Cărți în așteptarea Crăciunului – partea întâi

29 noiembrie 2017

carti in asteptarea craciunului 2

Se apropie iarna cu pași repezi. Și ne gândim la … cadouri. Ce-ar fi dacă în acest an am oferi copiilor mai mult timp împreună cu noi? Hai să citim mai mult împreună. Dacă aveți copii mititei, citiți-le o carte/poveste în plus în fiecare zi, dacă aveți copii mai mari citiți împreună (le e dor și lor să li se mai citească povești, credeți-mă pe cuvânt). Să facem perioada de Advent una specială.

Dar ce citim? Nu putem citi, așa… orice. Vă prezint aici o listă cu cărți care nouă ne-au plăcut mult și pe care le recomandăm cu drag (ordinea nu este o clasificare).

Cărți cartonate

1. Ninsoarea de vis de Eric Carle (Cartea Copiilor)
eric carle ninsoarea din vis

2. Hoinari prin anotimpuri – Iarna (Editura Casa)
hoinari prin anotimpuri

Cărți ilustrate pentru orice vârstă

1. Cartea Copiilor Cand vine Craciunul 1Când vine Craciunul? 24 de povești de citit împreună în așteptarea CrăciunuluiAntonie Schneider – o carte minunată cu 24 de povești scurte ce pregătesc sosirea pe lume a lui Iisus.- recenzie (Editura Cartea Copiilor)

2. 828164Povești din Țara Curcubeilor, Amedeia Neamțu – un buchet de 7 povești despre prietenie, curaj, bunătate, generozitate.

3. Cartea Copiilor O zi de iarna cu familia Soricel 1O zi de iarnă cu familia Șoricel, de Kazuo Iwamura, potrivită pentru copii de la vârste fragede. Povestea unor zile de iarnă în familia Șoricel, ce are toate ingredientele unei povești minunate de iarnă – pregătiri de prăjituri, săniuș, joacă în familie, puteti citi și celelalte două cărți despre familia Șoricel. (Editura Cartea Copiilor)

4. craciun fericit matei 1 fullsizeCrăciun fericit, Matei! – având-ul protagonist pe Matei

5. coperta siteWillie-Fulg-de-Nea – a apărut anul trecut dar este o poveste de suflet cu mulți fulgi de nea care ne este foarte dragă

6. elmer si mos rosElmer și Moș Roș de David McKee – unde Elmer ne învață să dăruim (editura Panda)

7.moscraciun coperta Mos Crăciun de Mauri Kunnas – minunata, un stil unic al lui Mauri Kunnas, îi vrăjește pe copii. (ed. Cartea Copiilor)

8.omul de zapada cover big Omul de zăpadă, Raymnd Briggs – bandă desenată în culori pastelate, numai bună de privit seara lângă brad. (ed. Arthur)

9. secretele magice ale lui mos craciun 1 fullsizeSecretele magice ale lui Moș Crăciun de Emmanuelle Lepetit, editura Corint Junior, colectie de povești din lumea fantastică a spiridușilor, rețete, idei de activități, cântece de Crăciun, cu ilustrații de sărbătoare.

10. cat de sus este cerulCât de sus este cerul? – poveste minunata pentru copii curioși, care au întrebări mari, cu pinguinul Pipkin, care nu se oprește până când nu află răspuns la întrebarea pe care și-o pune (DPH, traducere Usborne)

11. de unde vin puii de animaleDe unde vin puii de animale? – poveste minunata pentru copii curioși despre originea puișorilor și cum apar ei, având-ul protagonist tot pe Pipkin, simpaticul pinguin pufos (DPH, traducere Usborne)

12. Cartea Copiilor Cinci minute de ragazCinci minute de răgaz – o minunată poveste pentru mămici, care fac muuuuulte pentru pitici și pentru a avea un Crăciun perfect. Avem și noi nevoie de răgaz! recenzie (Editura Cartea Copiilor)

Cărți cu capitole, recomandate pentru copii peste 7+ ani

1. dosarul clopoteilor de craciun 1 fullsizeDosarul clopoțeilor de Crăciun, de Ana Rotea, 9+, este o carte cu patru copii și un cățel, detectivi, ce rezolvă un nou caz – dispariția a trei mii de clopoței din parcul orașului.

2. Matt Haig Un baiat numit Craciun coperta c1Un băiat numit Crăciun de Matt Haig, o carte pentru copii intre 9-13 ani, ce spune povestea unui copil tare necăjit care se hotărăște să schimbe preconcepțiile celor din jur (Nemira)

3.cand mos craciun a cazut din cer 1 fullsize Când Moș Crăciun a căzut din cer, de Cornelia Funke – 7-13 ani- o aventură ce îți pune imaginația la treabă, cu o idee foarte interesantă și provocatoare – Moși Crăciunii nu mai aduc cadourile pe care și le doresc copiii, ci cadouri pe care le comandă părinții, iar ultimul Moș Crăciun dedicat adevăratului spirit al Crăciunului presară cartea cu umor, momente splendide de încântare și multă dragoste.

Citiți și partea a doua

 

 

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii