Fabulafia Nr. 5

24 ianuarie 2017 Carmen Mihalca

Fabulafia Nr. 5

10

Ilustrații

10.0/10

Poveștile

10.0/10

Personajele

10.0/10

Limbaj

10.0/10

Prezentare

10.0/10

Ce mi-a plăcut

  • Lecțiile de cultură generală
  • Ilustrațiile
  • Povestirile
  • Diversitatea activităților pe care le poți iniția
  • Pagina de colorat

Ce nu mi-a plăcut

  • apare doar din 3 în 3 luni

Nu vreau să o țin ascunsă de ochii voștri, dar o răsfoim și o citim de cât de multe ori putem. Și ne întoarcem și re-citim numerele anterioare și abia așteptăm numărul următor.

Dacă încă nu știți despre ce vorbesc, vă reamintesc că citim cu mare drag revista Fabulafia. Vă invit să revedeți și recenziile noastre anterioare ale revistei Fabulafia Nr. 1-3 și Fabulafia Nr. 4.

Fabulafia este o revistă-carte de poveşti cu scrieri şi ilustraţii ale unor autori români contemporani cu ilustrații încântătoare și surprinzătoare la fiecare nou număr.

revista fabulafia nr5 revista fabulafia nr5 2 14572846 854595654677136 675193930979875954 n 14907081 870981073038594 2463571700427201660 nscrisori de la mos craciun 1 fullsize 15073404 877728052363896 6919337005997618032 n

 

Așa cum ne-am obișnuit, Fabulafia se prezintă ca o revistă de o calitate impecabilă.

O surpriză plăcută este în acest număr coperta interioară, pe care o putem colora. Dacă nu știți cum să vă conectați cu copilul sau ce să faceți ca să petreceți puțin timp împreună, o activitate interesantă ce crează o conexiune părinte-copil este coloratul. Vă recomand să colorați împreună pagina aceasta și să vorbiți vrute și nevrute. O să petreceți 15-20 minute minunate împreună, părinte-copil.

Puteți alege apoi, din cuprinsul „labirint” ce povestire să citiți împreună sau să vă citească prichindelul.

Deși revista se adresează copiilor peste 7 ani, noi o citim la 5 ani și este foarte bine acceptată, plăcută și cerută.

Noi am ales să citim prima dată „Unde dispar șosetele când dispar„, o povestire aventuroasă, prin sertare, mașini de spălat, istorie a șosetelor și șosete multicolore. Apoi am căutat și noi șosetele noastre dispărute și am încercat să găsim lumea nouă a șosetelor. Vă avertizez, că nu e o povestire de citit înainte de culcare, deoarece vă dă idei de aventură. Puteți să confecționați șosete marionete și să citiți pe voci. E foarte distractiv și vă dă ocazia să redeveniți copil.

Am continuat să citim „Monstrul” și am fost, pe rând, ba cavalerul curajos, ba scutierul fricos, ba monstrul înfricoșător Am trăit sentimentele de frică, spaimă și curaj și ne-am distrat copios de câte farse poate să îți facă o imaginație bogată. A fost momentul prielnic să explic ce înseamnă metafora și să găsim împreună alte metafore interesante și amuzante.

Ne plac versurile, ne plac rimele, ne plac și calculele. Și ne-a încântat să descoperim „Viteze și viteji”. Vă invit să o citiți cu mintea și cu inima deschisă. Și să citiți și printre rânduri.

Și dacă tot am colorat coperta, de ce să nu pictăm cu puncte. Citește ”Primul Punct, al doilea Punct și Punctele” și descoperă pointilismul. E o tehnică interesantă. Mărturisesc că nu am știut de ea, dar nici nu aveam de unde să știu(sunt programator) și nu prea am intrat în contact cu tehnici de pictură, însă admir și iubesc operele de artă.

„Pointilismul este un curent în pictură inventat de doi pictori francezi: Paul Signac și George Seurat. Ei foloseau puncte în culori complementare pentru a crea picturi vibrante și luminoase pornind de la descoperirile în domeniul opticii din perioada în care cei doi artiști au trăit.

Când ajungi la Muzeul Național de Artă al României din București, urcă la ultimul etaj din Galeria de Artă Europeană și vei descoperi Poartă la Saint-Tropez, un tablou pictat de Paul Signac.”

 

De la pictură am trecut la muzică și am citit ”Călătorie prin muzica Africii”, o relatare cu vrăjitori, instrumente noi și interesante și aventuri prin Africa, povestită cu tâlc de bătrânul Carl în atelierul său.

 

Din Africa, schimbăm continentul și citim în engleză ”The boy from the Book” și ne-am ”franțuzit” cu Popesco, apoi ne-am plimbat prin grădină cu Dafina și am întâlnit-o pe Zâna Fructelor.

 

Am mâncat frunctele noastre preferate, căpșunile înghețate, direct din congelator (nu, nu răcește copilul dacă mânâncă fructe înghețate, e obișnuit) și am citit dis de dimineță, povestea unei fetițe de 8 anișori – ”Gustul prieteniei”. M-a surprins maturitatea cu care este scrisă povestirea, vocabularul unui copil de 8 ani și imaginația de care a dat dovadă. Cred că este un copil căruia i s-a citit de mic și care e pasionat de citit. Felicitări Maiavida Rațiu! Abia aștept să te recitesc.

 

Dacă vi se pare prea mult, vă las să descoperiți cum să vă faceți timp liber, studiind benzile desenate împreună cu ”Luca și Lili”. O să vă învețe pas cu pas să vă faceți timp liber, chiar acasă la voi.

 

Iar, după timpul liber să deveniți detectivi și să faceți experimente! ”Detectivii substanțelor”, vă învață puțin mai multă știință.

Prezentare:

Secţiunea principală a revistei este cea literară, dar formatul conţine şi rubrici de ştiinţă ludică, poveşti scrise de copii, concursuri şi rubrici interactive. Partea literară cuprinde povești și poezii de autor, dar și lucrări scrise de copii, fiecare apariție a revistei având o tematică definită.

Fabulafia iși propune să-i apropie pe copii de lectură și, în același timp, să le cultive educația vizuală. Revista promovează autorii și ilustratorii români, fiind un spațiu de expresie pentru literatura și grafica pentru copii.

Autori: Serban Foarță, Alexandra Pintea Varnava, Iulia Iordan, Alina Darian, Silviu Dancu, Lucian Nicolae, Irina Stoica, Maia Vida-Rațiu
Ilustratori: Stefan G., Răzvan Cornici, Cecilia Cișmașu, Anda Ansheen, Livia Coloji, Andrea Kürti, Nura El-Sayed, Amandine Bănescu,  Dan Paul Ungureanu

Anul apariţiei: 2016
Editura: Merlin Books & Toys
Colecţia: Revista Fabulafia
ISSN: 2457 – 7693
Dimensiuni (LxI): 25 x 21 cm

Nr. pagini: 44
Vârsta recomandată: 7-12 ani

 

Cumpă cartea de la Merlinstore sau de pa Fabulafia.ro
O mai găsești și aici.

 

Wrap Up

Fabulafia Nr. 5

  • 10/10
    Ilustrații
  • 10/10
    Poveștile
  • 10/10
    Personajele
  • 10/10
    Limbaj
  • 10/10
    Prezentare

Ce mi-a plăcut

  • Lecțiile de cultură generală
  • Ilustrațiile
  • Povestirile
  • Diversitatea activităților pe care le poți iniția
  • Pagina de colorat

Ce nu mi-a plăcut

  • apare doar din 3 în 3 luni

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Acordul tau pentru colectarea datelor este obligatoriu

*

Sunt de acord ca FiledeVis.ro sa colecteze numele si emailul meu pentru a-mi raspunde solicitarii