„Mere verzi și roșii” – din seria „Secretele unui puști afacerist”, autor Mia Barc

8 iulie 2024 Carmen Mihalca

Mere verzi și roșii

- 54 RON
10

idee și text

10.0/10

ilustratii

10.0/10

experință

10.0/10

educare

10.0/10

calitate ediție

10.0/10

COPERTA 1 carte 1 cadouri copyAlex primit cadou cartea „Mere verzi și roșii” – din seria „Secretele unui puști afacerist” de Mia Barc – are o Supracopertă personalizată și semnătura autoarei.

Noi nu auzisem nici despre autoare, serie sau titlu. Și nici nu am avut curiozitatea să aflu decât după ce am văzut ca e citită cu mult mai mult interes decât mă așteptam.

E o carte de educație financiară pentru copii, pe care am descoperit-o cu plăcere și interes, mai ales că acest domeniu se pare că este de mare interes în familia noastră în ultima perioadă.

În plus cititorul meu, ajuns doar pe la jumătate, a renunțat de bună voie la niște pantofi scumpi pentru că „nu merită”, apoi mi-a povestit despre faptul că în magazine produsele sunt puse într-un anumit mod pe rafturi. Și uite așa am citit-o și eu.

Și, abia aștept să vă spun despre toată seria „Secretele unui puști afacerist” și despre cât de interesant, corect și clar explică autoarea termeni complicați de marketing, financiari, cu umor și pe înțelesul copiilor.

„Mere verzi și roșii” este povestea lui Ral, un băiat de 10 ani care visează să devină afacerist. După mai multe idei de afaceri la care renunță repede, împreună cu o prietenă face planul unui stand de sucuri pe care să-l plaseze, pe perioada vacanței de vară, în centrul orașului unde locuiesc bunicii.

Ral este însoțit de mamă în toată această aventură. Ea este mentorul, este cea care îl ajută să-și ducă visul la îndeplinire.

Personajele trec prin întâmplări amuzante, au momente ce deznădejde în care aproape renunță.

Finalul este incitant, interesant, deschide noi orizonturi.

În afara înțelegerii multor lucruri din lumea comercială, pe cititorul din casă l-a provocat să gândească, i-a dat curaj să vină cu idei de economisire, de investiții și de mici „afaceri”.

E o lectură bună atât pentru copii de peste 9 ani, cât și pentru adulți.

O recomand cu drag. O poți comanda direct de pe site-ul seriei aici sau de pe emag.

Imagini din interiorul Mere verzi și roșii

 

Wrap Up

Mere verzi și roșii

 • 10/10
  idee și text
 • 10/10
  ilustratii
 • 10/10
  experință
 • 10/10
  educare
 • 10/10
  calitate ediție

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii