Primul volum din seria „Copacul Depărtărilor” ne-a atras prin coperta colorată, care promitea o carte interesantă.
Inițial am cumpărat cartea pentru a o face cadou unei fetițe de 6 anișori, dar băiețelul meu de 4 ani jumate nu voia să o lase din mână.
Așa că, seara înainte de culcare am început o călătorie fascinantă împreuna cu Beth, Frannie și Joe, personajele principale ale aceste cărți.
Am descoperit Pădurea Fermecată văzută prin ochi de copil și abia așteptam să citesc următoarele capitole. Mărturisesc, că după ce citeam aproximativ 3 capitole pe seară, am ajuns să vreau sa aflu eu ce tarâm minunat o să fie în vârful Copacului Depărtărilor în capitolele următoare.
Descriere
Dacă credeai că ai citit toate cărţile despre copaci fermecaţi şi păduri misterioase, te așteaptă o mare surpriza.
Trei fraţi Beth, Frannie şi Joe au parte de aventura vieții lor în pădurea de lângă noua lor casă.
Împreună cu ei, vei întâlni cele mai neobişnuite personaje pe măsură ce urci tot mai sus pe crengile Copacului Depărtărilor: domnul Barbă-Lungă, doamna Spălăceală, Moş Cratiţă, Lună-Plină și zâna Mătăsuţă. Personaje surprinzătoare, care-şi poartă magia… în buzunare!
Aventura nu se oprește aici. În vârful Copacului Depărtărilor se află periodic un tărâm nou, minunat și surprinzător – Tărâmul Luaţi-Poftiţi, Tărâmul Zilelor de Naştere.
Iar pentru a completa peripețiile cei trei copii nu pot coborî din Copacul Depărtărilor într-un obișnuit, ci doar pe perne colorate prin lunecuș-alunecus, un tobogan construit în trunchiul copacului.
Vă invităm să citiți, să vă imaginați, să desenați tarâmuri magice și să ne trimiteți desenele.
Dacă această carte vi se pare fascinantă, vă recomandăm să citiți și Magia Copacului Depărtărilor
Autor: Enid Mary Blyton
Ilustrator: Jan McCafferty
Publicată în aprilie 2015
Traducere din engleză de Alexandra Columban
Ilustraţii de Jan McCafferty
hardcover, 290 p, 165×225
ISBN 978-606-8620-12-1
Pentru copii, Ilustrată
Domeniu: Beletristică 7-12 ani
One Comment
O carte cam groasă, nu crezi mami? M-au întrebat copiii când am adus acasă Pădurea fermecată. Mai citisem noi și alte cărți cu multe capitole, dar cumva formatul acesteia i-a făcut să se întrebe dacă o să o putem citi sau nu. Am descoperit, pe parcurs, că lipsa imaginilor a fost unul din argumentele împotriva ei.
Dar, cartea i-a fermecat pe copiii mei de la primul capitol. Și nu numai pe ei. Și eu abia așteptam să văd prin ce peripeții vor mai trece cei trei frățiori curajoși. Pădurea fermecată este o poveste cu aventuri prietenoase. Suspansul este real și bine construit, fără a fi înfricoșător. Personajele sunt pline de viață, și provoacă micile minți la imaginație. Sunt atât de multe idei provocatoare pe tot parcursul cărții.
Deși e scrisă în 1939, cartea nu ne pune în față un mod greșit de parenting, ci unul bazat pe responasabilizarea copiilor, dar oferindu-le, în același timp, și libertatea jocului liber. Și vedem că acești copii minunați sunt responsabili. Aflând, la final, vârsta celei mai mari fetițe, Beth, copiii mei au spus
– Așa mici erau copiii? Și făceau atâtea lucruri?
Despre realizare – cartea e de foarte buna calitate, cum ne-am obișnuit cu cărțile Arthur. E foarte atent scrisă, nu are greșeli, imaginile puține doar incită imaginația și te lasă să visezi la minunata lume din Pădurea Fermecată.
Cartea e potrivită pentru copii de la 4 ani, citiți-o cu încredere, nu se vor plictisi. Iar ca limită maximă de vârstă mi-e greu să pun una, deoarece cartea incita imaginația tuturor – am savurat-o și eu, și fetița mea de 9 ani. Deci, lectură placută!!!
Vlad (la 4 ani si jumatate) – „Pădurea fermecată este o minune foarte frumoasa. Pentru ca copiii deabia aștepta mereu sa o asculte. E foarte FRUMOASA. Sunt 3 frați – Joe, Frannie, Beth ei se duc în pădurea fermecata. Acolo găsesc Copacul depărtărilor, care este un copac foarte frumos și uriaș, secretos pentru ca nu știe nimeni ce tărâm e acolo. În copac locuiesc Mătăsuță, Lună Plină și Moș Cratiță care sunt foarte prietenoși. Vă rog sa citiți aceasta carte … din tot sufletul. Aceasta nu e reclama. Semnat Vlad.”