aventurile lui remy in lumea lui tot ceea ce
0
10/10
Aventurile lui Remy în lumea lui Tot ceea ce există – Nicoleta Mariana Orlea

Ieri am terminat de citit împreună cu băiețelul meu de 10 ani,  cartea „Aventurile lui Remy în lumea lui Tot ceea ce există” de Nicoleta Mariana Orlea. Mai bine zis, el a terminat de citit ultima povestire din carte. Ne-am bucurat și ne-am întristat să facem cunoștință cu Remy și iar ne-am bucurat și iar ne-am întristat. Poate vă întrebați de ce. Pentru că, e prima carte pe care am citit-o și care spune povestea lumii unui copil cu autism. Am citit și recitit fiecare întâmplare prin care trecea Remy și am fost acolo cu sufletul la gură la fiecare pas pe care l-a făcut, la fiecare nouă achiziție, la primele cuvinte rostite, la fiecare zâmbet. Este o carte magică. Te poartă prin sentimente, trăiri, dureri, neînțelegeri, evoluție, involuție și achizițiile unui copil cu totul special. De ce a durat mult să citim această carte și de ce o iubim? E greu de explicat lumea unui copil cu autism, mai ales dacă nu ai intrat în contact cu unul. Iar, al meu copil a fost curios să afle cât mai multe despre acești copii cu totul speciali. Așa că, după fiecare poveste, am căutat explicații, am căutat informații despre autism….

Fram Ursul polar emotiile mic
0
8/10
Fram în lumea emoțiilor și a întunericului – Irina Forgaciu

Am fost rugată acum câteva săptămâni să scriu o recenzie pentru trei cărți cu Lumea Lui Fram Ursul Polar! Am primit cartea Fram în lumea emoțiilor și a întunericului și cele două volume reeditate și rescrise din Fram Ursul Polar. Îl mai știți pe FRAM? E unul din prietenii copilăriei mele. Eu îmi amintesc foarte bine filmul pe care îl vedeam în alb-negru cu ursul cel haios și sufeream îngrozitor când I se întâmplă cate ceva. Ei bine, spre deosebire de film, cărțile sunt foarte frumoase și pun accentul pe emoții. Cărțile au picat la fix pentru că Sonia are uneori probleme în a dormi în camera ei din cauza fricii de întuneric. Prima parte a cărții lui Fram în lumea emoțiilor este chiar despre emoții, este prezentată sub forma unei povești scrise pe înțelesul copiilor de la 2 ani în sus, aș spune, sub formă de dialog între Fram și prietena lui, Ana. Nu vreau să dezvălui prea mult, însă pot spune doar că Sonia a fost captivată de dialogul simplu și clar, imaginile frumos colorate și modul în care mă maimuțăream eu :)). La finalul poveștii despre emoții sunt câteva jocuri pe care le puteți face cu copilașii…

Povestea Calitatilor Product image 2
0
10/10
Povestea calităților – poveste personalizată- Madeleine Matthews

Oare e important să îi educăm pe copii să își recunoască sentimentele, să își cunoască calitățile, să știe să și le recunoască și să le numească? Oare e important să le spunem cât sunt de curajoși, empatici, altruiști, curajoși, unici? Oare e important să descopere și alte calități pe care să le folosească de mici? La toate aceste întrebări și la multe altele veți găsi răspuns în cartea personalizată Povestea Calităților. Recomandată de la 4 ani, această carte personalizată îl transpune pe copilul tău în lumea mirifică a poveștilor în versuri, îi dezvoltă imaginația și, în același timp îl ajută să recunoască diverse calități atât de importante. Ilustrațiile sunt minunate și de ajută să iei o pauză de la citit și să le explorezi. Descoperi în ilustrații candoarea și delicatețea acestei povești. Povestea calităților  ajută copii să își descopere potențialul și resursele. Urmărind drumul colorat, copii se găsesc în mijlocul unor aventuri amuzante, fiindu-le oglindit prin lauda descriptivă cum ajutorul lor (sub forma de empatie, perseverenta, ascultare activa, creativitate etc) FACE DIFERENȚA… pentru protagoniștii întâlniți dar SURPRIZĂ, și pentru ei înșiși! Cartea are coperta cartonată, 16*19 cm, se personalizează cu numele atât pe copertă cât și pe filele din interior,…

Skye Byrne Henry si puterea imaginatiei 606 33 0529 0 785334312554
0
10/10
Henry și puterea imaginației – Skye Byrne, Nic George

Henry și puterea imaginației a ajuns la noi la momentul potrivit. Căutam o carte pe care băiețelul meu să o citească singur și pe care să o îndrăgească așa cum își îndrăgește ursulețul de pluș.  Cartea a fost citită pe nerăsuflate, în mașină, în drum spre casă, venind de la școală, iar apoi recitită, în tihnă, seara înainte de culcare. Este o poveste ușor de parcurs, dar care îți lasă loc de întrebări, răspunsuri, discuții și exerciții de imaginație. Puterea imaginației trebuie exersată și doar dacă o exersezi ajungi să o folosesși la potențialul maxim.   Despre Henry și puterea imaginației Skye Byrne și Nic George prezintă o poveste fără vârstă, în continuarea fenomenului literar internațional SECRETUL, al scriitoarei Rhonda Byrne. Iepurașul iubit al lui Henry dispare, iar bunicul îl sfătuiește pe băiat să-și folosească imaginația pentru a-și regăsi prietenul de jucărie. Când Henry începe să-și pună imaginația la treabă, aventura începe cu adevărat. Va putea Henry cu puterea imaginației sale să-l aducă înapoi pe Pomiță? Sau Pomiță e pierdut pentru totdeauna? Înfățișând povestea prieteniei dintre un băiețel și iepurașul lui de jucărie prin puterea fanteziei, Puterea imaginației lui Henry va deveni cu siguranță o lectură clasică pentru cititorii de…

Nu misca 3
0
10/10
Nu mișca, nu respira, nu întreba! Aventura lui George în Siguropolis – Gheorghe Marian Neguțu

Această carte este interzisă curioșilor. Dacă sunteți curioși sau aveți un copil curios, această carte nu este pentru voi. Nu citiți această carte dacă sunteți o fire curioasă. Nu o să reușiți să o înțelegeți și veți dori să întrebați ce se întâmplă. Dacă sunteți curios ca și George, personajul principal al cărții, veți dori să adresați întrebări sau să răspundeți la întrebări, încă de la primele pagini. Dar, în Siguropolis întrebările sunt interzise. Singurele întrebări permise sunt despre lucrurile concrete, adică despre obiecte, hrană, activități. Totuși citește această carte pentru a-l însoți pe George în aventura lui prin orașul Siguropolis, cel mai prosper și pacifist oraș din lume și pentru a descoperi o lume perfect ordonată, curată, organizată. Dar, o lume în care oamenilor era intezis să își pună și să răspundă la întrebări. Cui poți însă să îi pui întrebări? Doar roboților. Ah, am uitat să vă povestesc despre roboți. Ei îți răspund la întrebări, atâta timp cât nu ai o inteligență existențială prea mare. Hmm, nu știi ce este inteligența existențială? Nici o problemă, nici noi nu am știut. Și, nici nu am întrebat roboții. Am citit cu nesaț această carte. Ba, chiar am citit-o de vreo…

coperta bruno
0
10/10
Numele meu este Bruno – Cristina Dumitru-Călinoiu, Diana Necșulescu

„Numele meu este Bruno” este o poveste adevărată. Și puțin imaginată. Dar complet autentică. Ce îl face pe un câine unic? Ce îl deosebește de ceilalți câini? Ce își dorește cu adevărat? Afli toate aceastea, din biografia unui câine, povestită chiar de el. Povestea e impresionantă prin puterea pe care un animal de companie o poate avea în viața ta. Dacă ai un cățel, o pisică, un hamster sau orice alt animal de companie, această poveste te va emoționa. Dacă nu ai un animal de companie, această poveste o să te facă să îți dorești să adopți unul. Bruno este un câine adoptat. Povestea adapatării lui la viața de familie te pregătește pentru încercările pe care le poți avea dacă adopți un câine. Dar, te ajută să înțelegi și ce simte câinele tău: frică, curiozitate, iar frică, acceptare și multe altele. Dacă adopți un câine înveți și că viața lor e plină de aventură, de zbenguială, de bucurii, dar poate fi și foarte scurtă(comparativ cu a omului). Și, înveți că după ce câinele tău nu o să mai fie, el rămâne împreună cu tine, în amintirea ta. Așa că, adoptă un câine și schimbă o viață! De fapt, chiar două…

chemarea marilor
0
10/10
Chemarea mărilor – Ali Mitgutsch

„Chemarea mărilor” de la bărci și corăbii la vapoare și submarine este o carte despre aventurile omului în și pe apă, de-a lungul istoriei. Oamenii au fost mereu fascinați de apă și au căutat mereu metode de a străbate râurile, fluviile, mările și oceanele. Dar, poate, niciodată nu am știut că aproximativ în același timp, în colțuri diferite din lume, oamenii au folosit metode asemănătoare de navigație, fără a avea nivelul de comunicare de azi. Dacă v-au fascinat cărțile de căutare când ați fost mici, această carte este pentru voi. Dacă vă place istoria, aventurile omului din trecut, dacă vă plac descoperirile atunci aceasta carte este pentru voi. Dacă vă place apa, bărcile și sunteși curioși cum a reușit omul să navigheze, vă recomand să descoperiti această carte. Dacă vreți să citiți împreună cu copilul și să citească și el, nu doar să urmarească grafica, această carte este sigur pentru voi. Despre autor ALI MITGUTSCH, născut în 1935 la München, este ilustrator, sculptor, grafician și pictor. A început să ilustreze cărți pentru copii de tânăr, remarcându-se mai ales prin albume de format mare, cu ilustrații foarte detaliate și cu foarte puțin text. La această minunată carte despre istoria navigației a…

fluturasul fly
0
9.2/10
Fluturaşul Fly şi Floarea Dorinţelor – Elena Hapău, Ludmila Hodiș

„Fluturaşul Fly şi Floarea Dorinţelor” este o frumoasă poveste pentru cei mici, plină de peripeţii. Drumul palpitant până la capătul râului dezvăluie mesajul cărţii, acela că merită să îţi urmezi visele. O lecţie de încredere în sine, de perseverenţă şi curaj, ce aduce în prim plan teme precum prietenia adevărată, familia iubitoare. Minunatele iustraţii, realizate în acuarelă de Ludmila Hodiș, dau viaţă aventurii fluturașui Fly şi personajelor pe care cu siguranţă le veţi îndrăgi. Am primit cartea cu mare emoție și am citit-o pe nerăsuflate, am admirat ilustrațiile minunate, ca apoi seara să îi propun copilului meu să o citească. Bucuria aventurii alături de Fluturașul Fly spre Floarea Dorințelor a fost mare. A citit cu sufletul la gură aștepând să vadă ce dorință avea fluturașul acesta cu aripile de un albastru atât de minunat. În zborul lui, Fly se accidentează, dar este ajutat și se simte protejat de prieteni noi pe care și-i face în situații critice. Simte frică, frica de necunoscut, de întuneric, de nou. Dar, mereu, încrezător în forțele lui, reușește să treacă peste aceste sentimente. Iar, la final, dorința i se împlinește. Este alături de familie, de prieteni noi și cel mai important, este fericit. Citiți cartea…

received 181755889445755
0
10/10
ȚUP. Salvatoarea iernii – Alex Donovici

TUP, salvatoarea iernii este o poveste despre un pui de ciocarlie ager la minte, un melc sprinten, cu cochilia plina de carti, si o bufnita vegetariana, care salveaza impreuna padurea si aduc iarna. Insa dincolo de povestea frumoasa pentru mine cartea asta este plină de lecții despre acceptare, bunătate, prietenie. Despre cum fiecare vrea să se simtă iubit și acceptat, nimeni nu vrea să fie singur, ne dorim cu toții o familie și prieteni care să ne iubească și să ne accepte așa cum suntem. Cât de bine ar fi să renunțăm la prejudecăți și să-l vedem pe cel de lângă noi așa cum e, asta ar fi de ajuns. Teama că nu ești suficient e mare și de aici grija permanentă că nu vei fi iubit pentru ce ești, că doar dacă vei fi intr-un anume fel te vei putea integra. Este o carte despre curaj, despre cum cu mic, cu mare, chiar dacă suntem diferiți, fiecare putem face o schimbare. Putem ajuta la a crea o lume mai bună. Nu putem să mai fim indiferenți la ce se întâmplă, trebuie ca fiecare să facă ceva, atât cât poate să contribuie pentru a salva cât încă mai avem ce salva….

balul florilor m
0
10/10
Balul florilor – Sigrid Laube, Silke Leffler

„Balul Florilor” este o poveste despre curaj și acceptarea diferențelor. Domnul Conopidă și domnișoara Morcov își fac curaj și merg la Balul Florilor, cu toate că nu primiseră invitație, doar erau „neam de buruieni” care „nu știu decât să zacă-n supă și-n mâncăruri urât mirositoare”. Legume la Balul Florilor? Nu s-a mai văzut așa ceva! Dar sub privirile indignate ale florilor prezente cei doi hotărăsc să se simtă bine și încep să danseze…și câtă grație în dansul lor…toată sala este plăcut surprinsă și deopotrivă încântată, parcă dintr-odată uitară cu toții că erau „niște legume necioplite”. Ce dacă regula spune că e bine să rămâi cu cei de seama ta, că acela e locul tău și așa sunt lucrurile rânduite? În final niște legume reușiră să farmece toate acele flori care le priveau cu dispreț, acele „fandosite” ce se cred „prețioase și alese”. În final toată lumea s-a distrat, cu toții au uitat de ceea ce-i făcea să stea departe unii de alții iar seara s-a încheiat cum nu se poate mai bine. „Descoperirea celorlalţi înseamnă descoperirea unei legături și nu a unei bariere” am găsit-o undeva și mi-a plăcut și cred că se potrivește în context. Această poveste are un…