Regele Jack și Dragonul – Peter Bently

29 mai 2016 Madalina Rusu

9.6

poveste

8.0/10

ilustratii

10.0/10

experiența lecturii

10.0/10

traducere

10.0/10

calitate ediție

10.0/10

Ce mi-a plăcut

  • ilustrațiile
  • imaginația lăsată liberă
  • joaca copiilor, socializarea
  • textul scris parțial în versuri
  • tema fricii de a fi singur

Ce nu mi-a plăcut

  • doar căpitanul Jack vorbește
  • personajele secundare sunt oarecum ignorate
  • băieții doar vor să se lupte cu dragonii și monștrii

O poveste minunată cu trei băieți, cavaleri și dragoni, curaj și multă, multă imaginație.

De la prima pagină ne-am îndrăgostit de Caspar, cel mai mic pitic din poveste. Este atât de atent la ceea ce îi spune regele Jack ca un actor ce și-a intrat pe deplin în rol. Povestea începe cu cei trei prieteni, Jack, Zak și Caspar pornind să construiască o fortăreață. Fiecare aduce ce poate pentru construcție. Apoi încep construcția propriu-zisă. Mi-a plăcut mult că au folosit diferite lucruri pe care le-au găsit la îndemână, și au pregătit castelul așa cum și l-au dorit.

Ilustrațiile de Helen Oxenbury sunt minunate, și ne poartă în lumea imaginației. Foarte interesant cum desenele sunt alb-negru până când construcția este gata. Odată ce imaginația își intră în drepturi, imaginile prind culoare și amploare. Pe perioada când copiii fac pauza de joacă, imaginile devin din nou alb-negru.

Deși își propun să doarmă în fort, întâi Zak, apoi Casper, este răpit  de cate un uriaș care pentru a-l duce la culcare. Rămas singur, regele Jack, se încurajează și își propune să apere fortul de unul singur. Dar frica e prea mare, și nu mai vrea să fie rege…. Finalul e delicios, vă las să îl descoperiți voi!

La prima lectură cartea mi-a plăcut mult. Apoi am recitit-o cu copiii de mai multe ori și a apărut o întrebare – de ce nu se împrietenesc copiii cu dragonii? Adică imaginea piticului Casper, care se joacă cu creaturile ce îi revin lui, ne duce cu gândul la o posibilă relație de prietenie între cele două lumi, care ne-ar fi plăcut foarte mult. Dar e joacă de băieți, o luăm așa cum e. Uneori sunt inamici cu care nu ne putem împrieteni.

Imaginația este ceea ce ne place mult la această carte. Povestea în sine e simpatică, dar are și părți mai slăbuțe. Nu îmi place că numele prietenilor lui Jack sunt pomenite doar în treacăt, ei având doar roluri secundare în poveste. Doar în imagini putem vedea ce fac, deoarece în poveste nu sunt menționați. Toți trei eroi sunt băieți, nu au nici o fetiță cu ei… Totuși rămâne o poveste frumoasă pe care o citim cu plăcere de multe ori.

Descriere

Jack, Zak si Caspar construiau o tabara, o superfortareata inaltandu-se in ceata…

Aceasta aventura magica, imaginara, este perfecta pentru copiii curajosi de pretutindeni!

„O poveste multirasiala, proaspata, fermecatoare, care este pe cat de palpitanta, pe atat de reconfortanta.” Sunday Times

„O reala placere s-o citesti cu voce tare.” Telegraph

Cod: PAN978-973-1989-80-8
An aparitie: 2016
Autor: Peter Bently, Helen Oxenbury
Categoria: Literatura Universala
Colectie: Panda
Editie: Brosata
Editura: PANDORA
Format: 285 x 230 mm
Nr. pagini: 32

 

Poți cumpăra cartea de aici, aici sau aici. Ai transport GRATUIT.

 

Wrap Up

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii