Povestea Calitatilor Product image 2
0
10/10
Povestea calităților – poveste personalizată- Madeleine Matthews

Oare e important să îi educăm pe copii să își recunoască sentimentele, să își cunoască calitățile, să știe să și le recunoască și să le numească? Oare e important să le spunem cât sunt de curajoși, empatici, altruiști, curajoși, unici? Oare e important să descopere și alte calități pe care să le folosească de mici? La toate aceste întrebări și la multe altele veți găsi răspuns în cartea personalizată Povestea Calităților. Recomandată de la 4 ani, această carte personalizată îl transpune pe copilul tău în lumea mirifică a poveștilor în versuri, îi dezvoltă imaginația și, în același timp îl ajută să recunoască diverse calități atât de importante. Ilustrațiile sunt minunate și de ajută să iei o pauză de la citit și să le explorezi. Descoperi în ilustrații candoarea și delicatețea acestei povești. Povestea calităților  ajută copii să își descopere potențialul și resursele. Urmărind drumul colorat, copii se găsesc în mijlocul unor aventuri amuzante, fiindu-le oglindit prin lauda descriptivă cum ajutorul lor (sub forma de empatie, perseverenta, ascultare activa, creativitate etc) FACE DIFERENȚA… pentru protagoniștii întâlniți dar SURPRIZĂ, și pentru ei înșiși! Cartea are coperta cartonată, 16*19 cm, se personalizează cu numele atât pe copertă cât și pe filele din interior,…

impreuna poza 1 rotated
0
9.8/10
Împreună, chiar și departe – Ramona Carmen Cotruș

Așa cum spune autoarea, această carte este o colecție de scrisori de dragoste pentru copii, scrisori care ne vorbesc și nouă, adulților, în egală măsură. Cartea vorbește despre dragoste și dor și ajută copiii să simtă iubirea celor de departe, pe care poate ei nu știu cum să o transmită. Deasemenea, ajută părinții și bunicii aflați la distanță să găsească metode noi de a-și exprima dragostea pe înțelesul piticilor. Oricât de mare ai fi, e greu să-ți fie dor și această minunăție de carte face dorul să fie mai ușor. Limbajul este unul simplu pentru  a putea fi înțeles de cei mici dar totuși plin de semnificații. Scrisori scrise cu drag unui copil aflat la depărtare, scrisori care ung ca un balsam sufletele mici și mari care au fost la un moment dat separați de cei dragi de distanțe mari. Organizată pe zilele săptămânii, textele sunt mai lungi sau mai scurte așa cum și zilele nu sunt toate la fel. Uneori cu rimă, alteori nu, unele provocând cititorii la desen, joacă sau visare. Fiind o lectură plăcută, melodioasă, cartea este atrăgătoare pentru copii până pe la 10 ani aș spune eu, poate și mai mari dacă se identifică cu destinatarul…

Povestea unchiului Shelby despre Lafcadio, leul care nu s-a lăsat păgubaș – Shel Silverstein

Ce mă face pe mine să fiu eu, cel care sunt? este o întrebare pe care învățăm să o analizăm și adresăm, de obicei, mult mai târziu în viață. Însă unchiul Shelby, cum îi place autorului să se numească, îi provoacă pe copii să facă acest lucru. Este prima carte pentru copii scrisă de el, și e una tare drăguță. Am citit-o singură într-o seară, pentru că nu am putut să o las din mână. Acțiunea e atât de incitantă, încât te prinde și cu greu mai scapi. Un leu tânăr, fără nume, foarte curios, a vrut să afle ce e acela un vânător. Când a aflat, a fost oarecum dezamăgit că nu s-a putut înțelege cu el, l-a mâncat, i-a luat pușca și apoi, în decurs de câțiva ani, a învățat să tragă. Apoi ajunge în lumea oamenilor, primește un nume, și, încet-încet, se domesticește. La final e puțin confuz dacă e leu sau om, dacă e fericit sau nu… Povestea protagonistului, un leu iubitor de bezele, este spusă cu mult umor delicios pentru mici și mari deopotrivă. Învățăm despre curiozitate, perseverență și hotărâre, compromisuri, dorințe, relații dintre oameni, toate acestea fiind cuprinse în cuvinte simple, glume plăcute, dialog…