, foarte obosita… De ziua ei, copiii se trezesc devreme, si vor sa ii pregateasca micul dejun preferat – doar ca preferinta e diferita pentru fiecare. Precum va inchipuiti, bucataria se transforma intr-un mic dezastru, pe care ei il ascund … in cuptor. Dar toate se termina cu bine. Cum? Asta va invitam sa aflati voi citind cartea.

Noi ne-am distrat mult, povestirea fiind in versuri si foarte amuzanta. Traducerea lui Florin Bican este incantatoare! Versurile curg firesc si umorul editiei in engleza e pastrat neschimbat.

Ilustratiile sunt superbe! Copilasii sunt foarte expresivi, activitatile lor atent si minutios ilustrate de Marla Frazee. Bucurati-va de ele, oferindu-le atentia cuvenita cand cititi.

Tatal, desi nu apare in text, este prezent in ilustratii, fiind implicat in viata familiei, si foarte de ajutor pentru a indeplini mofturile fiecarui copil. E dureros de adevarat ca unele mamele ajung la epuizare pentru a multumi pe toata lumea. Ceva de gandit pentru toate mamicile care uita de nevoile lor personale (dar acesta este un aspect pentru noi, mamicile, lasam copiii sa se distreze).

Gasiti aici povestea citita de Ada Chindea.

Descriere

Nici copiii, nici părinții nu trebuie să fie perfecți

Când e vorba de mâncare, fiecare dintre cei șapte copiii ai familiei Peters are felul său preferat. Peter vrea doar lapte, nici prea cald, nici prea rece – doar el știe cum. Lucy vrea numai limonadă de casă – doar se face foarte ușor, nu? Pentru Jack, doar piureul de mere e bun, iar să curețe câteva kilograme zilnic chiar nu e mare lucru pentru domnul Peters. Gemenele preferă ouăle – una le vrea fierte, cealaltă prăjite – iar dacă doamna Peters le încurcă, au ele grijă să-i dea de înțeles cum e corect. Lui Jack, grișul cu lapte i se pare nemaipomenit – poți să-l împarți și cu pisica. Iar pentru Mary Lou, pâinea făcută în casă – zi de zi – e tot ce poate fi mai bun.

Nu-i de mirare că doamna Peters, deși e ajutată din plin de domnul Peters, ajunge într-o zi la capătul răbdării. Din fericire, e chiar în ajunul zilei ei de naștere, așa că toți copiii îi pregătesc un cadou care se va dovedi o surpriză salvatoare pentru toată familia.

Amintind de poveștile populare în care, pornind de la aspecte comune ale vieții, umorul și absurdul se împletesc până la crearea în mod intenționat a unor situații exagerate, neverosimile, „Cei șapte papă-lapte” ne vorbește despre viața de familie așa cum este în realitate. Cu copii frumoși și buni, dar uneori capricioși și neînțelegători, și cu părinți care fac tot ce pot de dimineața până seara, dar uneori ajung la limită. Nici copiii, nici părinții nu trebuie să fie perfecți, ne spune această carte în versuri calde și ritmate – trebuie să ne acceptăm unii pe alții, cu iubire și înțelegere, așa cum suntem.

Editura Cartea Copiilor

An aparitie: 2018
Autor: Mary Ann Hoberman
Ilustrator: Marla Frazee
Categoria: Literatura Universala
Editie: Cartonata
Editura: CARTEA COPIILOR
Format: 260 x 260 mm
Nr. pagini: 40
Traducator: Florin Bican

Gasiti cartea de vanzare pe site-ul editurii Cartea Copiilor, la Libris, la Carturesti si in librarii.

 

Wrap Up

 • 10/10
  Valoare educațională
 • 10/10
  Amuzament
 • 10/10
  Mesaje pozitive
 • 10/10
  Calitate
 • 10/10
  Experiență lectură

Ce mi-a plăcut

 • Povestea
 • Ilustratiile
 • Traducerea
 • Stradania copiilor de a face o surpriza mamei

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii