Caută-ți prietenii! – Ramona Ciobanu

19 ianuarie 2017 Claudia Lazar (fosta Groza)

8

Ilustrațiile

10.0/10

Povestea

10.0/10

Morala

10.0/10

Personajele

10.0/10

Prezentare

0.0/10

Ce mi-a plăcut

  • Personajele cu personalitate
  • Firul povestirii
  • Grafica
  • Formatul
  • Tâlcul povestilor

Ce nu mi-a plăcut

  • poate... pretul cam mare, dar merita efortul!

Tot navingand pe bloguri ale unor mamici cu vechime, am aflat de cartea „Cauta-ti prietenii” de Ramona Ciobanu. Am intrat pe site-ul www.povestileramonei.ro si am descoperit cum pot comanda cartea.
„Cauta-ti prietenii!” contine trei povesti: „Cu corn sau fara”, „La umbra baobabului” si „Olivia”.

Cu corn sau fara” este o poveste despre un pui de rinocer, Adongo, care este nemultumit de cornul sau. Experientele prin care trece il fac sa inteleaga ca fiecare specie este intr-un anumit fel cu un scop. Este o poveste despre ce inseamna sa ajuti, sa fii tolerant si generos cu semenii. O calatorie plina de aventuri.

La umbra baobabului” este povestea baobabului, un arbore singuratic, Farus si de asemenea despre prietenie. Batanga, o suricata simpatica si Tromba elefantul pornesc in calatorie pentru a-i gasi rudele baobabului. Lor li se alatura un bosiman, Madiba. Povestea este despre bunatate, prietenie, culturi diferite.

Olivia” este o fetita pasionata de georafie. Primeste un atlas geografic de la bunici si vrea sa calatoreasca mult, sa cunoasca animale. Este o poveste cu un elefant, Tromba, care o viziteaza pe Olivia si incearca sa ii explice ca nu ii place faptul ca semenii lui sunt folositi la circ.

Grafica este minunata! Foile sunt groase si lucioase, o bucurie sa le dai una cate una. Formatul cartii este mic, usor de tinut in maini. Paginile sunt cusute, asadar e foarte rezistenta.

 

Wrap Up

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii