O girafă în spațiu și alte șapte lumi ascunse – Cristina Donovici

31 octombrie 2017 Carmen Mihalca

9.9

Poveștile cu substrat educativ

10.0/10

Ilustrații

10.0/10

Mesaje pozitive

10.0/10

Calitate

9.5/10

Firescul firului poveștilor

10.0/10

Ce mi-a plăcut

  • scriitoare și ilustratoare românce
  • poveștile
  • ilustrațiile foarte colorate
  • formatul cărții
  • autograful autoarei

Ce nu mi-a plăcut

  • mici greșeli și dezacorduri

O girafa in spatiu si alte sapte lumi ascunse
Ne plac mult poveștile cu girafe. Vedeți și Trambulina bat-o vina. Ni se par animale inteligente, simpatice și comice iar când am descoperit încă o girafă pasionată de spațiu în povestea „O girafă în spațiu” de pe poveștilecristinei.ro, am fost super încântați.

Am citit-o pe nerăsuflate de mai multe ori, iar când am aflat că o să o avem și în format fizic, am fost și mai încântați. Yuhuu!!

Vă invit să citiți povestea online, dacă nu ați facut-o încă, sau să o ascultați citită de Teo.

Până atunci, să vă prezint cartea aceasta minuntată care ne-a surprins de la ilustrațiile de pe copertă.

Între minuntatele coperți se ascund 8 povești care atrag prin ilustrații și texte scrise spre a atrage la lectură.

IMG 20171018 142537Crabul fericit – este povestea pe care trebuie să o citiți copiilor care „își doresc și luna de pe cer” și cred că dacă o să reușească să o aibă, o să fie cei mai fericiți din lume. Este o poveste despre prietenie, conlucrare, fericire și nefericire. Este povestea unui crab visător și dorința lui de înavuțire. Este povestea drumului său spre îndeplinirea visului și despre pierderea și recâștigarea prietenilor.

IMG 20171018 142555Norișorul Roz e povestea unei familii de nori care avea o „oaie neagră”, mă rog, roz. Norișorul roz era diferit de frații lui și nu își găsea locul și rostul între nori. Nu știa să producă ploaie. Era supărat și căuta mereu lămuriri la cei din jur, până când, într-o zi, Curcubeul i-a zis că „Fiecare are rostul lui atât în cer, cât și pe pământ. Încearcă să fii fericit și, într-o bună zi, vei înțelege care este menirea ta.”. Zâna Somnului îl ajută să descopere menirea lui. Dacă vă e frică de întuneric, citiți și această poveste și veți descoperi menirea norișorului roz. Și, poate veți reuși să explicați copilului, că fiecare om e diferit, și e foarte bine că se întâmplă asta.

IMG 20171018 142737Iar dacă vă plac poneii și dulciurile, și orașele fantastice, din acadele colorate trebuie să citiți și Magia puterii. Dar, să nu vă gândiți că povestea se adresează copiilor care vor multe dulciuri și nu vor să se spele pe dinți(ei, și lor), ci celor cărora le e frică să încerce lucruri noi și poate puțin periculoase. E povestea lui Tesla, căruia îi era frică să sară peste obstacole și care a prins curajul cu Magia Puterii. Iar apoi a aflat că această magie e în fiecare dintre noi.

IMG 20171018 142754 e1509403760805Povestea care urmează cred că e mai mult pentru părinți, dar și pentru copii deopotrivă. E povestea unei girafe, care avea un vis, acela de a ajunge în spațiul cosmic. Un vis măreț și aproape imposibil de atins. O girafă în spațiu e povestea unui visător care a știut să-și împlinească visele citind. Unde e cel mai potrivit loc să îți scalzi imaginația și să te îmbogățești sufletește dacă nu într-o carte. Așa că, dragii mei, vă invit să citiți povestea și apoi să vă duceți copilul, indiferent de vârstă, într-o BIBLIOTECĂ. Indiferent de vârstă, pasiuni, aspirații, comportament, o carte cu povestea potrivită poate schimba destine. Și, unde e cel mai potrivit loc să găsești cărți pentru toate pasiunile, dacă nu la bibliotecă.

Și nu vă leneviți. Citiți! Citiți-le copiilor de la o vârstă fragedă. Deschide-ți-le orizonturi noi. Lasați-i să viseze, să crească visând, să își dezvolte creativitatea. Cartea deschide uși pe care cheile nu le deschid. Iar, o pildă interesantă despre lenevie o găsiți și în povestea Țara Leneșilor.
IMG 20171018 142837 e1509400661669 Știu că uneori vi se pare greu și că e mai ușor pe moment să îi lăsați pe copilași, pierduți prin Orășelul Tabletelor. Dar, vă invit să vă reconectați și să citiți împreună, să râdeți cu lacrimi la poveștile frumoase și să discutați pe tema lor. Ascultați-vă copilul! Poate avea idei geniale. Poate fii eroul salvator al lumii. Citiți povestea Cristinei, și descoperiți că și fetele pot fi super-eroi.

Iar dacă nu știți ce să faceți când copilul e trist, fără soluții la probleme, bolnăviori, sau se simt singuri, sau le e frică de întuneric sau când visează urât, povestiți-le despre Zânele din lumea noastră și despre Blajini. Iar, dacă nu știți nimic despre ei, citiți povestea care vă ajută să îi descoperiți printre noi.

Iar dacă sunt triști și nefericiți, citiți-le Liviu, o poveste ușor de personalizat, despre ce înseamnă și cum poți găsi fericirea. Sau, cum te poate găsi ea pe tine. O poveste despre prietenie adevărată și despre jucării.

Descriere

Cristina Donovici a început să scrie din dragoste pentru copii, atunci când a simţit că poveştile scrise cu ani şi ani în urmă nu se mai potrivesc cu vremurile în care aceştia cresc astăzi.

Poveştile din ”O girafă în spaţiu şi alte şapte lumi ascunse” sunt perfecte pentru a fi citite copiilor seara, înainte de culcare. Aceştia vor adormi zâmbind şi vor regăsi în vis fiinţele fantastice pe care şi le imaginează.

Ilustraţiile care însoţesc textul, create de Lavinia Fălcan, îi vor ajuta să plăsmuiască personaje magice şi universuri fermecate şi să pătrundă astfel în universul feeric al poveştilor Cristinei.

Prezentare

Cod: CVE978-606-44-0005-5
An apariție: 2017
Autor: Cristina Donovici
Categoria: Literatura Romana
Colecție: Carti pentru copii
Ediție: Cartonată
Editura: CURTEA VECHE
Format: 230 x 190 mm
Nr. pagini: 80
Vârsta: 5-7 ani
Vârsta: 7-10 ani

 

Cumpără cartea de aici sau de aici sau direct de la Editura Curtea Veche

 

Wrap Up

  • 10/10
    Poveștile cu substrat educativ
  • 10/10
    Ilustrații
  • 10/10
    Mesaje pozitive
  • 9.5/10
    Calitate
  • 10/10
    Firescul firului poveștilor

Ce mi-a plăcut

  • scriitoare și ilustratoare românce
  • poveștile
  • ilustrațiile foarte colorate
  • formatul cărții
  • autograful autoarei

Ce nu mi-a plăcut

  • mici greșeli și dezacorduri

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii