Dragonul clarului de lună – Cornelia Funke

22 aprilie 2016 Madalina Rusu

Dragonul clarului de lună

10

text

10.0/10

ilustratii

10.0/10

experiența lecturii

10.0/10

traducere

10.0/10

calitate ediție

10.0/10

Ce mi-a plăcut

  • imaginație
  • ideea că poveștile prind viață
  • ilustrațiile expresive
  • dragonul prietenos

Ce nu mi-a plăcut

  • unele replici ale cavalerului nu sunt tocmai politicoase

Demult nu am mai citit o carte care sa ma topeasca la prima lectura. Imi place cum scrie Cornelia Funke si ador cartile ei pline de imaginatie, dar tot am fost surprinsa de cat de mult m-a incantat aceasta.

O poveste minunanta pentru toti copiii ce iubesc dragonii. Potrivita pentru citit impreuna, potrivita si pentru a fi lecturata de copiii care invata sa citeasca. Cu muulta actiune, cu intriga bine conturata si personaje pe care le indragesti imediat.

Cartea a fost indragita de copii, ce nu m-au lasat sa fac pauze in timpul lecturii. Hai, mami, citeste mai departe!, spuneau amandoi. Asa ca am citit-o pe toata dintr-o rasuflare.

Ilustratiile sunt bine realizate, in stransa legatura cu textul, mari si de o naturalete aparte. Nu apar detalii inutile, dar nici nu sunt saracacioase. Adorabile!

Textul usor de citit, dialogurile fiind construite parca sa te provoace la a juca teatru pentru cei ce te asculta. Sunt 4 voci, daca o numaram si pe cea a povestitorului, si limbajul este incantator. Ne-am distrat de minune cu totii.

Carte de 5*, o recomand cu drag copiilor intre 4 si 10 ani.

Prezentare

Cine n-a visat vreodată că imaginile din cărţi ar putea să prindă viaţă? Tocmai acest lucru i se întâmplă lui Filip într-o noapte plină de vrajă, cu lună plină. Din cartea lui ţâşneşte un mic dragon, urmărit de un cavaler furios. Filip nu poate să rămână nepăsător la această confruntare, iar atunci când încearcă să-i vină în ajutor bietului dragon, se micşorează el însuşi. Dar cum te poţi lupta cu un cavaler duşmănos, când eşti mic cât un deget? Filip trebuie să găsească foarte repede o soluţie…

O poveste care le vorbeşte copiilor despre curaj şi arată că prietenia şi îndrăzneala sunt mult mai importante decât să fii mare şi tare.

Autor: Cornelia Funke, Annette Swoboda
Cod: UNE978-606-701-140-8
An aparitie: noiembrie 2015
Categoria: Literatura Universala
Editura: UNIVERS ENCICLOPEDIC
Format: 24.5/26.5
Nr. pagini: 48

Poți comanda cartea aici, aici.

 

Wrap Up

Dragonul clarului de lună

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii