Onward is Best – Sarah Jean Linquist

2 ianuarie 2017 Carmen Mihalca

10

Text

10.0/10

Ilustrații

10.0/10

Compoziție

10.0/10

Calitate ediție

10.0/10

Experiența lecturii

10.0/10

Ce mi-a plăcut

  • ilustrațiile încântătoare
  • calitatea ediției
  • povestea încântătoare
  • capitole scurte, ușor de împărțit pe seri de lectură
  • modalitățile de învingere a fricii

Ce nu mi-a plăcut

  • frica păpușii

Încerc de dinainte de Crăciun, să vă scriu despre o carte minunată pe care am primit-o cadou, dar băiețelul meu nu o mai lasă din mână. O răsfoiește non-stop și îmi spune cât de frumoasă e și câte jucării minunate a creat Moș Crăciun.

Mulțumim librăriei online Book Express pentru cadou. Cartea este scrisă în limba engleză și se adresează copiilor mai măricei,  7 ani +, care au răbdare să li se citească sau să citească ei.  ”Onward is Best” are 100 de pagini de magie frumos povestită și extraordinar de candid ilustrată.

M-a surprins calitatea ediției, paginile groase și aurite pe margine și mi-a amintit de volumele prețioase scrise în vremurile de demult, când a avea o carte era un lux și bucuria primirii unei ediții limitate era nemărginită.2600 din 3000

Am deschis cartea cu emoție și am descoperit cu uimire și bucurie o inscripție care îmi confirma ceea ce bănuiam de la început. Aveam în mână o ediție limitată din ”Onward is Best ” de Sarah Jean Linquist, care își merită o poziție privilegiată în biblioteca noastră.

Povestea începe la Polul Nord, în camera de împachetat cadouri a lui Moș Crăciun. Uimit de imensitatea de cadouri le întreabă dacă sunt pregătite. Toate jucăriile exclamă bucuroase ”Yes!”. Doar lui Dolly, o mică păpușă de jucărie din lemn, cu păr sălbatic, roșu, îi este frică să meargă la casa unui copil ciudat de Crăciun. Dacă ea sau el nu o vor iubi? Vrea să rămână sub bradul mare cu stea luminoasă a lui Moș Crăciun, aici, la Polul Nord, unde se simte în siguranță, iubită și locul i se pare primitor.

După ce a citit toate scrisorile de la copiii din toată lumea, Moșul apare cu lista completă și anunță mândru că are un copil potrivit pentru fiecare jucărie. Se îndreaptă spre Dolly și îi spune cu căldură că are o scrisoare de la o fetiță care își dorește o păpușă specială, foarte inteligentă și cu care să pornească în aventuri. ” I know youțre clever, Dolly. I gave you a wooden brain.”. ”Don’t forget to use it.”.

Vă întrebamagicți în ce aventură misterioasă o să plece Dolly? Și noi…

O regăsim singură și speriată, într-o ”gaură” în noapte. Îi este frică de întuneric, de frig, monștri … de necunoscut.

Dar, o luminiță caldă se vede printr-o deschizătură și își face curaj să vadă ce se ascunde în lumină.

Dolly inspiră curaj copilului speriat de întuneric, de străini, monștrii și necunoscut. Citiți cu intonație șă faceți-l să trăiască frica papușii și apoi bucuria și ușărarea ei.Doar trăind frica o poți învinge.

Capitolele de urmează ne duc cu gândul la aventurile din Vrăjitorul din Oz. Veți descoperi împreună târămuri magice.

În Paper Land, Dolly vorbește în versuri cu Cartea(Book).

Bubbily, burbily,

Doodily dum.

Where in the world

Did you come from?

Uh… the Elves call me Dolly

The North Pole is my home.

Will I find a friend here?

So I won’t be alone?

Bubbily, burbily,

Diddleypie.

Find your new friend,

The brave Dragonfly.

 

popcorn landJoaca de-a v-ati ascunselea este o modalitate inteligență și la îndemână pentru a-ți face prieteni cu care să explorezi necunoscutul și cu care să înveți lucruri noi. ”Dragonfly, do you smell butter?”

Și cu miros de unt în nări, să trecem în Tărâmul de Popcorn, să ne umplem buzunarele cu gustarea preferată a Moșului și să începem exlorarea împreună cu Dolly și Dragonfly.

 

 

metal landSă cunoaștem, să ne bucurăm, să ne pierdem, să învățăm să cerem ajutor, să ne folosim înteligența, să ne regăsim, să explorăm, să trăim aventura și în capitolule ce urmează.

Vom învăța că a trișa este un lucru rău, toate jucăriile au învățat asta de la Moș.

Descoperim că Dolly vrea să se întoarcă la Polul Nord și pentru a-și îndeplini visul, trebuie să învețe să se descurce, să întâlnească lumi noi și personaje pe cât de interesante, pe atât de înfricoșătoare.

Dar, folosindu-și inteligența, punând întrebări și fiind deschisă la nou reușeste să își depășească fricile, să se bucure de experiență, și cine știe, poate să ajungă unde își dorește….

Te las, cititorule, să descoperi continuarea acestei povești minunate și te invit să citești mai multe.

 

 

 

 

Cumpără cartea cu reducere de pe book-express.ro

 

Wrap Up

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii