Ai umplut găletușa azi? – Carol McCloud

22 septembrie 2018 Madalina Rusu

9.2

Valori morale

10.0/10

Valoare educationala

10.0/10

Mesaje pozitive

10.0/10

Calitate

7.0/10

Experiență lectură

9.0/10

Ce mi-a plăcut

 • Provoaca copiii sa fie de ajutor
 • este o carte optimista
 • aduce in discutie situatii practice

Ce nu mi-a plăcut

 • felul in care au fost tiparite ilustratiile
 • calitatea hartiei

Ai umplut găletușa azi? – un ghid pentru fericirea cotidiană a copiilor, este una dintre cărțile pe care mi le doream de ceva vreme și era pe lista mea de dorințe de pe Bookdepository. Când am văzut-o pe raft la Bookstory nu mi-a venit să cred! Nici nu știam că a fost tradusă. Așa că am luat-o acasă și abia am așteptat să o citesc cu copiii.

Cartea este una practică, ce ne învață cum să ne gândim la faptele noastre de peste zi și cum să ne evaluăm starea noastră de spirit. Găletușa pe care fiecare din noi o poartă este de fapt nivelul nostru de fericire la un moment dat. Se introduce sintagma a umple găletușa ce presupune orice acțiune pe care o facem pentru a aduce bucurie nouă sau altora.

Am citit-o cu plăcere, ne-am oprit des pentru a căuta exemple din viața noastră, a fiecăruia. Cartea e foarte utilă pentru a învăța copiii să fie recunoscători pentru ceea ce au, pentru a-i îndruma să își producă ei singuri fericirea făcându-le celorlalți mici bucurii. Se insistă pe valoarea gesturilor simple, a unui zâmbet sau cuvânt de încurajare.

Se vorbește despre agresivitate, și acele persoane care obișnuiesc să golească găletușele altora, cu grijă la a pune accent pe acțiunea agresivă și nu a eticheta persoanele.

Mi-au plăcut multele sugestii pentru copii de moduri în care pot să umple găletușele altora.

Nu mi-a plăcut calitatea hârtiei, și ilustrațiile, iar traducerea mi se pare cam stângace. Având în vedere prețul așteptam să fie mai plăcute filele cărții.

Dar valoarea cărții este mult mai mare decât neajunsurile, astfel încât o recomand cu căldură tuturor copiilor de la 3-4 ani în sus, și chiar adulților.

Descriere

Aceasta carticica induiosatoare incurajeaza comportamentul pozitiv folosindu-se de conceptul unei galetuse invizibile pentru a arata copiilor cat este de usor si de satisfacator sa exprimi bunatate, apreciere si dragoste prin „umplerea galetusei”.

Actualizata si revizuita, cea de-a zecea editie aniversara ii va ajuta pe micii cititori sa inteleaga mai bine faptul ca a fura din galetusa altcuiva este doar un comportament negativ, nu o eticheta permanenta, iar acest lucru nu ne ajuta la umplerea propriei galetuse, ci dimpotriva.

Carol McCloud, Doamna Galetusa, impreuna cu echipa sa de umplut galetuse, preda pentru educatori, afaceri, grupuri comunitare, biserici si copii importanta activitatii de umplere a galetusei.
Specialist in copilaria timpurie, Carol intelege faptul ca tiparele ce afecteaza stima de sine incep sa se formeze la o varsta frageda si ca sunt alimentate de ceilalti.

Puteti cumpara cartea de la Emag, Cărturești

An aparitie: 2017
Autor: Carol McCloud, David Messing
Categoria: Dezv Spirituala
Editie: Necartonata
Editura: ACT SI POLITON
Format: 270 x 210 mm
Nr. pagini: 32
Titlu Original: Have you filled a bucket today?
Traducator: Georgian Toader

 

Wrap Up

 • 10/10
  Valori morale
 • 10/10
  Valoare educationala
 • 10/10
  Mesaje pozitive
 • 7/10
  Calitate
 • 9/10
  Experiență lectură

Ce mi-a plăcut

 • Provoaca copiii sa fie de ajutor
 • este o carte optimista
 • aduce in discutie situatii practice

Ce nu mi-a plăcut

 • felul in care au fost tiparite ilustratiile
 • calitatea hartiei

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii