aventurile lui remy in lumea lui tot ceea ce
0
10/10
Aventurile lui Remy în lumea lui Tot ceea ce există – Nicoleta Mariana Orlea

Ieri am terminat de citit împreună cu băiețelul meu de 10 ani,  cartea „Aventurile lui Remy în lumea lui Tot ceea ce există” de Nicoleta Mariana Orlea. Mai bine zis, el a terminat de citit ultima povestire din carte. Ne-am bucurat și ne-am întristat să facem cunoștință cu Remy și iar ne-am bucurat și iar ne-am întristat. Poate vă întrebați de ce. Pentru că, e prima carte pe care am citit-o și care spune povestea lumii unui copil cu autism. Am citit și recitit fiecare întâmplare prin care trecea Remy și am fost acolo cu sufletul la gură la fiecare pas pe care l-a făcut, la fiecare nouă achiziție, la primele cuvinte rostite, la fiecare zâmbet. Este o carte magică. Te poartă prin sentimente, trăiri, dureri, neînțelegeri, evoluție, involuție și achizițiile unui copil cu totul special. De ce a durat mult să citim această carte și de ce o iubim? E greu de explicat lumea unui copil cu autism, mai ales dacă nu ai intrat în contact cu unul. Iar, al meu copil a fost curios să afle cât mai multe despre acești copii cu totul speciali. Așa că, după fiecare poveste, am căutat explicații, am căutat informații despre autism….

Povestea Calitatilor Product image 2
0
10/10
Povestea calităților – poveste personalizată- Madeleine Matthews

Oare e important să îi educăm pe copii să își recunoască sentimentele, să își cunoască calitățile, să știe să și le recunoască și să le numească? Oare e important să le spunem cât sunt de curajoși, empatici, altruiști, curajoși, unici? Oare e important să descopere și alte calități pe care să le folosească de mici? La toate aceste întrebări și la multe altele veți găsi răspuns în cartea personalizată Povestea Calităților. Recomandată de la 4 ani, această carte personalizată îl transpune pe copilul tău în lumea mirifică a poveștilor în versuri, îi dezvoltă imaginația și, în același timp îl ajută să recunoască diverse calități atât de importante. Ilustrațiile sunt minunate și de ajută să iei o pauză de la citit și să le explorezi. Descoperi în ilustrații candoarea și delicatețea acestei povești. Povestea calităților  ajută copii să își descopere potențialul și resursele. Urmărind drumul colorat, copii se găsesc în mijlocul unor aventuri amuzante, fiindu-le oglindit prin lauda descriptivă cum ajutorul lor (sub forma de empatie, perseverenta, ascultare activa, creativitate etc) FACE DIFERENȚA… pentru protagoniștii întâlniți dar SURPRIZĂ, și pentru ei înșiși! Cartea are coperta cartonată, 16*19 cm, se personalizează cu numele atât pe copertă cât și pe filele din interior,…

impreuna poza 1 rotated
0
9.8/10
Împreună, chiar și departe – Ramona Carmen Cotruș

Așa cum spune autoarea, această carte este o colecție de scrisori de dragoste pentru copii, scrisori care ne vorbesc și nouă, adulților, în egală măsură. Cartea vorbește despre dragoste și dor și ajută copiii să simtă iubirea celor de departe, pe care poate ei nu știu cum să o transmită. Deasemenea, ajută părinții și bunicii aflați la distanță să găsească metode noi de a-și exprima dragostea pe înțelesul piticilor. Oricât de mare ai fi, e greu să-ți fie dor și această minunăție de carte face dorul să fie mai ușor. Limbajul este unul simplu pentru  a putea fi înțeles de cei mici dar totuși plin de semnificații. Scrisori scrise cu drag unui copil aflat la depărtare, scrisori care ung ca un balsam sufletele mici și mari care au fost la un moment dat separați de cei dragi de distanțe mari. Organizată pe zilele săptămânii, textele sunt mai lungi sau mai scurte așa cum și zilele nu sunt toate la fel. Uneori cu rimă, alteori nu, unele provocând cititorii la desen, joacă sau visare. Fiind o lectură plăcută, melodioasă, cartea este atrăgătoare pentru copii până pe la 10 ani aș spune eu, poate și mai mari dacă se identifică cu destinatarul…

animalcolm
1
9.8/10
AniMalcolm – David Baddiel, Jim Field

AniMalcolm – o viață de animal este sălbatică…. – un subtitlu care m-a dus cu gândul la aventuri cu animale și o copertă care m-a făcut să zâmbesc. Asta e o carte care trebuie citită pentru că, deși nu prea îndrăgim toate animalele, avem acasă un hamster care încet, încet a început să facă parte din familie, să ne fie drag, să ne îngijoreze dacă este apatic și să ne bucure când se cațără pe cușcă să îl luăm în mână să ne jucăm cu el. Și, parcă în părul personajului este un hamster. Aveam să descoperim însă, că este o șinșilă. Malcolm este un băiețel care nu iubea animalele, deși părinții lui erau înebuniți după animale, aveau multe animale de companie și obișnuiau să meargă în fiecare weekend la grădina zoologică. Își dorea să primească de ziua lui, „cel mai tare laptop de pe pământ”. Împlinea 11 ani și era o vârstă importantă. Însă părinții nu au primit lista de cadouri de ziua lui. Pe principiul „câinele mi-a mâncate tema”, lista de dorințe lipită pe peretele din bucătărie a fost ruptă de pisicile familiei și ronțăită de cățelul familiei sau de hamster sau să fi ajuns pe fundul cuștii…

aiureantramvai
0
10/10
Aiurea-n tramvai – Adina Rosetti

Tocmai am terminat de citit impreuna cu copiii o noua carte de Adina Rosetti, o minunata poveste despre cuvinte cu talc, curaj si perseverenta. Noua ne-a placut mult mesajul de inceput al autoarei, care dedica cartea nu doar copiilor ei, Anton si Clara, dar si tuturor copiilor „care iubesc cuvintele”. Asa ca Vlad a ajuns in al noualea cer, deoarece cartea ii e dedicata si lui ;). Rezumat Anton, un baietel ca multi altii, isi doreste sa devina arhitect dar, pana mai creste, este nevoit sa se inteleaga cu sora lui mai mare. Nereusind de mult ori sa faca acest lucru, ajungea sa foloseasca vorbe urate. Dupa o cearta mare cu sora lui, Anton ajunge in Tara Cuvintelor Anapoda. Aici intalneste o multime de personaje care mai de care mai ciudate (un domn chel cu o tichie de margaritar, o fetita care ingheata apele – stiti oare de ce?, o pupaza ce isi cauta colacul, pe Coate-Goale, Zgarie-Branza, Mate Fripte, Linge Blide, Teleleu Tanase si multi altii), ce ii vorbesc intr-un limbaj greu de inteles la prima vedere. Incet, incet, Anton incepe sa inteleaga ce se intampla, porneste intr-o aventura hotarat sa se intaorca. Pe drum isi face prieteni, e…

o suta de rochii cover big
0
10/10
O sută de rochii – Eleanor Estes

A început vacanța, timp liber mai mult, ne apucăm cu toții de citit mai mult. Am făcut o listă de lectură pentru vară, atât pentru Nico (11 ani), cât și pentru Vlad, care abia cum începe să citească. Dar nu mă pot abține să nu citesc și eu cu ei, măcar unele din minunatele cărți alese. Și despre unele sper să apuc să vă scriu și vouă. O sută de rochii este o carte care, deși e scrisă în 1944, abordează o temă de actualitate și pentru copiii de azi. Povestea se petrece într-un mic orășel din Statele Unite. O fetiță dintr-o familie poloneză, mai săracă, vine la școală zilnic cu aceeași rochie albastră, învechită dar curată. Fetele râd de ea pentru că are un nume ciudat, locuiește într-o zonă săracă a orașului, și o tachinează zi de zi pentru că a avut curajul să se laude că are acasă nici mai mult nici mai puțin decât 100 de rochii. Când se anunță câștigătorii concursului de desen, copiii din sala 13 sunt uimiți de minunatele 100 de desene înscrise în concurs de Wanda, fiecare cu o rochie diferită. Dar tot atunci află că Wanda împreună cu familia s-au mutat din…

cinci minute de ragaz m
1
10/10
Cinci minute de răgaz – Jill Murphy

Orice mamă vede coperta acestei cărți va dori măcar să o deschidă. Priviți aici, nu am dreptate? Ce mămică nu dorește rețeta la cinci minute de răgaz? Am văzut-o la librăria Tutimi și Titoc (Cluj-Napoca, str. Baba Novac nr.30, unde va invit să mergeți – au doar cărți pentru copii, și nu orice cărți – ci cărți minunate! ) și am luat-o acasă pentru mine!! Am ajuns acasă și fetița mea cea mare a văzut-o – Pentru cine e, mami? -Pentru mine, am răspuns repede. Atunci surpriză – a început să-mi citească. Și mi-a citit-o de două ori, ca să am mai multe minute de răgaz. Cu paginile pline de ilustrații nostime și expresive, autoarea ne transpune în poveste, reușind să ne facă parte din familia de elefanți. Cartea privește viața de zi-cu-zi a mămicilor de pretutindeni cu mult umor și relaxare. Atunci când crezi că ai un moment de respiro, hop apar și piticii. Te muți în altă cameră, țop apar și acolo. Ce facem atunci? Citim împreună această poveste și discutăm cu copiii despre cum se întâmplă lucrurile în familia noastră. Găsim soluții care funcționează în fiecare familie. Stabilim că și mami și tati au nevoie de liniște…

Biblioteca ursului – Poppy Bishop, Alison Edgson

Știți cărțile acelea care îți vine să le strângi în brațe? Să le ții mereu aproape? Pe care îți e greu să le împrumuți și celor mai buni prieteni – care știu să se poarte bine cu cărțile? Iată că am ajuns la una din aceste cărți. Editată cu grijă și drag de Cartemma și oferite copiilor din România. Mulțumim, Cartemma! Patru prieteni – Ariciul, Iepurele, Șoarecele și Vulpoiul, iubesc poveștile și le place mult să citească. Citesc mereu și mereu singura carte pe care o au. La un moment dat se întreabă cum ar fi dacă ar avea și altă carte… Apoi își dau cu presupusul despre cum și de unde apar cărțile. Pornind în căutarea unei cărți, descoperă o casă ce avea pe pereți rafturi întregi de cărți. Încep să citească și citesc, citesc, până când apare stăpânul acasă. Acesta era un urs foarte grijuliu cu cărțile sale, care se supără când vede ce s-a întâmplat la el acasă. Ce se întâmplă mai departe vă las să descoperiți voi, pentru că povestea e încântătoare. Am citit cartea pe nerăsuflate când a sosit coletul și am rămas fără cuvinte. Era … povestea mea și a Comorii mele. Eram atât…

Cel mai fain uriaș din oraș – Julia Donaldson, Axel Scheffler

O nouă carte de Julia Donaldson a apărut la editura Cartea Copiilor, dupa ce am fost încântați de Gruffalo. E tradusă tot de Florin Bican. E la fel de frumoasă, amuzantă și plină de învățăminte de suflet pentru copii și adulți deopotrivă. Un uriaș simpatic realizează că este cam șifonat, jerpelit, ponosit, și se hotărăște să se modernizeze. Așa că își face o ținută nouă, cu “o cămașă faină, o pereche de pantofi faini, o curea faină, o cravată faină, în dungi, o pereche de șosete faine, cu model cu romburi, și o pereche faină de pantofi lucioși.” “Acum sunt cel mai fain uriaș din oraș” Vesel nevoie mare, uriașul pleacă la plimbare. Pe drum întâlnește o mulțime de animale care au probleme de diferite feluri. Uriașul le sare în ajutor fără să stea pe gânduri, cu bucurie și voioșie. Spre final, situația devine puțin posomorâtă, dar nu lăsați supararea să vă cuprindă. Uriașul nu e deloc trist, el se bucură de multele fapte bune pe care le-a făcut. Finalul e minunat, încântător! Textul este amuzant, repetarea faptelor bune ale uriașului într-o serie de rime e placută, invită pe micii ascultători să repete și ei povestea. Mi-a plăcut cartea în…