Creierul copilului tău – Dr.Daniel, J.Siegel, Tina Payne Bryson

22 mai 2021 Carmen Mihalca

10

Claritate

10.0/10

Metode de echilibrare

10.0/10

Limbaj

10.0/10

Povești prezentate

10.0/10

Strategii

10.0/10

Ce mi-a plăcut

 • 12 strategii eficiente pe grupe de vârstă ușor de urmat
 • Situațiile prezentate și metodele aplicate sunt ceva cu care te întâlnești
 • Limbajul este cald și încurajator

creierul copilului tauTocmai am terminat de citit „The Whole-Brain Child: 12 Revolutionary Strategies to Nurture Your Child’s Developing Mind, Daniel J. Siegel” și mă tot întreb cum de nu am știut eu de această carte. Recunosc, am citit cartea în engleză pentru că nu am vrut să pierd din esența ei prin traducere.

Am citit cartea cu interes și cu uimire pentru că de 10 ani de când citesc cărți de psihologia copilului, această carte nu a ajuns la mine.

Ar trebui să fie cartea de referință a părinților care își doresc un copil echilibrat, cerebral și care reacționează bine pentru vârsta lui, la situațiile cu care se întâlnește.

E adevărat, că am încercat tot timpul să îmi înțeleg copilul și să încerc să îl ajut să se dezvolte, dar acum am înțeles mult mai clar cum ne funcționează creierul cu adevărat.

Acum înțeleg fiecare tantrum pe care l-a avut de mic, aproape fiecare problemă pe care cu care se confruntă în acum, din care parte a creierului izvorăște fiecare izbucnire și cum pot să îl ajut să se echilibreze. Acum înțeleg mult mai bine că toate eforturile din acești ani au fost benefice și că toate discuțiile, jocurile, negocierile și echilibrul pe care am încercat să îl creez au fost pentru a crește un adult echilibrat.

Recunosc în tiparele mele comportamentale și în tiparele celor din jurul meu, care parte a creierului a luat controlul și știu cum să procedez pentru a ajunge la un echilibru.

Voi aplica în continuare aceste metode și cu mine și cu copilul meu și în relațiile cu ceilalți adulți. Pentru că, nu-i așa, suntem oameni și avem mereu momente când partea dreaptă, emoțională preia controlul și izbucnim în reacții, pe care, ulterior, le regretăm.

Metodele prezentate în carte se aplică de la 0 luni.

 

Cartea o găsiți în limba engleză pe 👉👉👉https://cutt.ly/Ib7bSaR și în română pe 👉👉👉https://cutt.ly/db7nwLO

Despre Creierul copilului tău

Află 12 strategii-cheie pentru o dezvoltare cerebrală sănătoasă și pentru o copilărie mai calmă și mai fericită. Bazându-se pe date recente din diverse științe, autorii explică de ce copiii au accese de furie, se bat ori stau îmbufnați. Apoi ne învață cum să convertim fiecare „ieșire”, conflict sau teamă într-o ocazie de a cultiva o dezvoltare emoțională și intelectuală sănătoasă a copiilor, astfel încât să avem cu toții o viață echilibrată, plină de sens și de armonie.

Soluții simple, inteligente și eficiente pentru dificultățile întâlnite de copilul tău. (Dr. Harvey Karp)

Strategii de liniștire a copilului într-un mod plin de compasiune. (The Washington Post)

Această carte erudită, caldă și amuzantă este plină de idei noi bazate pe ultimele cercetări din domeniul neurologiei. Îi îndemn pe toți părinții care își doresc copii liniștiți, fericiți și sănătoși din punct de vedere emoțional să o citească. O voi face, cu siguranță, cadou tinerilor părinți. (Dr. Mary Pipher)

Daniel J. Siegel și Tina Payne Bryson acreat un ghid reușit și simplu pentru a-i ajuta pe copii să-și dezvolte inteligenta emoțională. Această metodă extraordinară transformă interacțiunile zilnice în momente prețioase de modelare a creierului. Oricine este interesat de copii – sau iubește un copil – ar trebui să citească Creierul copilului tău. (Daniel Goleman, autorul conceptului de „inteligență emoțională”)

Despre carte

An apariție: 2018
Autor: Daniel J. Siegel, Tina Payne Bryson
Categoria: Educatie Psihologie
Ediția: Revizuita
Ediție: Necartonată
Editura: FOR YOU
Format: 200 x 140 mm
Nr. pagini: 225
Traducător: Mihaela Ivanus

 

Wrap Up

 • 10/10
  Claritate
 • 10/10
  Metode de echilibrare
 • 10/10
  Limbaj
 • 10/10
  Povești prezentate
 • 10/10
  Strategii

Ce mi-a plăcut

 • 12 strategii eficiente pe grupe de vârstă ușor de urmat
 • Situațiile prezentate și metodele aplicate sunt ceva cu care te întâlnești
 • Limbajul este cald și încurajator

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii