Am un crocodil sub pat – Mercer Mayer

4 februarie 2017 Madalina Rusu

9.8

Poveste

9.0/10

Ilustrații

10.0/10

Originalitate

10.0/10

Calitate ediție

10.0/10

Experiența lecturii

10.0/10

Ce mi-a plăcut

  • prezentarea perspectivei copilului
  • ilustrațiile
  • umorul
  • ideea povestii
  • cititul carții împreună cu copiii

Ce nu mi-a plăcut

  • amestecul imginarului cu realul

Aveți un copil căruia îi e frică de tot felul de arătănii ce se ascund sub pat? E mare șansa să îi placă această carte și să îl ajute să lupte cu frica.

Așa cum ne-am obișnuit, Cartea Copiilor aduce cărți minunate pe rafturile noastre. Și aceasta este una frumoasă, amuzantă și plină de culoare. Protagonistul are un crocodil sub pat … da, mare problemă, mai ales când vrei să mergi la culcare. Problema lui imaginară are nevoie de o soluție, mai ales că părinții nu pot să vadă crocodilul și nu-i sar în ajutor. Soluția găsită este plină de umor și imaginație, chiar dacă amestecând realul cu imaginarul s-ar putea să fie mai greu de acceptat pentru un copil mai mare. Dar fiți pe pace, cei mici de 4-7 ani, vor savura acțiunea fără a pune la îndoială seriozitatea protagonistului.

mercer mayer am un crocodil sub pat pag

Mi-au plăcut tare mult ilustrațiile ce umplu paginile. Textul suficient pentru a lăsa acțiunea să curgă repede spre aflarea soluției place copiilor de 4-7 ani. Cartea este foarte frumoasă, având aceeași calitate de excepție cu care ne-am obișnuit.

Povestea prinde bine la copii de 4-7 ani. Pentru cei mai mari deja amestecul de real și imaginar este evident și nu mai acceptă povestea de bună. Acesta e și singurul lucru care nu mi-a plăcut – realul intervine mult în imaginația copilașului.

mercer mayer am un crocodil sub pat 01mercer mayer am un crocodil sub pat 05

Prezentare

Pentru băiețelul din această carte, crocodilul de sub pat este foarte real. În fiecare seară, trebuie să aibă mereu grijă când se duce la culcare pentru că, se știe, crocodilii au o gură mare cu colți ascuțiți. Și mai sunt și foarte lacomi… Lacomi? Aha, poate că există o soluție pentru a scăpa de ei.

Multor copii le este frică de întuneric sau să rămână singuri în camera lor seara, la culcare. Pentru părinți este uneori greu să înțeleagă acest lucru, dar pentru copii, teama, hrănită de imaginație, poate fi foarte intensă, iar explicațiile „raționale“ ale adulților – uite, nu e nimic acolo, în întuneric – nu sunt de mare ajutor.

An apariție: 2016
Autor: Mercer Mayer
Categoria: Literatura Universala
Ediție: Cartonată
Editura: CARTEA COPIILOR
Format: 280×220
Nr. pagini: 32
Traducător: Lavinia Braniște
Vârsta: 3-5 ani

O puteți cumpăra de aici  sau de aici

 

Wrap Up

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii