Ieri am terminat de citit împreună cu băiețelul meu de 10 ani, cartea „Aventurile lui Remy în lumea lui Tot ceea ce există” de Nicoleta Mariana Orlea. Mai bine zis, el a terminat de citit ultima povestire din carte. Ne-am bucurat și ne-am întristat să facem cunoștință cu Remy și iar ne-am bucurat și iar ne-am întristat. Poate vă întrebați de ce. Pentru că, e prima carte pe care am citit-o și care spune povestea lumii unui copil cu autism. Am citit și recitit fiecare întâmplare prin care trecea Remy și am fost acolo cu sufletul la gură la fiecare pas pe care l-a făcut, la fiecare nouă achiziție, la primele cuvinte rostite, la fiecare zâmbet. Este o carte magică. Te poartă prin sentimente, trăiri, dureri, neînțelegeri, evoluție, involuție și achizițiile unui copil cu totul special. De ce a durat mult să citim această carte și de ce o iubim? E greu de explicat lumea unui copil cu autism, mai ales dacă nu ai intrat în contact cu unul. Iar, al meu copil a fost curios să afle cât mai multe despre acești copii cu totul speciali. Așa că, după fiecare poveste, am căutat explicații, am căutat informații despre autism….
Am fost rugată acum câteva săptămâni să scriu o recenzie pentru trei cărți cu Lumea Lui Fram Ursul Polar! Am primit cartea Fram în lumea emoțiilor și a întunericului și cele două volume reeditate și rescrise din Fram Ursul Polar. Îl mai știți pe FRAM? E unul din prietenii copilăriei mele. Eu îmi amintesc foarte bine filmul pe care îl vedeam în alb-negru cu ursul cel haios și sufeream îngrozitor când I se întâmplă cate ceva. Ei bine, spre deosebire de film, cărțile sunt foarte frumoase și pun accentul pe emoții. Cărțile au picat la fix pentru că Sonia are uneori probleme în a dormi în camera ei din cauza fricii de întuneric. Prima parte a cărții lui Fram în lumea emoțiilor este chiar despre emoții, este prezentată sub forma unei povești scrise pe înțelesul copiilor de la 2 ani în sus, aș spune, sub formă de dialog între Fram și prietena lui, Ana. Nu vreau să dezvălui prea mult, însă pot spune doar că Sonia a fost captivată de dialogul simplu și clar, imaginile frumos colorate și modul în care mă maimuțăream eu :)). La finalul poveștii despre emoții sunt câteva jocuri pe care le puteți face cu copilașii…
„Fluturaşul Fly şi Floarea Dorinţelor” este o frumoasă poveste pentru cei mici, plină de peripeţii. Drumul palpitant până la capătul râului dezvăluie mesajul cărţii, acela că merită să îţi urmezi visele. O lecţie de încredere în sine, de perseverenţă şi curaj, ce aduce în prim plan teme precum prietenia adevărată, familia iubitoare. Minunatele iustraţii, realizate în acuarelă de Ludmila Hodiș, dau viaţă aventurii fluturașui Fly şi personajelor pe care cu siguranţă le veţi îndrăgi. Am primit cartea cu mare emoție și am citit-o pe nerăsuflate, am admirat ilustrațiile minunate, ca apoi seara să îi propun copilului meu să o citească. Bucuria aventurii alături de Fluturașul Fly spre Floarea Dorințelor a fost mare. A citit cu sufletul la gură aștepând să vadă ce dorință avea fluturașul acesta cu aripile de un albastru atât de minunat. În zborul lui, Fly se accidentează, dar este ajutat și se simte protejat de prieteni noi pe care și-i face în situații critice. Simte frică, frica de necunoscut, de întuneric, de nou. Dar, mereu, încrezător în forțele lui, reușește să treacă peste aceste sentimente. Iar, la final, dorința i se împlinește. Este alături de familie, de prieteni noi și cel mai important, este fericit. Citiți cartea…
Ne plac mult poveștile cu girafe. Vedeți și Trambulina bat-o vina. Ni se par animale inteligente, simpatice și comice iar când am descoperit încă o girafă pasionată de spațiu în povestea „O girafă în spațiu” de pe poveștilecristinei.ro, am fost super încântați. Am citit-o pe nerăsuflate de mai multe ori, iar când am aflat că o să o avem și în format fizic, am fost și mai încântați. Yuhuu!! Vă invit să citiți povestea online, dacă nu ați facut-o încă, sau să o ascultați citită de Teo. Până atunci, să vă prezint cartea aceasta minuntată care ne-a surprins de la ilustrațiile de pe copertă. Între minuntatele coperți se ascund 8 povești care atrag prin ilustrații și texte scrise spre a atrage la lectură. Crabul fericit – este povestea pe care trebuie să o citiți copiilor care „își doresc și luna de pe cer” și cred că dacă o să reușească să o aibă, o să fie cei mai fericiți din lume. Este o poveste despre prietenie, conlucrare, fericire și nefericire. Este povestea unui crab visător și dorința lui de înavuțire. Este povestea drumului său spre îndeplinirea visului și despre pierderea și recâștigarea prietenilor. Norișorul Roz e povestea unei familii de…
Din fericire, am ales să citesc povestea înainte de somn. Din nefericire, aveam invitată o fetiță să doarmă la noi. Din fericire, și fetița și băiatul doresc să citim povești interesante, în orice moment al zilei. Din nefericire, nu își doreau să citim această carte. Din fericire, am început să o citesc cu voce tare, în timp ce ei încă se jucau. Din nefericire, s-au oprit din jocul lor atât de interesant. Din fericire, au început să asculte povestea și s-au bucurat nespus. Din nefericire, nu aveau răbdare să termin pagina. Din fericire, voiau să vadă ilustrațiile de pe pagina următoare. Din nefericire, ilustrațiile sunt foarte sugestive. Din fericire, și textul este scurt pe fiecare pagină. Din nefericire, cartea are abia 44 de pagini. Din fericire, au apreciat fiecare pagină. Din nefericire, au vrut să o citească împreună. Din fericire, și-au amintit textul la fiecare pagină. Din nefericire, voiau să zică fiecare alternativ paginile cu ”din fericire” și ”din nefericire”. Din fericire, au citit cartea de 6(șase ori). Și din nefericire trebuiau să doarmă, și din fericire, ne-am distrat copios și a doua zi diminieață, amintindu-ne ce carte intersantă, frumoasă și suprinzător de incitantă am citit. Mulțumim Editura Frontiera pentru…
Nu vreau să o țin ascunsă de ochii voștri, dar o răsfoim și o citim de cât de multe ori putem. Și ne întoarcem și re-citim numerele anterioare și abia așteptăm numărul următor. Dacă încă nu știți despre ce vorbesc, vă reamintesc că citim cu mare drag revista Fabulafia. Vă invit să revedeți și recenziile noastre anterioare ale revistei Fabulafia Nr. 1-3 și Fabulafia Nr. 4. Fabulafia este o revistă-carte de poveşti cu scrieri şi ilustraţii ale unor autori români contemporani cu ilustrații încântătoare și surprinzătoare la fiecare nou număr. Așa cum ne-am obișnuit, Fabulafia se prezintă ca o revistă de o calitate impecabilă. O surpriză plăcută este în acest număr coperta interioară, pe care o putem colora. Dacă nu știți cum să vă conectați cu copilul sau ce să faceți ca să petreceți puțin timp împreună, o activitate interesantă ce crează o conexiune părinte-copil este coloratul. Vă recomand să colorați împreună pagina aceasta și să vorbiți vrute și nevrute. O să petreceți 15-20 minute minunate împreună, părinte-copil. Puteți alege apoi, din cuprinsul „labirint” ce povestire să citiți împreună sau să vă citească prichindelul. Deși revista se adresează copiilor peste 7 ani, noi o citim la 5 ani și…
Încerc de dinainte de Crăciun, să vă scriu despre o carte minunată pe care am primit-o cadou, dar băiețelul meu nu o mai lasă din mână. O răsfoiește non-stop și îmi spune cât de frumoasă e și câte jucării minunate a creat Moș Crăciun. Mulțumim librăriei online Book Express pentru cadou. Cartea este scrisă în limba engleză și se adresează copiilor mai măricei, 7 ani +, care au răbdare să li se citească sau să citească ei. ”Onward is Best” are 100 de pagini de magie frumos povestită și extraordinar de candid ilustrată. M-a surprins calitatea ediției, paginile groase și aurite pe margine și mi-a amintit de volumele prețioase scrise în vremurile de demult, când a avea o carte era un lux și bucuria primirii unei ediții limitate era nemărginită. Am deschis cartea cu emoție și am descoperit cu uimire și bucurie o inscripție care îmi confirma ceea ce bănuiam de la început. Aveam în mână o ediție limitată din ”Onward is Best ” de Sarah Jean Linquist, care își merită o poziție privilegiată în biblioteca noastră. Povestea începe la Polul Nord, în camera de împachetat cadouri a lui Moș Crăciun. Uimit de imensitatea de cadouri le întreabă dacă sunt…
„Bufnița care se temea de întuneric” este o poveste minunată care a trezit dorința de lectura a băiețelului meu, Rareș de 8 anisori. M-a atras și pe mine titlul, deoarece și eu am o anumită teamă înrădăcinată de întuneric… știți voi acele lucruri care se petrec acolo, grrrrr. După ce am citit împreună cartea, Rareș a citit singur, în câteva zile o altă carte, de același autor, destul de măricică, vreo 90 de pagini. Oauuu, am rămas fără cuvinte! Buf este un puiuț de bufniță de hambar care surpriză, se teme de întuneric. Puiul era durduliu și pufos și îi plăcea tareeeeee mult să mănânce. Nu voia deloc să fie pasăre de noapte. Așa că, mama lui îl sfătuiește să zboare în împrejurimi și să afle câte ceva despre întunericul ăla așa de înfricoșător. Și așa află că întunericul este nemaipomenit, blând, distractiv, necesar, fascinant, minunat, frumos. A fost o călătorie extraordinară pe parcursul căreia și eu și Rareș am descoperit o altă față a întunericului. Mi-a plăcut felul în care e scrisă, presărată cu umor ușor de înțeles și de copii, mi-au plăcut desenele, și, mai ales că ne-a învațat următorul lucru: dacă crezi ceva, nu înseamnă neapărat că…
„O aventura cu dragoni” de M.P. Robertson, ne relatează aventurile unui băiețel, care într-o zi este luat pe sus de un dragon. Vă mai amintiți de Oul de dragon? Ei bine, George se joacă cu găinile și visează la fapte dragonești, iar dragonul a crescut și le face. Dragonul îl duce pe băiețel în zbor, departe, până într-un ținut în care totul începe cu ”A fost odată…”. Aventura lor se desfășoară într-o pădure adâncă și întunecoasă, unde trăiește o vrăjitoare rea și urâtă. După cum vedem, lui George e curajos și nu îi e frică nici de întuneric, nici de vrăjitoare. Pentru că ele, sunt așa cum vă ziceam, pe tărâmul lui ”A fost odată…”. Vrăjitoarea a furat un pui de dragon pe care îl ține închis într-o colivie. George împreună cu dragonul au niște idei tare năstrușnice care se vor dovedi de folos pentru a-l salva pe puiul de dragon. Curioși de aventură? Vă recomand cu drag să citiți această carte pe voci și cu intonația potrivită, iar cititul ei se va transforma într-o aventură de poveste. Comandă cartea cu reducere de aici sau aici Cod: UNE978-606-704-120-0 An aparitie: 2015 Autor: M.P. Robertson Categoria: Literatura Universala Editia: Cartonata Editura:…
O poveste minunată cu trei băieți, cavaleri și dragoni, curaj și multă, multă imaginație. De la prima pagină ne-am îndrăgostit de Caspar, cel mai mic pitic din poveste. Este atât de atent la ceea ce îi spune regele Jack ca un actor ce și-a intrat pe deplin în rol. Povestea începe cu cei trei prieteni, Jack, Zak și Caspar pornind să construiască o fortăreață. Fiecare aduce ce poate pentru construcție. Apoi încep construcția propriu-zisă. Mi-a plăcut mult că au folosit diferite lucruri pe care le-au găsit la îndemână, și au pregătit castelul așa cum și l-au dorit. Ilustrațiile de Helen Oxenbury sunt minunate, și ne poartă în lumea imaginației. Foarte interesant cum desenele sunt alb-negru până când construcția este gata. Odată ce imaginația își intră în drepturi, imaginile prind culoare și amploare. Pe perioada când copiii fac pauza de joacă, imaginile devin din nou alb-negru. Deși își propun să doarmă în fort, întâi Zak, apoi Casper, este răpit de cate un uriaș care pentru a-l duce la culcare. Rămas singur, regele Jack, se încurajează și își propune să apere fortul de unul singur. Dar frica e prea mare, și nu mai vrea să fie rege…. Finalul e delicios, vă las…