De ce fac copiii crize de furie – Catherine Dolto

16 aprilie 2016 Madalina Rusu

de

8

abordarea temei

8.0/10

ilustratii

8.0/10

experința lecturii

8.0/10

traducere

10.0/10

calitate ediție

6.0/10

Ce mi-a plăcut

  • Abordează tema furiei pentru copii de vârste mici
  • Acceptă furia ca o emoție validă trăită de copil
  • Vorbește în cuvinte simple, clare

Ce nu mi-a plăcut

  • Insistența pe faptul că trebuie să alungăm furia
  • Ilustrațiile puțin exagerate nu plac oricui

O carte despre crizele de furie ale copiilor, scrisă pentru copii, pe limba lor. Cartea are ilustrații mari și expresive, foarte bine coordonate cu textul de pe fiecare pagină. Ilustrațiile sunt simple, oarecum naive, dar care trezesc cu succes empatia copiilor.

Copiilor le place mesajul că și alți copii se înfurie, astfel li se validează și lor emoțiile. Faptul că atunci când se înfurie, copiii se aseamănă cu o gorilă sau cu un tigru, le da o imagine mai palpabilă asupra furiei și îi ajută să înțeleagă că furia e controlabilă.

Se accentuează cam mult, după părerea mea, pe faptul că trebuie să alungăm furia, deoarece nu e plăcut să fii în preajma unui om furios. Dar mesajul e, în general benefic, oferă soluții pentru a putea alunga mai repede furia, le spune copiilor că au tot dreptul să se înfurie.

Cartea se adresează copiilor peste 3 ani, vorbește într-un limbaj simplu și clar pentru cei mici, dar e la fel de bine primită și de copii de 8 ani, care au nevoie de înțelegerea emoțiilor. Totuși, ilustrațiile puțin exagerate tind să nu mai fie pe placul copiilor mai mari.

Experiența lecturii, ca întreg, este una destul de plăcută, dat fiind subiectul. Cartea are un format mic potrivit pentru mâini micuțe, dar nu este legată foarte bine, copia noastră s-a destramat dupa o vreme și paginile s-au desprins.

Descriere

Ca părinţi, ne confruntăm din când în când cu crizele de furie ale copiilor. Uneori suntem surprinşi, alteori ne speriem, foarte des ne enervăm la rândul nostru. De prea puţine ori încercăm să înţelegem cu adevărat ce se petrece. Ne concentrăm cel mai mult pe oprirea acestor crize şi, din păcate, ne folosim din plin de poziţia de forţă pe care ne-o dă condiţia noastră de adulţi.

De ce fac copiii crize de furie nu este o carte cu soluţii miraculoase, ci un exerciţiu părinte-copil pe care celebra Catherine Dolto ni-l propune, folosind un limbaj accesibil şi ilustraţii grăitoare. Chiar dacă nu ştiu s-o spună, copiii noştri sunt la fel de dornici ca noi să înţeleagă ce se petrece în sufletul lor în acele momente când sunt furioşi.

(carteacopiilor.ro)

Autor: Catherine Dolto
Ilustrator:
Traducator:
Editura Cartea Copiilor
Data aparitiei:
Numar pagini: 28
ISBN: 978-606-92864-0-1

Sursa cărții recenzate – biblioteca personală

Cartea o poți comanda online aici sau aici.

 

Wrap Up

de

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii