Cărți în așteptarea Crăciunului – partea întâi

29 noiembrie 2017

Se apropie iarna cu pași repezi. Și ne gândim la … cadouri. Ce-ar fi dacă în acest an am oferi copiilor mai mult timp împreună cu noi? Hai să citim mai mult împreună. Dacă aveți copii mititei, citiți-le o carte/poveste în plus în fiecare zi, dacă aveți copii mai mari citiți împreună (le e dor și lor să li se mai citească povești, credeți-mă pe cuvânt). Să facem perioada de Advent una specială.

Dar ce citim? Nu putem citi, așa… orice. Vă prezint aici o listă cu cărți care nouă ne-au plăcut mult și pe care le recomandăm cu drag (ordinea nu este o clasificare).

Cărți cartonate

1. Ninsoarea de vis de Eric Carle (Cartea Copiilor)

2. Hoinari prin anotimpuri – Iarna (Editura Casa)

Cărți ilustrate pentru orice vârstă

1. Când vine Craciunul? 24 de povești de citit împreună în așteptarea CrăciunuluiAntonie Schneider – o carte minunată cu 24 de povești scurte ce pregătesc sosirea pe lume a lui Iisus.- recenzie (Editura Cartea Copiilor)

2. Povești din Țara Curcubeilor, Amedeia Neamțu – un buchet de 7 povești despre prietenie, curaj, bunătate, generozitate.

3. O zi de iarnă cu familia Șoricel, de Kazuo Iwamura, potrivită pentru copii de la vârste fragede. Povestea unor zile de iarnă în familia Șoricel, ce are toate ingredientele unei povești minunate de iarnă – pregătiri de prăjituri, săniuș, joacă în familie, puteti citi și celelalte două cărți despre familia Șoricel. (Editura Cartea Copiilor)

4. Crăciun fericit, Matei! – având-ul protagonist pe Matei

5. Willie-Fulg-de-Nea – a apărut anul trecut dar este o poveste de suflet cu mulți fulgi de nea care ne este foarte dragă

6. Elmer și Moș Roș de David McKee – unde Elmer ne învață să dăruim (editura Panda)

7. Mos Crăciun de Mauri Kunnas – minunata, un stil unic al lui Mauri Kunnas, îi vrăjește pe copii. (ed. Cartea Copiilor)

8. Omul de zăpadă, Raymnd Briggs – bandă desenată în culori pastelate, numai bună de privit seara lângă brad. (ed. Arthur)

9. Secretele magice ale lui Moș Crăciun de Emmanuelle Lepetit, editura Corint Junior, colectie de povești din lumea fantastică a spiridușilor, rețete, idei de activități, cântece de Crăciun, cu ilustrații de sărbătoare.

10. Cât de sus este cerul? – poveste minunata pentru copii curioși, care au întrebări mari, cu pinguinul Pipkin, care nu se oprește până când nu află răspuns la întrebarea pe care și-o pune (DPH, traducere Usborne)

11. De unde vin puii de animale? – poveste minunata pentru copii curioși despre originea puișorilor și cum apar ei, având-ul protagonist tot pe Pipkin, simpaticul pinguin pufos (DPH, traducere Usborne)

12. Cinci minute de răgaz – o minunată poveste pentru mămici, care fac muuuuulte pentru pitici și pentru a avea un Crăciun perfect. Avem și noi nevoie de răgaz! recenzie (Editura Cartea Copiilor)

Cărți cu capitole, recomandate pentru copii peste 7+ ani

1. Dosarul clopoțeilor de Crăciun, de Ana Rotea, 9+, este o carte cu patru copii și un cățel, detectivi, ce rezolvă un nou caz – dispariția a trei mii de clopoței din parcul orașului.

2. Un băiat numit Crăciun de Matt Haig, o carte pentru copii intre 9-13 ani, ce spune povestea unui copil tare necăjit care se hotărăște să schimbe preconcepțiile celor din jur (Nemira)

3. Când Moș Crăciun a căzut din cer, de Cornelia Funke – 7-13 ani- o aventură ce îți pune imaginația la treabă, cu o idee foarte interesantă și provocatoare – Moși Crăciunii nu mai aduc cadourile pe care și le doresc copiii, ci cadouri pe care le comandă părinții, iar ultimul Moș Crăciun dedicat adevăratului spirit al Crăciunului presară cartea cu umor, momente splendide de încântare și multă dragoste.

Citiți și partea a doua

 

 

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii