aventurile lui remy in lumea lui tot ceea ce
0
10/10
Aventurile lui Remy în lumea lui Tot ceea ce există – Nicoleta Mariana Orlea

Ieri am terminat de citit împreună cu băiețelul meu de 10 ani,  cartea „Aventurile lui Remy în lumea lui Tot ceea ce există” de Nicoleta Mariana Orlea. Mai bine zis, el a terminat de citit ultima povestire din carte. Ne-am bucurat și ne-am întristat să facem cunoștință cu Remy și iar ne-am bucurat și iar ne-am întristat. Poate vă întrebați de ce. Pentru că, e prima carte pe care am citit-o și care spune povestea lumii unui copil cu autism. Am citit și recitit fiecare întâmplare prin care trecea Remy și am fost acolo cu sufletul la gură la fiecare pas pe care l-a făcut, la fiecare nouă achiziție, la primele cuvinte rostite, la fiecare zâmbet. Este o carte magică. Te poartă prin sentimente, trăiri, dureri, neînțelegeri, evoluție, involuție și achizițiile unui copil cu totul special. De ce a durat mult să citim această carte și de ce o iubim? E greu de explicat lumea unui copil cu autism, mai ales dacă nu ai intrat în contact cu unul. Iar, al meu copil a fost curios să afle cât mai multe despre acești copii cu totul speciali. Așa că, după fiecare poveste, am căutat explicații, am căutat informații despre autism….

Povestea Calitatilor Product image 2
0
10/10
Povestea calităților – poveste personalizată- Madeleine Matthews

Oare e important să îi educăm pe copii să își recunoască sentimentele, să își cunoască calitățile, să știe să și le recunoască și să le numească? Oare e important să le spunem cât sunt de curajoși, empatici, altruiști, curajoși, unici? Oare e important să descopere și alte calități pe care să le folosească de mici? La toate aceste întrebări și la multe altele veți găsi răspuns în cartea personalizată Povestea Calităților. Recomandată de la 4 ani, această carte personalizată îl transpune pe copilul tău în lumea mirifică a poveștilor în versuri, îi dezvoltă imaginația și, în același timp îl ajută să recunoască diverse calități atât de importante. Ilustrațiile sunt minunate și de ajută să iei o pauză de la citit și să le explorezi. Descoperi în ilustrații candoarea și delicatețea acestei povești. Povestea calităților  ajută copii să își descopere potențialul și resursele. Urmărind drumul colorat, copii se găsesc în mijlocul unor aventuri amuzante, fiindu-le oglindit prin lauda descriptivă cum ajutorul lor (sub forma de empatie, perseverenta, ascultare activa, creativitate etc) FACE DIFERENȚA… pentru protagoniștii întâlniți dar SURPRIZĂ, și pentru ei înșiși! Cartea are coperta cartonată, 16*19 cm, se personalizează cu numele atât pe copertă cât și pe filele din interior,…

chemarea marilor
0
10/10
Chemarea mărilor – Ali Mitgutsch

„Chemarea mărilor” de la bărci și corăbii la vapoare și submarine este o carte despre aventurile omului în și pe apă, de-a lungul istoriei. Oamenii au fost mereu fascinați de apă și au căutat mereu metode de a străbate râurile, fluviile, mările și oceanele. Dar, poate, niciodată nu am știut că aproximativ în același timp, în colțuri diferite din lume, oamenii au folosit metode asemănătoare de navigație, fără a avea nivelul de comunicare de azi. Dacă v-au fascinat cărțile de căutare când ați fost mici, această carte este pentru voi. Dacă vă place istoria, aventurile omului din trecut, dacă vă plac descoperirile atunci aceasta carte este pentru voi. Dacă vă place apa, bărcile și sunteși curioși cum a reușit omul să navigheze, vă recomand să descoperiti această carte. Dacă vreți să citiți împreună cu copilul și să citească și el, nu doar să urmarească grafica, această carte este sigur pentru voi. Despre autor ALI MITGUTSCH, născut în 1935 la München, este ilustrator, sculptor, grafician și pictor. A început să ilustreze cărți pentru copii de tânăr, remarcându-se mai ales prin albume de format mare, cu ilustrații foarte detaliate și cu foarte puțin text. La această minunată carte despre istoria navigației a…

fluturasul fly
0
9.2/10
Fluturaşul Fly şi Floarea Dorinţelor – Elena Hapău, Ludmila Hodiș

„Fluturaşul Fly şi Floarea Dorinţelor” este o frumoasă poveste pentru cei mici, plină de peripeţii. Drumul palpitant până la capătul râului dezvăluie mesajul cărţii, acela că merită să îţi urmezi visele. O lecţie de încredere în sine, de perseverenţă şi curaj, ce aduce în prim plan teme precum prietenia adevărată, familia iubitoare. Minunatele iustraţii, realizate în acuarelă de Ludmila Hodiș, dau viaţă aventurii fluturașui Fly şi personajelor pe care cu siguranţă le veţi îndrăgi. Am primit cartea cu mare emoție și am citit-o pe nerăsuflate, am admirat ilustrațiile minunate, ca apoi seara să îi propun copilului meu să o citească. Bucuria aventurii alături de Fluturașul Fly spre Floarea Dorințelor a fost mare. A citit cu sufletul la gură aștepând să vadă ce dorință avea fluturașul acesta cu aripile de un albastru atât de minunat. În zborul lui, Fly se accidentează, dar este ajutat și se simte protejat de prieteni noi pe care și-i face în situații critice. Simte frică, frica de necunoscut, de întuneric, de nou. Dar, mereu, încrezător în forțele lui, reușește să treacă peste aceste sentimente. Iar, la final, dorința i se împlinește. Este alături de familie, de prieteni noi și cel mai important, este fericit. Citiți cartea…

lupul cel mare si lupul cel mic m
0
10/10
Lupul cel mare și lupul cel mic – Nadine Brun-Cosme, Olivier Tallec

„Lupul cel mare și lupul cel mic” ne-a încântat încă de la titlu. Ne plac cărțile în care sunt două personaje principale, pentru că ne pot transpune (mamă și copil) în rolurile principale și transformă experiența cititului împreună, într-un moment special de conectare. Ilustrațiile simple și expresive îl ajută pe copil să înțeleagă și să își imagineze mai bine, universul în care își duc veacul personajele principale. Lupul cel mare este întruchiparea părintelui, fratelui mai mare sau prietenului de încredere. El este un exemplu pentru lupul cel mic: făcea gimnastică, mânca sănătos, dar cel mai important este că îi era si lui frică. Îi era frică de necunoscut. Îi era frică de lupul cel mic, pe care l-a văzut în depărtare, pe când era doar un punct mic. Pentru copii este important să înțeleagă că frica este un sentiment normal, natural și că doar experimentându-l, trăindu-l ajungi să fii curajos și să poți să îți faci prieteni. Teama și nesiguranța sunt firești, dar este important să ai prieteni. Nimeni nu vrea să trăiască singur. Singurătatea nu te face fericit. Chiar și un prieten te poate face să vibrezi, să descoperi ce este iubirea, empatia, grija, dorul, generozitatea. Povestea este ușor…

Un pui de somn pentru Puiut si alte sase povesti
0
9.8/10
Un pui de somn pentru Puiut si alte sase povesti

Cartea „Un pui de somn pentru puiut” contine 6 povesti, fiecare cu morala, pentru copiii cu varste mici. Ele sunt structurate in asa fel incat si cei mai mici sa poata intelege ce se intampla din ilustratii. Limbajul folosit este simplu si usor de inteles de catre copilasi, ilustratiile sunt cu tehnici diferite si foarte frumoase, scrisul e mare si lectura in sine este usor de parcurs. Fiecare titlu este sugestiv, prin urmare nu e nevoie sa citesti intreaga poveste pentru a sti exact la ce anume face referire. Personal mi-a placut ultima poveste, cea care da si titlul cartii: „Un pui de somn pentru puiut.” Fetitei mele de 1 an si jumatate (la momentul achizitiei cartii) i-au placut toate povestile, insa in mod deosebit cea cu Josh-cangurul. Prezentare An aparitie: 2016 Categoria: Povesti, basme, legende Editie: Necartonata Editura: GIRASOL Format: 250×230 Nr. pagini: 156 Traducator: Luana Schidu Varsta: 3-5 ani Varsta: 5-7 ani   Cartea se poate comanda de pe libris.ro Vă recomandăm să citiți: Pandora – Victoria Turnbull Te iubesc zi și noapte – Smriti Prasadam – Halls, Alison Brown Ghici cât de mult te iubesc – Sam McBratney Elmer și monstrul – David Mckee

manusa cover big
0
9.2/10
Mănușa – Jan Brett

Iarna e incă aici. Anotimpul magic care place atât de mult copiilor, în ciuda vremii urâte, a frigului și viscolului. Îmi place să citim și cărți ce povestesc despre vremea de afară în fiecare anotimp, așa că am căutat cărți despre iarnă. Așa am ajuns la aceasta. Mănușa. Povestea este încântătoare. Mi-a plăcut mult introducerea făcută de autor poveștii, și grija lui pentru a găsi povestea potrivită, pentru a păstra acuratețea culturală. Să nu o evitați. Citiți-o împreună cu copiii, le va plăcea să afle povestea din spatele poveștii, să învețe că și autorii muncesc pentru a scrie o poveste frumoasă. Protagonistul este un băiețel ce își dorește mănuși albe ca zăpada, dar bunica lui îi spune că nu sunt practice. Insistând, primește ceea ce dorește. Și ce să vezi – bunica avea dreptate, manușa chiar s-a pierdut. Aici noi am vorbit de răsfăț și cum e bine să ascultăm argumentele pentru care adulții ne refuza unele lucruri… Apoi începe aventura mănușii în zăpadă. Amuzant, încet, încet, în mănușă își fac loc animăluțele din pădure. E drăguț cum căldurica le aduce la un loc pe toate – nimeni nu se ceartă, se acceptă unul pe celălalt pentru că mereu cel…

Willie Fulg de Nea – Jacqueline Briggs Martin

Am așteptat cu nerăbdare această carte. Citisem despre Wilson Bentley cand am auzit de traducerea cărții și, cum suntem mari iubitori de fulgi și de zăpadă, abia așteptam să auzim povestea adevărată a celui mai mare iubitor de zăpadă. Mulțumim editurii Frontiera pentru pubicarea acestei minunate cărți și pentru că ne-ati dăruit-o și nouă. Wilson Bentley este un băiat care a crescut într-un ținut care avea parte de multă zăpadă, an de an, Vermont, în Statele Unite. Și când spun multă nu glumesc, aveau parte de aproape 3 metri de zăpadă în fiecare iarnă. Ce frumos! Copiii au fost încântați de acest loc – Vermont a devenit un loc pe care sigur vor sa-l viziteze iarna. Wille iubește natura și fenomenele naturale ce îl înconjoară. Dar cel mai mult Willie iubește zăpada și observă formele minunate ale fulgilor de nea. Și are o dorință – să arate și celorlați frumusețea fulgilor. Povestea ne poartă prin viața lui și ne bucurăm alături de el când primește un microscop, apoi un aparat de fotografiat special, mare cât un vițel, și pe urmă când reușește să imortalizeze primul fulg de nea. Suferim și ne bucurăm alături de Willie, până la sfârșitul vieții sale….

Oul soarelui – Elsa Beskow

Abia azi am primit această minunată carte pe care îmi doresc să o răsfoiesc încă din vară. Așa a fost să fie. O nouă minunăție adusă pentru copiii noștri de către cei de la Cartea copiilor – vă mulțumim pentru minunatele cărți pe care le publicați!!! Povestea unei zâne mititele ce descoperă … un ou mare și portocaliu. Ca orice copil, îl ia în grijă. Oare al cui o fi, cum a căzut și de unde, cum facem să îi fie mai bine? Ajunge la concluzia că e cu siguranță oul soarelui. Ilustrațiile sunt minunate, ample, fiecare pagină fiind pictată cu migală și inspirație. Chiar și paginile cu text au mici ilustrații schițate ușor. Poate știți deja, mie îmi plac mult cărțile în care ilustrațiile urmăresc povestea fără a îngrădi imaginația. Asta face și Elsa Beskow, textul și ilustrațiile se împletesc atât de firesc ca într-o simfonie de litere și culori. E poetic! Povestea nu v-o spun, vă provoc să o descoperiți. E una despre prietenie, dragoste pentru natură și tot ce este în jurul nostru, descoperiri, călătorii și dorul de casă asociat cu acestea, trecerea anotimurilor. Toate acestea într-o carte ușor de citit pentru copiii ce încep să citească…

Povești colorate din țara curcubeilor – Amedeia Neamțu

Am găsit această carte în librărie și m-a atras titlul – oare ce or fi curcubeii? Văzând că autoarea e din Cluj, am fost super încântată și am luat-o acasă. Imi place sa citesc carti de autori romani, si cu atat mai mult din Cluj. Dar, când am început să citesc cu copiii din ea, ne-am cam împotmolit. De ce, vă întrebați? Prima poveste din carte este un pic lungă și acțiunea se dezvoltă lent. În plus, sunt putine ilustrații. Astfel curcubeii au ajuns pe raft și acolo au rămas o vreme bună. Fiind determinată să aflu despre curcubei, am citi-o singură. Si odata intrata in poveste nu am mai putut pune cartea jos. E foarte frumoasă. E cartea cu povești pe care orice copil ar trebui să o aibă acasă. Ar trebui să înlocuiască toate culegerile de povești clasice din bibliotecile copiilor. A devenit cartea pe care doresc sa o dau cadou tuturor copiilor. Copiii mei o indragesc acum si o recomanda si ei colegilor si prietenilor lor. Dar hai să va povestesc puțin despre ea, deoarece e o carte la care nu s-a făcut multă publicitate. Curcubeii sunt niște ființe mititele, un fel de spiriduși, ce locuiesc în…