Elmer și monstrul – David Mckee

19 mai 2016 Carmen Mihalca

10

idee si text

10.0/10

ilustratii

10.0/10

poveste

10.0/10

traducere

10.0/10

calitate ediție

10.0/10

Ce mi-a plăcut

  • povestea
  • ilustrațiile
  • Elmer
  • politețea animalelor
  • sentimentul că e ok să fi diferit

Ce nu mi-a plăcut

  • Elmer e trist

E o poveste de citit în mașină, seara la culcare sau chiar în parc pe bancă. Tu unde citești copilului tău?

Noi am împrumutat cartea de la Biblioteca Octavian Goga din Cluj. Citim 3 – 4 cărți împrumutate pe săptămână. Săptămana aceasta au fost pe listă „Elmer și monstrul”, „Supărarea lui Arthur” și „Cometă în Momilandia”.  Vă voi povesti despre toate pentru că ne-au plăcut foarte mult.

Am început să citim Elmer și monstrul încâ din holul bibliotecii și am terminat-o în mașină. Pe băiețelul meu de 5 ani, îl interesa mult ce aventuri a mai avut Elmer, elefantul multicolor. Cu o săptămană înainte citisem „Elefantul Elmer”.

Elefantul Elmer este diferit față de toți ceilalți elefanți din turmă. Chiar dacă ceilalți sunt grași, slabi, tineri, bătrâni, înalți sau scunzi ei sunt toți fericiți și gri.

„Elmer era diferit. Elmer era multicolor. Elmer era galben și portocaliu și roșu și roz și violet și albastru și verde și negru și alb”.

– Mami, el e și maro, dar în carte nu scrie!

Elmer își dorea să nu mai fie diferit, să nu mai râdă ceilalți elefanți de el. Așa că, și-a vopsit pielea multicoloră în gri, pentru a se integra în turmă.

Vârsta de 3-4-5 ani vine descoperirea faptului că fiecare dintre noi suntem unici, iar asta crează copilului o frică. La fel ca Elmer, ei își doresc să se integreze, să nu iasă în evidență. Citește-i copilului tău ca este bine să fi diferit, că nu trebuie să fi acceptat de toți din turmă. Unicitatea e bună.

Elmer și-a dorit să fie diferit, dar nu l-a mai recunoscut nimeni, iar în momentul în care ploaia i-a spălat gri-ul și a redevenit multicolor, a fost foarte fericit.

Concluzia e surprinzătoare nu-i așa? Bucură-te că ești diferit și că poți să-i faci fericiți pe cei din jurul tău, prin unicitatea ta.
An aparitie: noiembrie 2015
Autor: David Mckee
Categoria: Literatura Universala
Editia: Brosata
Editura: PANDORA
Format: 240×270
Nr. pagini: 32
Traducator: Luminita Gavrila
Varsta: 3-5 ani
Varsta: 5-7 ani

Comandă carte de aiciaici sau aici

 

Wrap Up

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii