Fabulafia Nr. 4

17 august 2016 Carmen Mihalca

Fabulafia Nr. 4

10

poveste

10.0/10

ilustratii

10.0/10

experiența lecturii

10.0/10

compoziție

10.0/10

calitate ediție

10.0/10

Ce mi-a plăcut

  • ilustrațiile încântătoare
  • calitatea materialelor
  • diversitatea povestioarelor
  • colțul de limbi străine
  • activitatea practică

Ce nu mi-a plăcut

  • apare doar din 3 în 3 luni

Nu credeam să pot să povestesc vreodată cu încântare maximă despre vreo revistă. Dar, Fabulafia ne surprinde plăcut de fiecare dată. Mulțumim editurii Merlin Books pentru frumoasa surpriză.

Am povestit despre primele numere din Fabulafia, pe scurt aici, dar aș vrea să vă ajut să descoperiți frumusețea fiecărui număr, așa că o să încerc să vă povestesc despre fiecare în parte.

Fabulafia este o revistă-carte cu povești și povestiri ale unor autori și ilustratori români contemporani, în care veți descoperi o lume minunată și surprinzătoare.

Fabulafia Nr. 4

În primul rând remarcăm calitatea excepțională a revistei, hârtia coperților, a paginilor, culorile vii și atrăgătoare, un lucru foarte important pentru a atrage copilul spre carte și a-i trezi interesul în descoperirea poveștilor care se ascund printre rânduri.

Cel de-al patrulea număr al revistei propune o rubrică nouă – Sonofabula -, dar şi o reîntâlnire cu deja cunoscutele „Puncte prin Artă”, „Franţuzeşte-te cu Popesco!”, „Learn Enghlish”, „Vocea Copiilor” sau „Funny Science”.

Cuprinsul revistei seamănă cu un labirint, iar descoperirea fiecărei povești devine o aventură. Urmărim firul labirintului și hotărâm împreună cu copilul, la ce poveste, bandă desenată sau activitate să ne oprim. Chiar dacă este recomandată copiilor de 7-12 ani, eu o recomand cu mare încredere începând de la 5 ani.

 

Fabulafia pana de curent

 

Benzile desenate vor ajuta copilul să înțeleagă că ce este un dialog, că citim de la stânga la dreapta, și cum urmărim firul povestirii.  Imaginile asociate fac cititul o experiență captivantă. Am citit și recitit banda desenată, „Pană de curent” și apoi am „jucat” și trăit experiența unei pene de curent.

 

calatoria emei in orasul crico croco fabulafiaNe-am continuat frumoasa călătorie, in orasul Crico-Croco, alături de Ema și crocobaurul Blop și am salvat orașul de sub stăpânirea vrăjitoarei Hodoronc-Tronc. Am învățat o lecție despre frică și curaj, despre respectarea promisiunilor și concentrare.

 

 

 

Am parcurs rapid și „Puncte prin Artă”, și am descoperit ce înseamnă ronde-bosse, basorelief, sculptură cinetică și multe alte lucruri interesante despre artiști și locuri de vizitat.

domnul dreptunghiApoi, Domnul Dreptunghi ne-a făcut cunoștință cu neamurile lui, formele geometrice și cu greutățile prin care a trecut pentru a găsi forma perfectă.

Ne-a plăcut să descoperim împreună cu el, că forma perfectă este cea în care nu te doare nimic.

„Și nu trebuie să fac nimic pentru ca să mă simt bine-n ea. Ha, am găsit-o! Forma perfectă! Și când te găndești prin câte am trecut ca să ajung acolo unde am fost. Între patru laturiȘ două mai mari, două mai mici, dar perfecte toate așa cum sunt!”

Am descoperit cu bucurie și surprindere poezia unei fetițe de clasa a II-a, „Covor pentru pisică” și ne-am afundat în Regatul Pădurilor împreună cu Dafina, pentru a-l ajuta pe piticul Nor-de-Zi să-l găsească pe prințul pierdut.

 

In atelierul batranului carl fabulafia

„În atelierul Bătrânului Carl”, am descoperit bunicul pe care toți copiii și-l doresc, am descoperit căldură, bunătate, înțelegere și am primit o lecție de viață pentru părinții din noi.

Și anume, aceea că e important să încurajăm copilul să descopere lucruri noi, să îi dăm încredere în alegerile lui. Mi-a plăcut în mod deosebit ultima frază: „orice copil care aude și poate vorbi va fi în stare să cânte frumos și corect. Azi ai cântat minunat!”

 

Ne-am oprit pentru a studia cu mare interes trenul vacanței din „Franţuzeşte-te cu Popesco!”. Am învățat cuvinte noi în franceză și ne-am amuzat cât de ciudat sună.

Ne-au încântat ilustrațiile viu colorate și detaliate, povestea simplă și plină de înățăminte despre frumusețea cărților, exprimată în colțul în engleză al reviste Fabulafia, secțiunea Learn English cu povestea Papa gOld Fish and the Under the Sea Library.

Experimentul din cadrul secțiunii Funny Science – O ploaie caldă de vară, vă las să îl descoperiți singuri și vă încurajăm să îl executați împreună cu copilul. Rezultatul: un experiment interesant și un moment de conectare părinte-copil.

Despre revista Fabulfia

Autori: Laura Grünberg, Iulia Iordan, Alina Darian, Ana Groszler, Alexandra Pintea Varnava, Lucian Nicolae, Irina Stoica
Ilustratori: Vali Petridean, Alexandru Ciubotariu, Anda Ansheen, Livia Coloji, Andrea Kürti, Nura El-Sayed, Doina Botez, Amandine Bănescu, Stefan G., Dan Paul Ungureanu

Anul apariţiei: 2016
Editura: Merlin Books
Colecţia: Revista Fabulafia
ISSN: 2457 – 7693
Dimensiuni (LxI): 25 x 21 cm

Nr. pagini: 44
Vârsta recomandată: 7-12 ani

 

Comandă revista de aici, aici

 

Wrap Up

Fabulafia Nr. 4

  • 10/10
    poveste
  • 10/10
    ilustratii
  • 10/10
    experiența lecturii
  • 10/10
    compoziție
  • 10/10
    calitate ediție

Ce mi-a plăcut

  • ilustrațiile încântătoare
  • calitatea materialelor
  • diversitatea povestioarelor
  • colțul de limbi străine
  • activitatea practică

Ce nu mi-a plăcut

  • apare doar din 3 în 3 luni

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii